Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky,
mám tak trochu zdravotní problémy a bojím se jít k Dr., stále to jaksi odkládám. Už něco přes měsíc se mi samovolně tvoří modřiny, především na nohách. Objeví se z ničeho nic a dlouho mizí a když už skoro zmizí, objeví se mi další 3 modřiny aniž bych se uhodila. Vše začalo když jsem si po delší době dala asi 3 skleničky vína, následující den jsem našla 2 velké modřiny o velikosti 3 cm. Brala jsem si na to pár dnů vitamíny a byl klid, jenže po pár dnech se mi začalo tvořit více modřinek (4-6) a od té doby se mi objevují co chvíli. Teď se mi začaly objevovat i žluté skvrny jako když vám mizí modřina a máte ji už skoro pryč. mám 3 takové na noze a 2 na ruce. Před 3 měsíci jsem byla v krevním centru a tam bylo vše v pořádku. Do toho mám stále bulku v třísle, s tou jsem byla také u Dr. ale to mi jen řekla, že je to jen zvětšená uzlina v důsledku častého holení intimních partií a abych se chvíli neholila (neholila jsem se něco přes týden ale nepomohlo to). V pondělí se chci znova objednat k Dr., manžel už mě tam taky vyhání, protože se mu tohle moc nezdá. Chtěla jsem se tu jen poradit, zda některá z Vás nemá něco podobného.
urcite zajdii k lekari a nech si udelat krevni obraz, vcetne Quick testu
Ahoj, tak určitě bych znovu zašla k doktorovi. Zvýšená tvorba modřin může souviset s poruchou srážlivosti krve (krvácíš z nosu? jak vypadá menstruace, není silnější?)
Nebo to může být nedostatkem rutinu, vitamínu c, či nedostatečnou elasticitou cév. nemusí to být absolutně nic vážného, ale je třeba přijít na příčinu a po jejím zjištění teprve léčit, popřípadě dodat vitamíny.
Zatím si zvyš vitamín C, do stravy přidej hodně pohanky, ale lékaře navštiv, pokud jsi byla na hematologii, závažné onemocnění vyloučili, neděs se.
Ahojda, určo zajít k dr.Vypadá to na poruchu koagulace (srážlivosti krve). Nejlépe by bylo, aby ti dal doporučení na hematologii a tam odebraly krev na koagulační testy a podle toho by se vidělo…pak se dělají i speciální testy na faktory, inhibitory atd, ala to už speciálka…
Ahoj. mám úplně stejný problém a ktomu ještě ztrácím váhu. taky plánuju jít k doktorovi ale taky mám strach co mi na to řekne. ale taky to vypada na chudokrevnost.
![]()
Kdysi jsem nekde cetl ze chudokrevnost se da celkem snadno poznat pod spodnim vickem na oku. Udajne kdyz je velka chudokrevnost, vicko po odtazeni bude zespoda bile. Normalni by melo byt cervene. Psal to nekdy v poradne nejakej vyhlasenej doktor, tak to bude nejspis pravda…
Poslední dobou se mi taky dělají modřiny, hlavně na nohou. Vím, že mám méně červených krvinek a nevím jestli mi s tím něco udělají nebo je to normální?
¨Já měla hodně často modřiny, když jsem měla podváhu a doktor mi řekl, že nemám podkožní tuk. Teď vážím normálně a modřiny už nemívám.
@claire91 Mám kamarádku doktorku - hematoložku. Jelikož mé děti mají taky neustále modřiny, ptala jsem se jí na to. Prý dokud se modřiny nedělají samy od sebe, je to v pořádku. Děti to asi podědily po tatínkovy, tomu stačí, když se někde opře a hned má modřinu ![]()
Jinak u tebe záleží, jaký typ chudokrevnosti máš, je jich víc druhů. Nejčastěji to bývá nedostatkem železa, ale může to být taky nedostatek vitaminu B12. Víc by ti řekl doktor ![]()
Utíkej k dr!
mamča tohle podcenila a dopadlo to zle ![]()
já mám trochu obdobný problém. V horku mi klesá tlak a pak se mi tvoří modřiny především na lítkách stehnech zadku a rukách :/ jsem pak jak zmlácená
Může to být i tlakem? Já mám 90/60 i po kafi, nohy mám taky samou modřinu. Byla jsem na krevním obraze, brala béčko, ale žádný efekt. Podváhu teda rozhodně nemám ![]()
Já mívám od malička po zimě až do léta modřin víc. Jen se klepnu, už ji mám. Zbytek roku nic.
Doktorka mi říkala, že se to stává, že je po zimě tělo „vysílené“ takže to chce vitamíny, minerály, sluníčko.
Mrkni na spodni vicko, normalne ho pred zrcadlem odkryj a jestli je tam takova zilni kresba, malinke zily tak mas zeleza dosti. Jestli je to jen malinko prokrvene tak fakt zeleza mas malo.
Jinak ty modriny jak pisou holky, chce to trosku vitaminu, slunicka ![]()
Jo prosim Te a kamaradka taky mela zvetsenou triselnou uzlinu a mela to z gynekol. zanetu…tak asi tak nejak.