Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@micha.bello ahoj, já to taky tak mám, někdy víc modřin, někdy míň. Zjistili mi zvýšenou srážlivost krve, přesně protrombin, dědictví po mamce. Ale každopádně kromě toho, že musím chodit pravidělně na testy a když třeba dlouho cestují, tak si procvičovat nohy, je to v pohodě. V těhotenství budu muset být víc pod kontrolou. Moje máti má problémy s křeč. žílami, měla i sraženinu, tak musí brát léky na ředění krve a modřiny se jí už nedělají a je taky relat. v klidu. Raději si s tím zajdi, aspoň budeš vědět čemu příp. předcházet…
Ahoj tady anonym ze 6.6.Dnes jsem byla u své doktorky a poslala mě na hematologii.Jdu v pondělí, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
@Anonymní píše:
Ahoj tady anonym ze 6.6.Dnes jsem byla u své doktorky a poslala mě na hematologii.Jdu v pondělí, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
Tak držím pěsti, i kdyby to byla zvýš. srážlivost nebo naopak, je lepší to vědět ![]()
@Ale85 Díky moc
No já kdysi byla chudokrevná a mám AB negativní faktor, tak doufám, že to bude jen tím.
Dobrý den,
jsem půl roku po porodu a začaly se mi tvořit modřiny bez příčiny. Nejdřív jen malé modřinky na rukou, teď velké modřiny na nohou - vždycky jakoby v povodí nějaké žíly - třeba 3 modřiny za sebou o průměru 3-5cm. Nikde se před tím nepraštím a modřiny jsou bolestivé (normálně jako modřina). MS už jsem měla 2krát pravidelně a nijak extrémně silnou, kojim 3-4krát denně. Jinak jsem úplně vpořádku. Kdo z vás má s tímto zkušenosti a co bych měla do jídelníčku zařadit na posílení cévních stěn? Děkuji za reakce a zkušenosti.
@Pavca13 Nemusí to být modřiny, ale erytema nodosum, je to zánět-zajdi k doktorovi, vezme ti odběry, podívá se na to. Jinak na posílení cév je askorutin-volně prodejný, nebo hodně rutheinu je např. v pohance, vit C asi víš.
@Pavca13 píše:
Dobrý den,
jsem půl roku po porodu a začaly se mi tvořit modřiny bez příčiny. Nejdřív jen malé modřinky na rukou, teď velké modřiny na nohou - vždycky jakoby v povodí nějaké žíly - třeba 3 modřiny za sebou o průměru 3-5cm. Nikde se před tím nepraštím a modřiny jsou bolestivé (normálně jako modřina). MS už jsem měla 2krát pravidelně a nijak extrémně silnou, kojim 3-4krát denně. Jinak jsem úplně vpořádku. Kdo z vás má s tímto zkušenosti a co bych měla do jídelníčku zařadit na posílení cévních stěn? Děkuji za reakce a zkušenosti.
Myslím, že to bude banalita, ale stejně navštiv lékaře. Jinak ruttin obsahují červené plody, hodně pohanka. Dále se rutin také vyskytuje v chřestu, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje.
@BaMaK @Ester13 Děkuji moc. Začnu si zase dělat pohankové kaše na snídani. Taky si nemyslím, že by šlo o něco vážného. Celkově po porodu jsem začala mít problémy typu hemeroidů, snížení klenby apod. Akorát teď manžel nadává, že to vypadá, jako by mě doma navíc bil ![]()
@Pavca13 Noooo, co ti budu povídat, těhotenství, porod, kojení, může ti chybět nějaký vitamin, mineral, faktor, proto ty modřiny, a nebo…jak říkám, nejsou to modřiny, ale já bych to zas tak nebagatelizovala, erytema nodosum je reakce těla na „něco“. To něco může být spousta věcí-bakterie, virus, nějaká autoimunita…mělo by se to alespoň zkontrolovat, může to být i na jiných orgánech-ale ty nejsou vidět a nebolí. Zajdi k doktorovi, dáš trochu krve a budeš mít jasněji.
@Pavca13 Dobrý den. Jsk to prosím dopadlo? Jsem na tím úplně stejně! 5m od porodu, kojim a začaly se mi samovolně dělat modřiny ns lytkach a holenich, sem tam i stehnech ![]()
@Miki-M píše:
@Pavca13 Dobrý den. Jsk to prosím dopadlo? Jsem na tím úplně stejně! 5m od porodu, kojim a začaly se mi samovolně dělat modřiny ns lytkach a holenich, sem tam i stehnech
@Miki-M mám to samé a doktor nic ![]()
Ahoj, mám už pár dní velikánskou modřinu-délka 7 cm a výška 4 cm. A pár dalších trochu menších na lýtkách. Občas mi i buší srdce. Doktorka mi brala krev asi před měsícem a nic tam nebylo. Díky