Zvýšená teplota, jít ven?

1317
1.7.10 08:45

zvýšená teplota, jít ven?

Ahoj maminky, mám asi hloupej dotaz, ale potřebuju poradit. Kluk 7,5měs. měl k ránu zvýšenou teplotu, tak jsem mu raději dala sirup Nurofen. Myslim si, že to budou asi zoubky, ale sliní už od 3měs. a zoubek nikde. Teť jsem naměřila stále 37,5. Je akorád protivný a trochu má slzavý očka. No tak dám zachvíli zase Nurofen sirup. Otázka - myslíte, že bych sním mohla nachvíli ven na zahradu?(uspat v kočárku), když je tak velký vedro a dávám mu léky, abych mu nějak nepřitížila. Děkuju moc za názory. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9306
1.7.10 08:50

Martinko náš malej měl teplotky dva dny. Měl do 38. A pak se u ničeho nic večer, kdy bývá teplota největší zmizelo. Šla jsem s nim k dr, a ta mi řekla, že byl 100% přehřátý ze sluníčka. Že i ta teplotka je do 38 a že jsem udělala dobře, že jsem nešla s nim ven..doma, v chládku, hodně tekutin. Takže nejít ven. Ať je Vám brzo líp !! :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.7.10 08:56

Ahoj, na tuhle teplotu ti ale Nurofen apod. nepomůže, nepůsobí totiž preventivně, ale léčí až opravdu vysokou teplotu nad 38. Zůstante doma, udržuj ho v klidu a uvidíš, že bude dobře. Starší dcera taky bal první léto přehřátá, mladší zatím ne.

• Citovat
  • Upravit
2318
1.7.10 08:57

Já bych teplotu nesrážela, počkala bych, co se z toho vyvrbí, takhle nevíš, na čem jsi. Do kočáru ho klidně dej - je přece jedno, jestli leží doma nebo venku, ne? Dáš ho předpokládám do stínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.7.10 08:59

Pokud bude ve stínu, je přeci jedno, jestli je venku nebo doma. Podle mě nechodit ven je myšleno spíš u větších dětí, protože se přředpokládá, že venku řádí.

• Citovat
  • Upravit
1317
1.7.10 09:05

děkuju,jasně že bych ho dala do stínu :-D ,ikdyž ono i v tom stínu je hnus. No ten Nurofen, že je i na bolest,tak jsem si říkala, že mu snad nemůžu ublížit. Venku v tomhle vedru jsme vždycky chvíli,pak jdem do baráku a tak to střídáme, je tu mnohem lépe,tak zůstanem dnes raději doma a zítra uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
1.7.10 09:09

ale venku je určitě hnusnější vzduch jak doma podle mě teda.

Nevim já byhc ho nechala fakt doma, říkám, kluk to měl dva dny a i když bylo pěkně tak jsem s nim byla doma.A pak mi dr řekla, že bych mu ještě mohla přitžit. Jenže taky je asi rozdíl jestli je myšleno 7mes dítě nebo moje 2.5 roku které lítá po zahradě no. Nešla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
1.7.10 09:10
martinka1510 píše:
děkuju,jasně že bych ho dala do stínu :-D ,ikdyž ono i v tom stínu je hnus. No ten Nurofen, že je i na bolest,tak jsem si říkala, že mu snad nemůžu ublížit. Venku v tomhle vedru jsme vždycky chvíli,pak jdem do baráku a tak to střídáme, je tu mnohem lépe,tak zůstanem dnes raději doma a zítra uvidíme.

Držím palečky at je líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
1.7.10 11:20

I přes ten Nurofen co jsem mu dala teplota roste, dala jsem ho v 9 a tet má už 38,1. takže to možná asi bude nějaká viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.7.10 11:58

Martinko, tak pro jistotu apson zavolej k dr. Dcera, když byla poprvé přehřátá z koupaliště, bylo jí rok a něco, tak měla dva dny teploty kolem 40, k dr jsme samozřejmě šly. A rada byla být doma a snižovat. Žádná viroza ani nemoc z toho nebyla

• Citovat
  • Upravit
teresa20
1.7.10 12:35

Zůstala bych doma v klidu. Pro malé dítě je to i ve stínu v těhle vedrech náročné. Teplotu 37,5 bych nesrážela, až pokud překročí 38 st.
Jednou jsem se ptala pediatra a ten mi říkal, že s teplotou je lepší ven nechodit.

• Citovat
  • Upravit
1317
1.7.10 12:43

maminy, už má 38,6 po tom Nurofenu, tak jsem dala čípek panadol baby, pochopitelně s odstupem. Jsem hotová. Dr.už tam není, ale hned zítra volám a pojedem kní. Ven nejdem je v postýlce, chovám. Díky snad už to víš nepoleze. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nellyna
1.7.10 12:52

Ahoj mi jsme meli to samy, do 38 urcite nicim nesrazet, pak je dobry stridat nurofen s panadolem, aspon ale 4 hodky mezi davkami. Taky nam pomohly studeny zabaly, ven ale urcite ne. hodne stesti :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Nellyna
1.7.10 12:54

jo a hodne pit aby nebyl dehydrovany!!

• Citovat
  • Upravit
1317
1.7.10 13:02

pije hodně :-) pořád spinká. U staršího kluka jsem nevěděla do 3let co je teplota, rýma atd, teť u prcka malýho jsem vyprdlá jak nevím co :lol: fakt díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí