Speciální kapky na prdíky - třeba pomohou i vám

5
15.9.06 11:51

Speciální kapky na prdíky - třeba pomohou i vám

Naše Zuzanka trpí od narození na prdíky. Vyzkoušeli jsme, i podle rad tady v diskuzi, všechno možné, ale nakonec nám nejvíc zabírají kapky namíchané podle receptu z deníčku paní doktorky:

sirup na Prdy
Aq. Menthae piper.100
Aq. foeniculi aa100
sacarum 1 tabl.

namíchají to ve většině lékáren (teda tam kde na to mají suroviny), ale je potřeba si nechat napsat recept. Dávkování: 3× denně lžičku, my dáváme malou lžičenku před každým jídlem.

Jo a ještě dodatek: Doktorka nám to předepsala až tak ve dvou a kousek měících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
15.9.06 15:32

ahoj

tak už jsem si to uložila a po narození dalšího kolikatého děcka použiju..... Michal teda první tři měsíce prořval… no a vyzkoušela jsem opravdu úplně vše… pak mi známá říkala že jim na recept od dr. taky něco namíchali a bylo to prý super…

Když jsem se na to Michalové dr. ptala, tak říkala že je to dost „silný“ a že se to nějak nesmí dávat moc často… no prostě mi to nenapsala....... ani nevím jestli se jedná o tu stejnou směsku jak píšeš… ale dík za tip, v případě nutnosti s tím na ni vyrukuju:o) já z toho byla dost špatná, že mi mimčo pořád brečí…

Ani se nechtěl vůbec chovat… pak jsem četla že kolikové mimi to občas dělají, protože při pohybu a pohupování je bříško může bolet ještě víc.....

tak ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
15.9.06 15:43

Tak to je asi hooodne stary recept a rekla bych, ze jsi spis mela na lekarnu stesti…
Jinak silice by se nemely minimalne do trech mesicu pouzivat, je pravda, ze v aq. menthae je dost naredeny, ale ja osobne bych asi zustala u jinych prostredku. Masaze, nahrivani, sab simplex, cajiky…ale chapu, ze situace muze byt i takova, ze uz clovek zkusi vsechno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
15.9.06 18:46

Ahoj, malá trpěla na prdíky a nadmuté bříško od malička a nic nezabíralo až olejíček od Welledy na masáž bříška.
Masírovala jsem 3-4 denně a pomohlo to. :D
Vymyslela jsem takovou vychytávečku, že jsem vždycky po masáži nakapala pár kapek i na plínku a působilo to dále… :D :wink:
Držím palečky
Iri 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
15.9.06 21:55

Co myslíte tím SIRUPEM NA PRDY? Je to Sab simplex? Momentálně z prdíků fakt šííílíííme, ale totálně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí