Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Amh se zvýšit může. Ale lehce. Nebo nenechavala jste si nabírat amh hned po vysazení antikoncepce?
Buď bylo špatne amh předtím nebo teď.
Nicmene amh neukazuje nic o kvalitě vajíček. Ta věkem rapidně klesá. Ale to určitě víte. Nemyslím to zle, jen doplňuji.
S kojenim a amh neporadím. Přeji hezký den.
Měřené ve shodnych jednotkach? Amh je možné měřit ve dvou odlišných jednotkách, záleží na laboratoři.
@jejjej píše:
Měřené ve shodnych jednotkach? Amh je možné měřit ve dvou odlišných jednotkách, záleží na laboratoři.
No tak to netuším. Vždy mi byl výsledek sdělen telefonicky ![]()
@Ťarbík01 píše:
Amh se zvýšit může. Ale lehce. Nebo nenechavala jste si nabírat amh hned po vysazení antikoncepce?
Buď bylo špatne amh předtím nebo teď.
Nicmene amh neukazuje nic o kvalitě vajíček. Ta věkem rapidně klesá. Ale to určitě víte. Nemyslím to zle, jen doplňuji.
S kojenim a amh neporadím. Přeji hezký den.
Nene, antikoncepci neberu ani nebrala, chtěli bychom druhé. Vím, že kvalita klesá. Jen si myslim ze je dobré znát alespoň zasobu vajíček. I když jsem taky četla, že amh není zase tak důležité. Taky si myslím, že jedna z těch hodnot je špatně. Zkusím za 3 měsíce znovu. Děkuji za názor ![]()
@Anonymní píše:
Nene, antikoncepci neberu ani nebrala, chtěli bychom druhé. Vím, že kvalita klesá. Jen si myslim ze je dobré znát alespoň zasobu vajíček. I když jsem taky četla, že amh není zase tak důležité. Taky si myslím, že jedna z těch hodnot je špatně. Zkusím za 3 měsíce znovu. Děkuji za názor
To bude nejlepší, jít za 3 měsíce nebo půl roku znovu. Ale fakt nevím jak je to s tím kojenim. ![]()
Pokud se vám první povedlo rychle, tak snad druhé taky půjde rychle. ![]()
Já měla po dvou letech vyšší AMH než při prvním měření, ale jsem si jistá, že to první měření bylo špatné - asi chyba laboratoře. Pak asi rok od druhého měření jsem byla potřetí a bylo to trošku nižší než to druhé měření, což ten pokles za rok by tomu odpovídal. Že by se samo od sebe AMH zvýšilo, tomu nevěřím.
Dobrý den. Před dvěmi lety jsem si šla zjistit amh, ktere bylo 2,93. Otěhotněla jsem, porodila a teď po 8 měsíců po porodu jsem dostala první MS tak jsem šla znovu na zjisteni amh, zda je ještě šance na druhé (je mi už totiž 40). Volal mi pan doktor, že prý vzhlledem k mému věku je hodnota 5,27 skvělý výsledek. Když jsem se začala ptát jak je možné, že se hodnota zvýšila když by měla přece klesat a zda na to nemá vliv kojení, tak mi nedokazál odpovědět, že prý neví. Máte s tím nekdo zkušenost? Může se opravdu zvýšit nebo kojením výsledek zkreslit? Já akorát četla něco o pco když je vysoké amh. Ale s ms jsem nikdy problemy neměla, ovulovala, nemám nadváhu, na akné netrpím. Na kontrole po porodu vaječníky v pořádku. Tak nevim zda mám pco. Díky za odpovědi