Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zvracite pri menstruaci? Ja pokazde hned ten 1. den, dcera (14) uz to ma cca trictvrte roku a porad to snasi docela dobre, jen ji obcas poboliva bricho, jinak jaky den mate (nebo vase dcery) nejsilnejsi menstruaci a bolesti? Dekuji
Ne, nezvracím. Dřív ale, když jsem měla velké křeče, se mi k tomu přidával průjem.
Nezvracím. Dřív jsem měla bolest 1. den, později i druhý a posledních 10 let se bolest zmírní třetí den menstruace a čtvrtý už je to ok. Ale mívám nízký tlak první dny a dny před.
Jen jednou, když jsem měla z nějakého důvodu opravdu strašlivé bolesti. Omdlévala jsem, zvracela a třásla se. Z práce mě tehdy poslali domů. Normálně ne. Občas průjem.
Menstruaci mívám typicky nejsilnější druhý den. Třetí den je taky silná. První, čtvrtý, pátý spíš špinění.
Pokud k ní nedostanu migrénu tak ne. Pokud ano, tak i to hrozí.
Nezvracim, ale první den mívám pocit namožených svalů a křeče v nohách. To je taky lahůdka, když musím v práci celý den být na nohou. ![]()
Já mám vždy den před a první den menstruace průjem. To je chuťovka no… Bolest břicha z průjmu i z menstruace
A celkově si přijdu taková slabá, jako bych byla nemocná.
Zvracím, při porodu jsem blila taky.
Ale u mě to tlumí bolesti, takže i ten porod/kontrakce byly v podstatě stejně nepříjemný jako průměrná MS, ani o chlup horší. ![]()