Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
mám skoro 11 měsiční holčičku. V posledních dnech pozoruji, že se jí ve stolici objevují kousky např. mrkve, brambor atd… Dříve to tam neměla. Nemůže nahodou hůře trávit??? Papapáme tak nějak všechno jako každé mimi v tomto věku.
A neporadíte čím to spravit nebo čím by to mohlo být??
Děkuji Petra
Honzik kaka kouky porad.........
mrkve, kukurice, fazoli..........
Nikdy mne nenapadlo, ze by to mohl byt problem.
K
Verunka taky kaká kousky, třeba celou kostičku mrkve…
Ale to jsem jí teď začala jídlo nechávat kousky, předtím jsem jí to mixovala nebo mačkala. myslím, že to je normální.
Problém by byl, kdyby krom těch kousků měla veliké množství stolice, to je pak známka horšího trávrní, a samozřejmě by hubla.
Alenka
TAk nevim, malej kaka hodne, nekolikrat denne, ale ze by hubnul???
TEd ma 12 a pul kila
K
Vítek kaká kousky doteď. Prostě se panáčkovi nechce kousat a sousta hned hltá. Když mu občas ještě něco namixuji, je po problému. Právě ted řešíme s manžou, zda pořád mixovat. Vítek kousat umí, jenže manža tvrdí, že pokud to nerozkouše, tak živiny z jídla jen projdou traktem ven, tak nevím.
Jinak ale kousky ve stolici problém nejsou, prostě ty dětičky jen hltají a nežvýkají.
K.
Malá je docela popelnice, cpe se permanentně, má šest zubů a ve stolici se dá pěkně poznat, co měla k obědu. Kadí tak 4 krát za den a pěkné dávky, většinou plína nemá šanci (a to ani o číslo větší).
Kousky nevadí naopak by měly podporovat peristaltiku.
Na učení kousání a žvýkání teď používáme jablka, hrušky a vařené klasy kukuřice, celé jí to dám do ruky, ona důležitě okusuje většinou „až na kost“. Při tom množství, které do sebe dostane nemám strach, že by jí nevyužité živiny chyběly. Má 80 cm a 15kg v 15m.
jo taky bych to neviděla jako problém. U nás to samý.....
NiKi