Ooooobrovský problém s KOČKOU!!!

461
14.9.06 22:58

Ooooobrovský problém s KOČKOU!!!

Milé maminky,

začínám být pěkně vzteklá… Sousedi mají obřího kocoura, krásného, 7 letého, 8 kgvého, ALE chodí do zahrádky k nám a s prominutím kadí kudy chodí. Z mulče v záhonech máme takové kopce všude, kde nakálí, protože si to pak zahrabuje. Jde mi o to, že syn leze jako motorová myš a vše zkoumá, tudíž také na zahradě. Já si prostě nepřeju, aby chytal, nedejbože ochutnával kočičí hovňousy!!! Toxoplasmóza není bůhvíco a ještě prý existuje i něco horšího. Sousedka se tváří, že s tím nemůže nic dělat, protože kocoura v noci zkrátka musí pustit „lovit“. Sorry, ale proč by měl chodit „lovit“ zrovna k nám??? Už jsem sehnala 2 repelenty, ale na něj prostě neúčinkujou. Právě jsem byla vyhodit počůrané plíny venku do odpadkáče a zase jsem ho tam našla v záhonu. Nechci ho otrávit, zvířata mám ráda, ale tohle mi VÁŽNĚ vadí. PROSÍM, nemáte nějaký zaručený recept, jak ho k nám odnaučit chodit? Třeba něco, z čeho by se mu udělalo blbě, nebo nějakej FAKT dobrej repelent. Psa pořizovat určitě nebudeme :-)
MOC PŘEDEM DĚKUJU! Je to na prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1124
14.9.06 23:39

Nat,
Možná by ti pomohlo pročíst tuhle nedávnou diskuzi:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Claudie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.9.06 07:48

Nebo pořídit svoji kočku, aby si zabrala teritorium, to by pak kocour stoprocentně nechodil… :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
15.9.06 08:07

Ahojky Nat,

prikladam opet odkaz na elektronicky plasic http://www.electro24.cz/…psu-a-kocek/

Jinak pokud si poridite vlastniho kocoura, muze se taky stat, ze bude do toho mulce chodit kadit taky…

Je to vazne problem…pokud ma sousedka pocit, ze jeji kocour MUSI behat volne pusteny venku, mela by se potom chopit lopatky a jit kazde rano po nem uklidit. Treba se s ni rozumne domluvis. Kdyz si lide uklizi po psech, nevidim duvod, proc by to nemeli delat po kocce - mazlicek jako mazlicek, lejno jako lejno, zodpovednost je proste na nich.
Kdyz se Ti s nimi nepodari domluvit, existuje jeste cesta resit vse pres urady a oficialni stiznost. V nasi obci mame mistni vyhlasku o domacich zviratech, ktera uklada povinnost zabranit znecistovani verejnych a soukromych prostor a niceni majetku…a je jedno jestli je to pes, kocka nebo slepice. Dokonce u vas muze byt zakazano volne pobihani domacich zvirat…

Nehlede na to, ze kocour by mel byt prokazatelne odcerven a ockovan (nechci sousedce krivdit, ale pochybuju, ze toto splnuje)…jinak je riziko nakazy nejakou neprijemnou chorobou v celku vysoke! Jak bude sousedka resit situaci, kdyz treba omylem jeji kocour poskrabe Tvoje dite…?

Preji Ti pevne nervy a hlavne poklidne vyreseni problemu…vychazet v dobrem se sousedy je celkem podminka klidneho zivota na vsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
15.9.06 08:50

Ahojky,
já jsem milovnicí jak psů, tak koček, ale kálení na místa, kde si hraje dítě by se mi taky nelíbilo.
Jen jsem chtěla upozornit, že u většiny elektronických plašičů jakýchkoli zvířat je psáno, že to člověk neslyší a nijak mu to nevadí, ale bohužel jsem se setkala s opakem.
Kamarádka měla plašič na hlodavce a i přesto, že má být člověku neškodný a neslyšitelný, tak se našli asi tři lidé z několika desítek, kteří plašič slyšeli a bolela je z něj hlava. Není to žádný výmysl, protože jsem byla jedním z nich.
Děti jsou na některé podněty daleko citlivější než dospělí, takže já bych nejdřív zkusila zjistit, jestli ten přístroj nemá někdo známý, abych věděla, jestli nebude vadit někomu z mých blízkých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
15.9.06 08:55

j

ahojky, řešila jsem stejn problém - svoje kočky mám doma, ty ven vůbec nechodí…ale sousedovic nám kálely všude. Nepomohlo nic, až jse učinila jeden zoufalý pokus a NÁM vyšel. Což ale neznanemá,e u tebe to bude taky tak.
Cizí kočky jsem začla krmit a to na to místo,kde chodily nejvíc. Takže sice mám teď na zahradě 3 kočky, které čekaj na jídlo…ale na záchod chodí za plot :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
15.9.06 09:12

Já vím, že je to drastické, ale se vzduchovkou na kočky už jsem to taky slyšela z hodně stran - mám sice ráda zvířata, ale jak slyším tohle o těch záhoncích, tak bych vraždila! :twisted:
Naši kočky neradi a susedi mají a kde myslíte, že se válejí a kadí? V záhoncích u našich - ony to mají raději v upravených než v pralese!

Tou vzduchovkou se mají plašit a ne trefovat!
Dobře pořiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.9.06 10:14

ahojky.tak ja jsem take milovnici zvirat.jednu kocicku doma mam,ale ven nechodi.kdyz byla mala a utocila na psa,tak nam doktor poradil aby jsme ji kdyz udela neco co se nam neliby postrikaly vodou.pouzivaly jsme na to ten postrikovac na kytky.daly jsme velkej dlouhej proud a uz mazala.odnaucily jsme ji takle i lezt po zaclonach.jakmile neco udelala spatne tak uz dostala davku vody :lol: .pomohlo to.kocka nevi ze ji to delas ty a myslisi ze na ty mista kam chodi se deje neco co ji neni prijemny.takze ja radim vodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wonkey
15.9.06 10:35
:D

Příspěvek upraven 10.08.13 v 15:21

• Citovat
  • Upravit
4705
15.9.06 10:35

s venkovníma kočkama je to těžký, jakmile loví, tak ani u očkované a pravidelně prohlížené kočky nemůže být stopr jistota, že je zdravá, tudíž má „nezávadné výkaly“.....takže dalmatinka má dobrý nápad s tou vodou, případně mě ještě napadá, že kočky nemají rády citronovou vůni, tak koupit citronový aromaolejíček a potřísnit s ním tu kůru…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
15.9.06 11:44

Kastrovana kocka zaujima nejnizsi misto ve smecce…kocoura vyzene jen nekastrovany kocour…jenze:

1. I nekastrovany kocour muze dostat od starousedlika pekne na kozich.
2. Volne pobihani nekastrovaneho kocoura podpori mistni populaci toulavych kocek a nechtenych kotat.

Proud vody z hadice je fajn a vetsinou je to metoda ucinna…ale Nat psala, ze kocour je pusteny na nocni lovy, tak nevim jak bude pres noc cihat u zahonu :-)
Ale porad je to rada nejlepsi, takze Nat, vzhuru do cihani.

Aromaolej je ucinny jen u nekterych kocek a dava se spise, kdyz je problem s kvetinacem. Nedovedu si predstavit jak potrisnit plochu x metru ctverecnych…

Ja osobne bych sla do toho plasice :wink: nebo idealne do rozumne dohody se sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
15.9.06 11:46

U nás na odpuzení kočičky zabralo to co psala Dalmatinka a Nikina .Pocákat vodou z rozprašovaše,nebo hlasitě zašustit novinama a na místa kam nechci aby chodila - citron

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.9.06 12:13

jeste me napadlo na zahradu nainstalovat ty zavlazovace pudy.napriklad kazdych pet minut zacne strikat voda z trysek a kocky si na to pomalu zvyknout,ze tem jako by porad prsi a prestanou.horsi bude ucet za vodu :lol:

nebo si poridit na zahradu kerik citrovniku)prodavaji v baumaxu za 300 kc.nevim ale jestli vydrzi i prez zimu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
15.9.06 12:59

My jsme poridila plasic a celkem to zabralo mame ho na okne a je namirenej na zahradu…ale ted jsem zapomnela do nej dat nove baterie a kocky jsou zpet az u dveri na zahradu.Takze to asi fakt aspon trosku funguje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.9.06 13:20

Měli jsme podobné problémy nejen s kočkama ale i se psama. V předzahrádce kytky obsypané kůrou. Koupili jsme v drogerii Stoppes v granulích.S tím to šlo. A pak nám jeden pán poradil postříkat tu ještě kůru alkoholem.Naředili jsme levnou vodku s vodou a přestříkali. Tak nevím jestli to byly ty granule nebo vodka nebo kombinace obojího ale máme klid. Občas se musí granule dosypat nebo přestříknout aspoň okraje záhonku.Zvířátka jsou moc hezká věc, ale nezodpovědní majitele jsou na zavření :x Mě by asi ruply nervy a házela bych ty bobky zpátky přes plot k sousedům. :-)
 http://sirmi.ic.cz/deti/63.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky