Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte zkušenost s Nutrilon 1 Good Sleep?
Přidejte zkušenost s Nutrilon 1 Good S...Nedávala bych víc, než je v návodu - přetěžuješ pak ledviny.
Vic nedavej, nasi malou to hrozne ucpalo a ublinkavani preslo samo s prikrmy, coz mate za chvili. ![]()
Víc bych nedávala. Já dávala tak poloviční dávku do beby a musela jsem koupit větší savičku - měla jsem avent a proteklo mi to jen tou variabilní
Malá mi i tak blinkala, ale tak nějak v normě, takové větší ublinkávání. Po plné dávce neblinkala, ale nemohla se vykakat, tak to byl takový kompromis.
Děkuji za reakce. Malá mi kaká naštěstí super… Jen mi zarazilo že to ar je mnohem hustší než hipp s nutritonem, proto se ptám zda to někdo zahušťoval víc. Vím že plno maminek má problém že je to „zabezonlvalo“, ale to nás vubec. Není to kdovíjaká tragédie, alel malá mi kůli refluxu neprospívala, skončili jsme i v nemocnici, tak mi to zhoršení trochu vylekalo.
Syn trpěl dost silným refluxem cca do jednoho roku. Nutriton jsem začala dávat na radu lékaře a po týdnu jsem s tím sekla, malý začal trpět zácpou a dost mi to komplikovalo kojení. Takže jsem se na to vyprdla a po každém krmení jsem ho půl hodiny nosila ve vzpřímené poloze a když položit tak do autosedačky nebo kojícího polštáře, v postýlce měl klínek. Zvracení to sice nezabránilo, ale dost se to díky tomu zmírnilo.
Vsechny opatření dodržuju i tak, po jídle min 30 min nosit všude je zvedlá-postýlka, kočárek, všude..nám právě naštěstí to zahušťovadlo nevytváří zácpu. To spolu s tim AR nám hodně pomohlo, ale trpěla dost na prdíky a pořád se tak kroutila (všechny sab babycalm, biogaia sme zkoušely) tak proto jsem zkusila hipp spolu s nutritonem a výsledek je lepší bříško horší zvracení. A právě mi přišlo že je to tekutější a tím to je, proto můj dotaz.
Uvidím ještě možná zkusim Hipp přímo AR mlíčko, nemáte s ním někdo zkušenost??
No ono dítě s potvrzeným refluxem bude zvracet, tomu se zkrátka nedá vyhnout. Ber to spíš tak, že máš dvě možnosti. Buď se smíříš s tím, že máš blicí miminko a naučíš se s tím fungovat (až si začne sedat bude to o něco lepší, do té doby menší peklo
) nebo budeš zkoušet kde co, ale ber v úvahu že každá změna je pro takhle mladý žaludek dost velká pecka a střídat co chvíli UM zkrátka to pravé ořechové. Ano každé z těch mlék má prakticky stejné složení, ovšem ty poměry složek jsou úplně jiné a pro ledviny, játra a i samotný žaludek (který dostává už tak na frak díky zvracení ) je to vcelku nešťastné ![]()
Mliko jsem ji prave ted změnila poprve po dlouhy úvaze..nejsem střelec..me by ani tak nevadilo blici miminko, to ze zvracet i tak bude vim,, to uz jsem zvykla a plenkama obklopena:-)ale jak jsem psala, my si zezacatku dost uzily, tak proto se to snazim aspon co mozno eliminovat..a i tak jsem přesvědčena ze ji to zvraceni nemuze nevadit.
Ono ačkoli to tak nevypadá, tak tomu dětskému tělu to zvracení až tak moc nevadí, ty trávicí šťávy jsou mnohem slabší, právě díky "mladosti " trávicí soustavy a tělo se teprve učí. Ovšem když se mu dá novinka, která se ještě zahustí tak krom naučení zpracovat něco nového ještě zvrací, tedy dvojitá směna. Tohle by chtělo probrat s někým kdo tomu rozumí. Pokud je reflux diagnostikován tak asi docházíte do nějaké gastro poradny, tak bych se poptala tam ![]()
Zdravím všechny maminky, moje malá ma reflux, jsou ji 3,5 mesice. Pila nutrilon AR, sice celkem pomohl s blinkáním, ale nedělal jí moc dobře na bříško. Teď jsem jí zkusila dát Hipp a zahuštuju nutritonem. Bříško super malá je moc spokojená, ale blinká zas dost:-( každopádně mlíčko je hrozně tekuté, dávám nutriton přesně podle návodu, ale přijde mi že by ho to chtělo víc. Tak se chci zeptat zda někdo má zkušenost, že dal nutritonu více?? Nerada bych malé nějak uškodila. Předem díky za info:-)