Zvýšení alimentů a důvody

Anonymní
18.12.12 08:10

zvýšení alimentů a důvody

Čau holky,
chci se Vás zeptat: Jaké důvody musí nastat, abych mohla zažádat o zvýšení alimentů?
Jde o to: V říjnu mě skončil rodičák, dcera nastoupila v září do školky, od té doby měla dvakrát zápal plic+ dvakráýt zánět průdušek. Náš pan doktor si myslí, že bychom to s tou školkou neměli zas tak hrotit. :D Tak dvakrát v týdnu prý stačí. Teď jsem našla práci dobře placenou, která je blízko, Problém je v tom, že je to práce na směny a odpolední je až do 21h a já nemám hlídání. Žijeme s dcerou sami. A to zvýšení jsem myslela, že bych pořídila dceři nějakou tetu, která by jí při té odpolední pohlídala.
Já mám k tomu částečný invalidní důchod, čili moje postavení na trhu práce je značně ztížené. Přihlíží k tomu soud při rozhodování o zvýšení? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
18.12.12 08:19

Toto jsou určitě důvody ke zvýšení výživného. Jen je otázka, jaký příjem má otec, zda už nyní neplatí vzhledem k příjmům maximum co může. Potom ani objektivní důvody nepovedou ke zvýšení-když nebude z čeho. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea

Dostatečná je jakákoliv změna, např. dítě nastoupilo do školky, tím pádem se zvýšily jeho potřeby. A bylo mu řečeno, že i bez toho mám nárok žádat si o zvýšení každé dva roky.

• Citovat
  • Upravit
21848

No, těžko říct, jestli ti soud umožní zvýšit aliky, abys měla pro chůvu, protože to jsou peníze pro dítě… Tady jedna chtěla nastoupit na 2 směny, ale prostě bohužel, neměla hlídání ani tatínka, tak musela odmítnout. Každopádně dnes je možný všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.12.12 08:20

M

Příspěvek upraven 18.12.12 v 08:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 08:21
@Fassatka píše:
Má příjem 65000,–čistého, má dcera je jeho jediné dítě.
  • Citovat
  • Upravit
21848
18.12.12 08:28
@Fassatka píše:
Má příjem 65000,–čistého, má dcera je jeho jediné dítě.

A alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 08:30

6500,–

• Citovat
  • Upravit
9649
18.12.12 08:51

Pokud financne opravdu nezvladas, proste si zazadej, nastup d skolky je sam o sobe plnohodnotny duvod. Pokud byva mala casto nemocna, je to duvod k tomu, ze nemuzes pracovat, mozna by jsi uspet mohla, otec ma prijmy docela vysoke, ale zarucit ti nemuze nikdo nic… je to jen na soudci.

Po dobrem se s tatinkem domluvit nejde? Treba na hlidani, zatimco budes v praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.12.12 09:04

V postatě jeho výživné nečiní těch obvyklých 15 procent z platu, navíc malá šla do školky, dr. doporučuje zůstat doma… Vyžádej si od ní potvrzení a vyjádření k zdr. stavu dcery, to dej doložit soudu a běž do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
18.12.12 09:07

Uffff, takový alimenty nemá 90% z nás, zažádej si, tím nic nezkazíš, ale pokud máš toto, částečný důchod, dejmetomu i nějaké příspěvky na bydlení, tak soud se bude zajímat o toto, né o to že chceš nastoupit do práce a potřebuješ chůvu, protože tohle není v nejlepším zájmu dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.12.12 09:20

A co dat na hlidani tatkovi kdyz budes do 21 v praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 09:29

Můj přítel platí na první roční dítě 3300 a má plat 20 000 čistého. A to má další dítě. Kdyby to soudce aplikoval u Tebe, tak bys mohla mít alimenty 10725 a když nastoupila malá do školky, mohla bys žádat i víc. třeba 11 - 12 tis.

• Citovat
  • Upravit
4466
18.12.12 09:34

Můj ex má příjem 16.000,– a mám alimenty 2500,– a to jen díky dohodě, jinak by dostal 5000,– (řekla sama soudkyně). Takže nárok určitě máš. Já bych si to šla taky zvednout (mezitím šel do školky a tak), ale bojím se, aby mi to nesnížili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
18.12.12 10:29

Určitě si návrh na zvýšení výživného podej. Když ti malá nastoupila do školky, tak je to jeden z hlavních důvodů. Ten zdravotní stav… Jestli měla malá zápal plic a zánět průdušek, tak to určitě nechci VŮBEC zlehčovat, ale na to soud koukat nebude. Soudce zajímá zdravotní stav až v té době, pokud má dítě nějaká chronická onemocnění a jsou s tím zvýšené výdaje (např. alergie, ekzémy nebo něco vážnějšího, za co musíte pravidelně hradit nějaké léky). Tvůj bývalý má opravdu velký příjem, takže si myslím, že tím vůbec nic nezkazíš, když si to podáš. Jen si teda nejsem jistá, aby jsi soudce moc nenakrkla s tou chůvou, protože jak už tady někdo psal, tak to opravdu není moc v zájmu dítěte, tak to ještě hodně uvaž, jestli to před soudem uvádět. Taky se s bývalým můžeš dohodnout mimosoudně, stačilo by, kdyby jste sepsali dohodu a nechali si ji notářky ověřit. Ovšem, kdyby jsi chtěla výživné pak vymáhat (exekučně nebo trestní oznámením), tak by ti toto bylo k ničemu a opravdu by jsi potřebovala rozsudek soudu. Jsem tak trochu z oboru, tak snad jsem ti tak nějak pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí