zvykání na jesličky

84
14.10.09 10:00

zvykání na jesličky

Ahoj, holky,

Lea je dneska druhý den do obídku v jeslích a probíhá to u nás úplně klasicky - ráno brečí, prosí mě, ať tam jsem s ní, zabouchnou se dveře, slyším pláč a skoro taky brečim (co jí to chudince dělám!), a pak s hrůzou vyzvednu to ubrečené zničené dítko a všecko ve mně křičí - už nikdy! A za půl hodinky mi vypráví, že se jí tety líbí a co dělali a že školka dobrý a zítra půjdem zas. A já se v tom nevyznám, protože tam uvnitř mi fakt spokojená nepřipadala, stejně jako spousta dalších (asi taky nových) dětí.
Do práce musím, Lea půjde do jesliček na 3 dny v týdnu, na další dva si ji bude brát mamka. Je to normálně hroznej smíšek a skoro nikdy nebrečela, tak sjem na to hrozně citlivá a všechno si představuju v černejch barvách… dneska jsem jí dala s sebou oblíbenou knížku a na papír napsala všechno, co má (nebo výrazně nemá) ráda, aby tety věděly, jak na ní…ale připadám si tak strašně provinile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
14.10.09 10:12

Ahoj, řekla bych to je normální. U nás to bylo: rozloučila se s Honzíkem předala tetám a utíkala a ještě 50metru od jesli jsem slyšela jak řve. :oops:
Hlavně, když přijdeš vyzvednout dítko a je spokojené-to je hlavní, tak je to v pořádku. To u nás taky bylo. Děti si zvyknou a jsou v pohodě a některé dokonce se začínají i těšit, že jdou k dětem si hrát.
Nejhorší je začátek školního roku. Začínají chodit nováčci a ti rozbrečí někdy i ty ostatní.
Ať to brzy zvládnete i loučení s úsměvem!
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
14.10.09 10:19

právě, že se tam sejdou ráno tak tři čtyři, co se střídají v pláči a vzájemně se inspirujou…odcházela jsem v půl 10 a brečely, a v půl 12, když jsem se vrátila, brečely zas - ale prý venku to bylo dobrý, že je mají k pláči ty změny prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.10.09 13:00

Vím, jak se cítíš a nezbývá ti nic jiného, než vydržet. Syn takhle v jeslích plakal asi 8 prvních návštěv. Teda v jeslích, on začal už doma, když zjistil, že tam pojedeme, pokračoval v autě a při předávání v jeslích ho musely ze mě sundávat … Při vyzvedávání ale nebrečel, normálně si hrál. Byla jsem z toho hodně špatná, ale nedalo se nic dělat. Pak se to zlomilo ze dne na den a začal se tam těšit. Chodil tam pak moc rád.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
15.10.09 14:13

holky, dneska poprvé brečela jen ráno..tak snad.....hrozně se mi ulevilo, snad to není předčasné ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin