Zvýšení výživného u 11leté dcery

Anonymní
9.11.19 23:45

Zvýšení výživného u 11leté dcery

Dobrý večer, chci se zeptat na názor. Ex platí na dceru výživné 3000,–, bylo to stanovené před 3 roky, teď je dceři 11 let a já přemýšlím, jestli bych si neměla zažádat o zvýšení, dle jeho platu, který teda nevím přesně, ale určitě 22 tisíc čistého má, mi podle tabulek vyšlo 4000,–. Máme hezky vztah, na všem se domluvíme, dceru si bere jednou za 14 dní na víkend, ale na ničem jiném ohledně dcery se finančně nepodílí. Já jsem sama v podnájmu a upřímně každá koruna navíc by se mi hodila. Jen jsem na vážkách, mám strach, že se mu to nebude líbit a rozhodí to naše vztahy. Tak nevím jestli do toho jít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
9.11.19 23:49

Ja bych to zkusila, pokud se jinak nepodili. Pises, ze vztahy mate dobry, tak kdyz mu to reknes, vysvetlis, nemyslim si, ze by vam to nutne muselo rozhodit vztahy. A kdyby si citila, ze se cuka, tak treba se domluvit na zimni boty, obleceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.19 23:59
@wildcherry píše:
Ja bych to zkusila, pokud se jinak nepodili. Pises, ze vztahy mate dobry, tak kdyz mu to reknes, vysvetlis, nemyslim si, ze by vam to nutne muselo rozhodit vztahy. A kdyby si citila, ze se cuka, tak treba se domluvit na zimni boty, obleceni…

No to mě mrzí že se na ničem jiném nepodílí a je fakt, že ty náklady na oblečení a na všechno okolo dcery jsou vyšší než před 3 roky, když se to rozhodovalo poprvé soudu. No zkusím s ním o tom promluvit. Jen by mě zajímalo jak to mají jiné maminky s výší výživného, jestli třeba nechci moc.

• Citovat
  • Upravit
24379
10.11.19 00:02
@Anonymní píše:
No to mě mrzí že se na ničem jiném nepodílí a je fakt, že ty náklady na oblečení a na všechno okolo dcery jsou vyšší než před 3 roky, když se to rozhodovalo poprvé soudu. No zkusím s ním o tom promluvit. Jen by mě zajímalo jak to mají jiné maminky s výší výživného, jestli třeba nechci moc.

Podle me urcite nechces moc! Kdyby se podilel, tak bych asi rekla joooo,dobry.Po secteni by to hazelo urcite vic nez 4.000,kdyby se podilel na obleceni, krouzkach, skolni jidelne atd atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 00:12
@wildcherry píše:
Podle me urcite nechces moc! Kdyby se podilel, tak bych asi rekla joooo,dobry.Po secteni by to hazelo urcite vic nez 4.000,kdyby se podilel na obleceni, krouzkach, skolni jidelne atd atd atd.

To je pravda. Tak to určitě zkusím, díky.

• Citovat
  • Upravit
24379
10.11.19 00:21
@Anonymní píše:
To je pravda. Tak to určitě zkusím, díky.

Nemas zac, drzim palecky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81536
10.11.19 01:01

A zkusit se tedy dohodnout? Že třeba zaplatí konkrétní kroužek nebo věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
10.11.19 10:51
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na názor. Ex platí na dceru výživné 3000,–, bylo to stanovené před 3 roky, teď je dceři 11 let a já přemýšlím, jestli bych si neměla zažádat o zvýšení, dle jeho platu, který teda nevím přesně, ale určitě 22 tisíc čistého má, mi podle tabulek vyšlo 4000,–. Máme hezky vztah, na všem se domluvíme, dceru si bere jednou za 14 dní na víkend, ale na ničem jiném ohledně dcery se finančně nepodílí. Já jsem sama v podnájmu a upřímně každá koruna navíc by se mi hodila. Jen jsem na vážkách, mám strach, že se mu to nebude líbit a rozhodí to naše vztahy. Tak nevím jestli do toho jít.

Tak se dohodněte, když se snesete. Vysvětli mu, co za náklady na dítě je potřeba vynaložit,, třeba si veď přesný deníček, a pak ho požádej, zda by si něco konkrétního nevzal na starost, třeba placení obědů ve škole, kroužky nebo cokoliv jiného. Určitě bude tomu přístupnější, když bude vědět, že to platí přímo dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
10.11.19 12:04

Zakladatelko zkus si sním promluvit, ze je dcerka větší a náklady tím pádem taky větší… vysvětlíme té nechceš dělat zle, ale peníze ti chybí… kdyby se cukal tak bych mu řekla že budeš muset zažádat o navýšení… mám taky 11 letou dceru a ex mi platil 3500 a soud mu to zvedl na 4500, ze je to málo na dospívající děvče… podotýkám ze ex tam přišel ze bere 16000 hrubého 😂… paní soudkyně mu vysvětlila ze podle platu už se to moc nepočítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 13:32
@Mauri08 píše:
Zakladatelko zkus si sním promluvit, ze je dcerka větší a náklady tím pádem taky větší… vysvětlíme té nechceš dělat zle, ale peníze ti chybí… kdyby se cukal tak bych mu řekla že budeš muset zažádat o navýšení… mám taky 11 letou dceru a ex mi platil 3500 a soud mu to zvedl na 4500, ze je to málo na dospívající děvče… podotýkám ze ex tam přišel ze bere 16000 hrubého 😂… paní soudkyně mu vysvětlila ze podle platu už se to moc nepočítá…

Opravdu na 4500? To bych ani tolik nečekala. No nejdřív s ním zkusim promluvit než do toho budu zatahovat soud. Pokud bude souhlasit máme to nějak mezi sebou sepsat nebo i tak to nechat soudně potvrdit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.19 13:39
@canaglia píše:
Tak se dohodněte, když se snesete. Vysvětli mu, co za náklady na dítě je potřeba vynaložit,, třeba si veď přesný deníček, a pak ho požádej, zda by si něco konkrétního nevzal na starost, třeba placení obědů ve škole, kroužky nebo cokoliv jiného. Určitě bude tomu přístupnější, když bude vědět, že to platí přímo dceři.

No sneseme se, protože po něm nic nad rámec výživného nechci. Tak proto se obávám, že až nadhodím zvýšení výživného, tak to už nebude tak dobré. Vlastně jsem ani nevěděla, že bych měla nárok na víc, upozornila mě na to kamarádka, že opravdu 3000 je málo na 11letou. Sama má 9letou a celou dobu má výživné 4000.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.19 13:43

Řeším to samé…11 létě dítě, 3000 alimenty…
Platí to takhle od 6 let věku dítěte.
Kroužky platíme napůl, takže 0 od 0 pojde…
Jinak je vše na mě
Takže po novém roce chystám řeč a snad se domluvíme…chci 4500…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.19 13:44
@Lama Lama píše:
A zkusit se tedy dohodnout? Že třeba zaplatí konkrétní kroužek nebo věci?

No já si neumím představit, že mu budu říkat o peníze když budu třeba potřebovat koupit boty. Kroužky už má zaplacený, jeden teda zaplatil, když jsem mu řekla, ale to je vše za celé 3 roky co spolu nejsme. Asi na něj beru moc ohledy, zůstala mu hypotéka a je na to také sám, tak proto jsem po něm za celou dobu nic nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.19 13:48
@Anonymní píše: Řeším to samé…11 létě dítě, 3000 alimenty…
Platí to takhle od 6 let věku dítěte.
Kroužky platíme napůl, takže 0 od 0 pojde…
Jinak je vše na mě
Takže po novém roce chystám řeč a snad se domluvíme…chci 4500…

No ty kroužky, jeden zaplatil, ale to je tak vše, a obávám se, že až přijdu s navýšením tak to neproběhne moc dobře. A pokud se domluvíte podáš i tak návrh k soudu? Nebo to sepíšete jen mezi sebou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.19 13:52

Pokud se domluvíme, nechám to na něm, jestli to bude chtít nechat projít soudem…nebo mu bude stačit naše sepsaná dohoda…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna