Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Jak moc jste byly otevřené na poslední kontrole před porodem? Mě na každé kontrole dr.říká, že jsou porodní cesty nepřipravené. Na poslední kontrole v pátek mi řekl, že jsem otevřená tak „na špičku prstu“, tak by mě zajímalo, kolik dní to bude ještě trvat, než se otevřu tak, abych začla rodit. Stalo se vám některé, že vám třeba dr. řekl, že se neotevíráte a druhý den jste začli rodit?
Pak se chci ještě zeptat, jak je to s klesnutím bříška. Mám sice pocit, že ho mám rozhodně níže, než třeba před dvěma týdny, ale dlaň mezi prsa a břicho dám leda v leže nebo když stojím narovnaná. V sedě rozhodně ne. Musí mi klesnout břicho, abych začla rodit?
To mě říkali taky,ještě po termínu…KO jsme měla ve čtvrtek a další mi dali na neděli a v sobotu večer už jsem jela. Tam mi řekli že to ještě nic není, že to bude trvat aspoń do úterý,minimálně dva dny ale nakonec si mě tam nechali a za pár hodin byl Domča venku ![]()
Když jsme se na kontrolách dr. ptala jak to vypadá,jestli si myslí že už se to chystá,tak vždycky řekla že jako nic moc,ale mám si dávat horkou koupel a zpojjit do akce manžela…asi to pomohlo
![]()
Já jsem byla na špičku prstu asi měsíc - teda pak to přešlo v o tevření na prst. Měla jsem břicho pořád dole, pořád to vypadalo, že porodím dřív. 10dní před termínem mi dr udělala takovej hmat s tím, že buď a nebo a nic. Dva dny před termínem mi dr řekla, že mam nález takovej, že rodit nebudu, najednou jak správná těhule dva měsíce před termínem a že se teda ještě rozhodně uvidíme a dva dny na to, v den termínu, jsem porodila. Sexovali jsme, pila jsem maliník a pak i vínko, praskla mi voda, kontrakce a už to jelo…
S klesnutím moc neporadím. mě to cestovalo nahoru dolu a když bylo dole, tak jsem se nerozrodila dřív. Neboj, buď v klidu, nestresuj se, ono to přijde, až bude mimčo připravené. Zkuste mu pomoct tak sexem, ale uvidíš, že se to hezky rozjede…mimi pozná, kdy je jeho čas:)
GaB
Tak já jsem nikdy nebyla vůbec otevřená, vypadalo to , že bych mohla i přenášet. Jenže dva týdny před porodem mě nečekaně praskla plodová voda a jeli jsme do porodnice. Na vyšetření v porodnici mi PA řekla, že to vůbec na porod nevypadá, nejsem vůbec otevřená, ještě mám zbytek zbytek zátky, nemám ani termín porodu, takže můžu rodit dlouho. Píchla mi pak injekci, po které jsem měla usnout a nebo se mi porod trochu rozjede. Za tři hodiny od injekce jsem už měla malou porozenou. Takže si vůbec nic nedělej z toho , že Tvé tělo není na porod ještě připravené, protože vše za pár minut může vypadat úplně jinak. ![]()
Já jsem pořád zavřená. Minule jsem šla k porodu s CS0, prostě mi praskla voda. Někdo je zase otevřený už dlouho a stejně přenáší.
Hm, tak ja som tiez bola stale na spicku prsta, este aj ked som prisla po 2h od prasknutia vody do porodnice. Termin porodu podla MS som mala 28.10, podla pohybov 6.11 a v noci zo 6.11 na 7.11 mi praskla voda (o 2,30) a o 14,00 bol Lericek na svete.
Nikto mi porod nicim neurychoval, takze to trvalo 12h od odtoku vody, ale hned po odtoku som nemala kontrakcie, tie zacali take intenzivne az okolo 8,00 a o 9,00 som bola na 3 prsty, potom sa to nejak zaseklo, potom mi dali oblbovak a zrazu zo mna asi spadol nejaky blok, lebo z 4 prstov som bola zrazu za hodinu na 10 a islo sa na to ![]()
No kazdopadne aj ked to bolelo uz skor, tak v prepustacej sprave som mala 1. doba 4,5h, druha doba 5minut ![]()
Teraz sa to zda, ked to citam, ako pohodicka porodik, ale bol to pekny zahul, kotrakcie 40s po minute, ale prezili sme ![]()
Market, jen se ozyvam abys vedela ze v tom nejsi sama, jak vidis na metriku jsem dnes 40+2tt a bez nejmensich priznaku. Taky by me zajimalo jestli jako budu tehotna navzdycky nebo co se vlastne bude dit ale nekdo mi chytre rekl ´Dovnitr to slo, ven to musi!´, tak si dej klidovy rezi, ono to prijde… ![]()
Pa,
Anina
Ahoj,
tak já měla 14 dnů před porodem CS 0, Dr. radil abychom se věnovali sexu, což jsme s manžou dodrželi. Na kontrole za týden jsem měla CS5, tak jsme dostali pochvalu a že se tomu máme věnovat i nadále. 3 dny na to mi odtekla voda, kontrakce žádné. Po dohodě s mým Dr. mi dal oxytocin a za 6 hod byl Tobi na světě.
IVULE+Tobi 11 týdnů
Já když jsme přijela s kontrakcema po 10min,ak jsme taky byla otevřená pořád stejně jako na kontrolách…tvrdili mi že to nemám kontrakce,ale poslíčky (po termínu
) …je fakt že to bylo spíš silnější bolení v podbříšku jako u MS,ale zzároveň mi tvrdlo břicho a bylo to pravidelný,takže asi poznám co to je…plodovku mi nakonec píchli a Domča se narodil za plus mínus hodinu po tom…
Ahoj já s tím teda zkušenost zatím nemám, ale v těhu průkazce mám napsáno CS 3 … už teď.
Ahoj!
Tak já jsem byla na poslední kontrole prý otevřená na pětikorunu. Bylo to v úterý, další kontrola měla být za týden, ale to už mi doktor řekl, že si myslí, že už nepříjdu, podle toho, jakou rychlostí se to od minule změnilo. Rodit jsem šla v pátek. Což bylo třetí den po kontrole. ![]()
čau holky, já tedy nebyla otevřená před žádným porodem ani na centimetřík, v pátek jsem byla na kontrole, dr. se smál, že mě čeká v pondělí na další a v SO jsem rodila
U druhého porodu zrovna tak, oba 40+0
Akoát ten druký trval o poznání kretší dobu ![]()
Jo a už si to nepamatuju, ale neni hodnota SC stav čípku než info o otervření ???
martina
CS je opravdu souhrn bodového ohodnocení stavu porodních cest…nehodnotí to jen otevření. Já byla na špičku prstu a měla jsem CS 3/4 asi měsíc před porodem.
G
Ahojky,
já jsem před oběma porody na poslední kontrole nebyla ani trochu otervřená, Před prvním to bylo ÚT a ve ČT večer se Míša narodil. Odtekla voda asi ve 15 a v 20 byl na světě
a druhý porod ve ČT ani náznak porodu a v PO v 17,30 praskla voda, bez kontrakci, potom teda nastup kontrakci rovnou do 5min int. - 1min, docela sila, ale v 19,15 byl druhej prcek na světě. Takže nezoufat, ono to fakt přijde a chce to opravdu odbourat všechny psychický bloky. Pak to jde jako po másle
![]()
Držím palečky
Sendy
no to je individuální…já byla otevřená měsíc před termínem na 2 cm, poslední KO před porodem 3 cm, při příjmu 4 cm. A rodila jsem dva dny po termínu, ač jsem měsíc stepovala doma s taškou v ruce, jakože každou chvíli…prdlajz.
NiKi