Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Normalni reakce to opravdu není. Asi bych se domluvila s lékařem na vyšetření.
Alergii na cukr asi ne, ale nech si vyšetřit hladinu cukru v krvi. Nejspíš s tebou to větší množství cukru zamava. Já to mám zas naopak, když ten cukr nemám, tak mám přesně tyhle stavy ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky chtěla bych se zeptat. Měřím 160 cm, vážím 49kg. Obcas nám někdo v práci donese čokoládu, teď cukroví, bonbonery. Ja jsem pak jak utržena ze řetězu. Předem upozorňuji že nijak často nemočím, nemám žízeň, prostě bezny clovek. Ale, když si dám větší množství sladsiho jídla- pul tofife, půl tabulky čokolády, zachvili se začnu hrozně potit, klepat, a musím si sednout, rozdychat to, napít se, a hlavně se nezvedat nebot cítím že to semnou sekne. Posledně jsem snědla dost cukroví, dojela jsem domů, a strasne jsem zvracela. Můžu mít nějakou alergii na cukr? Je to běžná reakce těla? Třeba když sním klasickou susenku tak mi nic není. Ale posledne jsem mela několik cokoladovych lindt bonbónů, a to jsem myslela ze omdlim jak mi bylo zle
Jsem neponaucitelna
"Projevy cukrovky nemusí být zpočátku patrné, u některých pacientů zůstávají velmi mírné, což značně komplikuje včasnou diagnostiku. U některých jedinců je průběh naopak velice drastický. Kromě výše popsaných příznaků se může dostavit také:
zvracení,
bolest břicha,
dušnost,
bezvědomí."
Cukr hodne prekyseli zaludek. Taky je mi blbe po cukru, s prekyselenim zaludku bojuju roky. Takze to nemusi byt hned diabetes. Ale s Dr. konzultovat muzes. Krevni cukr popr. OGTT neni drahe vysetreni.
Ahoj holky chtěla bych se zeptat. Měřím 160 cm, vážím 49kg. Obcas nám někdo v práci donese čokoládu, teď cukroví, bonbonery. Ja jsem pak jak utržena ze řetězu. Předem upozorňuji že nijak často nemočím, nemám žízeň, prostě bezny clovek. Ale, když si dám větší množství sladsiho jídla- pul tofife, půl tabulky čokolády, zachvili se začnu hrozně potit, klepat, a musím si sednout, rozdychat to, napít se, a hlavně se nezvedat nebot cítím že to semnou sekne. Posledně jsem snědla dost cukroví, dojela jsem domů, a strasne jsem zvracela. Můžu mít nějakou alergii na cukr? Je to běžná reakce těla? Třeba když sním klasickou susenku tak mi nic není. Ale posledne jsem mela několik cokoladovych lindt bonbónů, a to jsem myslela ze omdlim jak mi bylo zle

Jsem neponaucitelna