Výroba vánočních dárků s dítětem - přestane věřit na Ježíška?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35438
16.12.12 20:20

Výroba vánočních dárků s dětmi

Ahoj, mám takové vánoční dilema. Napadlo mě, že bych mohla pěkně zabavit čtyřletou dceru výrobou dárků pro rodinu.Jako malá (ale už asi ve škole) jsem se tak vždycky zabavila. Nevím ale, jak jí to vysvětlit, že třeba babičce udělá obrázek a babička ho dostane pod stromeček, když jí tvrdím, že jí dárky přinese ježíšek? Je chytrá a určitě by jí to docvaklo, jak to s dárky je. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tak starými dětmi vyrábíte dárky pro své blízké a v kolika letech přestaly věřit v ježíška a jestli se vám zdálo, že tím pro ně vánoční dárky ztratily nějaké kouzlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
16.12.12 20:22

Vyrábím. Ale my celkově nejedem na komplet Ježíška, nejen na ručně vyráběné. Zkrátka něco dává Ježíšek, některé si dáváme navzájem a Ježíšek to distribuuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.12.12 20:23

U nás to bylo tak, že některé dárky dává Ježíšek a některé si dáváme navzájem, protože se máme rádi a chceme tomu druhému udělat radost. Právě z toho důvodu jak píšeš ty to tak rodiče zavedli :D Aby nás zabavili vymýšlením maličkostí, nejlépe vyráběných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
16.12.12 20:23

Normálně bych řekla, že dáte dárečky třeba za okno, Ježíšek si je tam vyzvedne a na Štědrý den je přinese pod stromeček :). Když si takhle může Ježíšek vyzvednout dopis, tak proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.12.12 20:29

Díky za rady, ježíšek „distributor“ mě opravdu nenapadl. Vyzkouším, snad to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.12.12 21:57

Díky holky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.12.12 22:03

Taky bych vysvětlila, že Ježíšek nosí jenom něco (vybere něco z dopisu, když uzná, že je to vhodné, třeba) a lidi mezi sebou se taky obdarovávají, mají se rádi, blablabla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
16.12.12 22:09
Makinaa007 píše:
Ahoj, mám takové vánoční dilema. Napadlo mě, že bych mohla pěkně zabavit čtyřletou dceru výrobou dárků pro rodinu.Jako malá (ale už asi ve škole) jsem se tak vždycky zabavila. Nevím ale, jak jí to vysvětlit, že třeba babičce udělá obrázek a babička ho dostane pod stromeček, když jí tvrdím, že jí dárky přinese ježíšek? Je chytrá a určitě by jí to docvaklo, jak to s dárky je. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tak starými dětmi vyrábíte dárky pro své blízké a v kolika letech přestaly věřit v ježíška a jestli se vám zdálo, že tím pro ně vánoční dárky ztratily nějaké kouzlo?

Je to jednoduché, Ježíšek to všechno nestíhá, tak je potřeba mu pomoct.
My to děláme taky tak a je to i částečná obrana proti tomu, když dětem někdo řekne že Ježíšek dárky nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.12.12 22:10

U nás Ježíšek nosil dárky jenom dětem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.12.12 06:33

Mala tedy nevyrabi ale potrebovala jsem dokoupit nejake darky pro rodinu a ona musela jit semnou tak jsme ji to vysvetlili tak ze darecky nosi jezisek ale ze kdyz chce nekomu udelat radost tak muze i sama darovat. A na jeziska veri dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí