Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Mám necitlivý palec na noze. Je to vnější část u nehtu - zhruba pulka palce - zespodu, ale končí to kousek pod nehtem. Mám to už strašně dlouho. Nevěnovala jsem tomu větší pozornost. Asi je to roky. Před rokem a půl mi začal slézat nehet. Pry úraz, ale o ničem nevím. Když už byl nehet skoro odrostly, tak začal slézat znovu. Ostatní nehty mám v pořádku. Druhý palec je v pořádku.Kdysi dávno jsem měla zvysenou kyselinu močovou, brala jsem léky a pak se to srovnalo. Napadlo mě, jestli to nemůže být způsobeno něčím, o čem nevím? Vím, že nějaké nemoci se projevují na nohách. Máte někdo s tím zkušenosti? Kdyby ten nehet dorostl, tak bych to dál neřešila. Je zvláštní, že se to opakuje a ta necitlivost je nepříjemná, možná trošku horší.
tak proč to neřešíš u doktora
Kousek prstu mám necitlivý léta.
Nehty na palcích nohou se mu „odlepuji“ stále dokola od patnácti let (původně otlačené z bot v zimě, kdy jsme šli z prudkého kopce) a už je v rámci desítek let.
Pokud máš problém, zajdi k lékaři.
Řešila jsem to (nehty) první roky a bylo to stále stejné a letos jsem byla znovu u lékaře, protože jsem měla jiný problém, tak mi dala něco na ty nehty, ale mam to stále stejné. Podobný problém má více lidí.
@vokishka píše:
tak proč to neřešíš u doktora
Nepřišla mi ta necitlivost tak hrozná a pořád jsem si myslela, že to přejde. Nehet jsem řešila, jestli to není plíseň a není. Jen mi bylo řečeno, že to za rok odroste a bude to v pohodě.
@Anonymní píše:
Kousek prstu mám necitlivý léta.
Nehty na palcích nohou se mu „odlepuji“ stále dokola od patnácti let (původně otlačené z bot v zimě, kdy jsme šli z prudkého kopce) a už je v rámci desítek let.
Pokud máš problém, zajdi k lékaři.Řešila jsem to (nehty) první roky a bylo to stále stejné a letos jsem byla znovu u lékaře, protože jsem měla jiný problém, tak mi dala něco na ty nehty, ale mam to stále stejné. Podobný problém má více lidí.
Mám necitlivý palec na noze. Je to vnější část u nehtu - zhruba pulka palce - zespodu, ale končí to kousek pod nehtem. Mám to už strašně dlouho. Nevěnovala jsem tomu větší pozornost. Asi je to roky. Před rokem a půl mi začal slézat nehet. Pry úraz, ale o ničem nevím. Když už byl nehet skoro odrostly, tak začal slézat znovu. Ostatní nehty mám v pořádku. Druhý palec je v pořádku.
Kdysi dávno jsem měla zvysenou kyselinu močovou, brala jsem léky a pak se to srovnalo. Napadlo mě, jestli to nemůže být způsobeno něčím, o čem nevím? Vím, že nějaké nemoci se projevují na nohách. Máte někdo s tím zkušenosti? Kdyby ten nehet dorostl, tak bych to dál neřešila. Je zvláštní, že se to opakuje a ta necitlivost je nepříjemná, možná trošku horší.