Zvýšená hodnota NT v 1.screeningu

1
28.4.10 09:19

Zvýšená hodnota NT v1.screeningu

Všechny zdravím, chtěla bych se zeptat, zda některé také vyšlo zvětšené nuchální projasnění a nakonec to dopadlo dobře ? Mně Dr. naměřila NT hodně velké- 5.9 mm,dg. hygroma colli cysticum, ještě mě poslala na odběr choriových klků, ale z jejích slov bylo znát, že tomu naději nedává. Na tohle mimčo jsem dlouho čekala, několikrát jsem už potratila,byla to moje poslední šance vzhledem k mému věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
541
28.4.10 09:53

To ti neporadím, malý měl (to jsem byla myslím 13+1 tt)1,8mm.
To to vyšetření se dělá jen myslím mezi 13 a 14 tt, jindy je to potom nepřesné. (kdybych tam šla dříve tak by mi asi mohla vyjít možná vyšší hodnota, ale to je moje doměnka, usuzuji podle toho, když jsem se tam tehdy objednávala, tak mi řekli, že mám přijít až za týden, že mám ještě čas, že by to bylo nepřesné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.4.10 10:45

Robi - lékaři přes veškerou svou erudici a přesnost svých přístrojů, umí dokonale jednu věc : sebrat ti veškerou naději.

Nenech se zdeptat - naší malé také vyšly příšerný výsledky, NT hodně rozšířené (ted nemužu najít kolik, zkusím ti to někde pohledat)- taky koukali tragicky, závažné postižení, doporučili potrat - a za pár týdnů? všechno v normě. a to mi to dělali na jednom z nejlepších pracovišt - v Gennetu -
moje doktorka mi řekla, že se to prý občas stává, že NT je šíleně rozšířené a že to může znamenat hodně věcí, ale nemusí to znamenat také vůbec nic.

Naší malé tedy našli na tom NT skríningu i jiné anomálie- ale zmizely všechny! Vím, že to jde hrozně špatně, ale neztrácej naději!

Kde ti ten NT skríning dělali? a v jakém týdnu přesně?
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21598
28.4.10 11:04

Robi a jak vypadají ostatní výsledky, z jednoho osamoceného výsledku se nedá usuzovat, vždy se to vyhodnocuje jako celek.
doktoři většinou připravují na tu nejhorší variantu :-( nenech se tím rozhodit. ještě to může být všechno §úplně jinak. neztrácej naději!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.10 11:32

Důležitý je závěr: negativní - pozitivní. Dílčí hodnoty nic nevypovídají. Podstatné je i to, jak se ptaly holky, kde a kdy ti to dělali.. Přeju pevné nervy a ať je to jen planý poplach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
28.4.10 12:25

Robi, skus pocitat tu http://www.modrykonik.sk/…/nt-hodnoty/?… Je tam vela mamin, ktore mali podobny vysledok. Drzim moc palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anita72
1.5.10 12:45

NT 8,6mm

Čekám dvojčata, u jednoho z nich bylo naměřeno NT 8,6mm, což okamžitě bylo bráno tak, že je tam genetická vada. Šla jsem hned na odběr choriových klků s tím, že se diagnoza potvrdí a bylo mi doporučeno to jedno mimi „redukovat“ (omlouvám se za výraz, ale nejsem schopná si asi přiznat, že je to zabití, byť teprve v 13.týdnu). Byla jsem úplně hotová, doma máme sice dvě děti, ale třetí těhu bylo po IVF (stejně tak i druhé) a dítě jsme chtěli. To, že se zadařilo a byly na cestě hned dvě - radosti více než rozumu :-D Takže takováhle diagnoza byla hrozná.
Nedokázala jsem si představit starat se o postižené dítě, když máme doma už další dvě děti a k tomu by bylo ještě i zdravé mimi. Probrečela jsem celou noc, nechtěla jsem ohrozit ani to druhé zdravé mimi tím, že bychom toto „nemocné“ „zredukovali“. Stal se zázrak, druhý den mi řekli, že tam žádná trisomie není a že je to holčička, ani další testy neprokázaly vady. Bylo zda pak podezření na vady srdce atd. Nakonec pan doktor zjistil, že na krku té holčičky je cysta, která se nezvětšuje, není s ničím spojená a vlastně ničemu nevadí. Je možné, že se vstřebá sama a pokud ne, tak by to měla být práce pro chirurga.
Vím, že ne pokaždé má vyšetření takovýto dobrý konec, ale moje původní myšlenka, že nepůjdu na amniocentézu po měření NT vzala za své, já podstoupila jak již zmiňovaný odběr choriových klků, tak i amniocentézu v 16.týdnu u toho druhého miminka. Druhý je chlapeček :-)
Termín porodu mám na konci června, tak doufám, že vše bude ok…
moc držím všem palce
:-D

• Citovat
  • Upravit
101679
1.5.10 13:26

Robi může to být v pořádku a nemusí, ta hodnota sama o sobě ti toho moc neřekne, takže opravdu nezbývá než počkat na výsledky toho odběru, i když to čekání tedy nezávidím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.5.10 16:17

Ahoj Robi,v kolikátém týdnu ti NT měřily???Má se to měřit od 12 do 13 týdne dřívější hodnoty jsou scestné a nevypovídající.Mě naměřily v 10+4 NT 4,9mm,v 12+0 3mm a ve 13+0 jen 1,7mm.Taky mě strašily a hnaly na genetiku,tam pan doktor Břešták měřil všechno možný a nemožný a celkově i s krví vyšel screening negativně.Říkal mi k tomu,že je hodně mamin co todle mají a narodí se jim zdravé dítě,stává se to.Pokud ti našli nosní kůstku,dopler je ok a obličejové úhly taky, tak to z 99% bejvá ok.
Drž se,vím co prožíváš,kdyžtak mi písni,taky sem k vůli tomu 14dní brečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.2.12 08:10

Zvýšená hodnota NT v1.screeningu

Dobrý den,
omlouvám se, že obtěžuji. Narazila jsem na Vaší diskusi zde na fóru a mám obdobný problém NT=4,7mm a nyní čekám na výsledky z CVS…strašný pocit…

Jak Vám prosím vše dopadlo? Věřím, že máte zdravé děťátko.

Hezký den
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
8.2.12 08:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anita72
9.2.12 11:55

šťastný konec

Ahoj Robi, když koukneš na můj příspěvek níž, tak uvidíš, že jsou i šťastné konce. Hodnoty u naší holčičky byly fakt hrozné, už mi dávali termín, kdy se mám dostavit na „vyřešení problému“, nikdo mi nedával naději. Jak jsem psala, bylo to o to horší, že jsem čekala dvojčata a případný zákrok by ohrozil i zdravé miminko. Naštěstí po odběru choriových klků dopadlo vše dobře. Důvodem těch špatných hodnot NT byla nějaká cysta, kterou od porodu nikdo nikdy neřešil, dcera na krku nic nemá a je úplně normální, zdravá. Takže mám už 19 měsíců další dva rošťáky a mám z nich obrovskou radost. Skoro každý den si uvědomuji, že jsme měli obrovské štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anita72
9.2.12 13:25

můj předchozí příspěvek je samozřejmě výš a ne níž… a jen pro jistotu ještě zopakuju - hodnota NT byla 8,6, byla jsem tak v šoku, že jsem vůbec neodporovala a na odběr choriových klků šla hned ještě ten den, resp. asi za 2 hodiny poté, co mi to naměřili, výsledek základních vyšetření (jestli tam je trisomie) byl druhý den, vyšetření proběhlo v Gennetu.
Moc držím palce

• Citovat
  • Upravit
10.3.15 18:12

Ahoj chci jen prispet k sice starsi, ale jedne z mala diskusi tykajicich se vysokych NT hodnot. NIc moc se clovek nedocte a kazdy pripad je individualni.
Ja jsem mela pri screeningu v 13.tydnu hodnoty 4.6mm. Pokud jsou hodnoty vyssi nez 3mm, v tomto stadiu tehotenstvi je to pry alarmujici. U mne se bohuzel zbytecne tyden cekalo na vysledky genetiky, kde mi rekli, ze uz mne meli poslat hned na genetiku, kdyz byly hodnoty vic nez 3mm. POslali mne na odber chodiovych klku (cast placenty), kde mi po cca 10dnech NT stouplo dle ultrazvuku na 11.9mm. Tam uz vesmes bylo ajsne, ze se jedna o vaznou vyvojovou vadu. Odber CVS (klky)potvrdil Downuv syndrom a doporucili ukonceni tehotenstvi. Takze ukoncuji ve 14.tydnu.
Netvrdim, ze takova situace je vzdy se stejnym vysledkem, nicmene i na te genetice mi potvrdili, ze pokud v tom 13.tydnu je hodnota pres 3mm, moje 4.6mm, je tam vazne riziko VV vady. Drzim palce vsem kdo prochazi necim podobnym. At mate deti zdrave!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.1.19 14:19

ahoj no snad se mi nekdo ozve..sem v 17tt a tesne po vanocich mi zacalo peklo.. sla sem na prvni screening (12tt) a vysel pozitivni - extremne vysoke NT 9 mm (popravde sme si s manzelem jisti, ze to nezmerila uple presne ale spis „zaokrouhlila“) a ty dve doktorky, co tam byly, me rovnou odsoudily, odmitly objednat na dalsi utz a v podstate se tvarily na potrat. Neminili sme je jen tak vzdat, tak sme sli za dalsim profi doktorem a ten nameril NT 6,7 mm, ale vse ostatni se vyvijelo normalne, v 16tt se stale vse vyviji normalne, CVS (klky) taky nic neodhalily a ani infekce se nepotvrdila. Podtrzeno secteno, nikdo nevi z ceho to vysoke NT vzniklo, provedene testy nic neodhalily a ja nevim co mam popravde delat :nevim: sveho syna uz ted miluju a chci a musim verit, ze bude vse ok, ale tak vysoke NT musi mit nejake vysvetleni prece…mate nekdo nejakou zkusenost ci radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí