Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky!
Máme doma „netabulkové miminko“, pomaleji přibírá a míry má jak tříměsíční mimi, i když je nám půl roku. Tak jsem založila diskusi na toto téma, abych věděla, že je nás víc takových…pořád si po návštěvě doktora lámu havu, že se nevlezeme do tabulek a jsme tak nějak menší, i když jsme donošený…tak se holky ozvěte, ať mám nějakou vzpruhu!!
Naše míry na půl roce: Váha 5900g, délka 63cm, obvod hlavičky 40cm!
Zdraví Barusa a prcek Claudinka z únorňátek a březňátek 2006
Ahoj,
my jsme téměř tříměsíční a vaše míry rozhodně nemáme
.
jsme dvojčata donošená do 38tt s porodní váhou 2,6kg, ale jsme prostě drobní
Doktorka říká, že říct, že mimi ve 3 měsících má vážit tolik a tolik je blbost
a že prospíváme nádherně.
Takže prckům zdar ![]()
Cami + 2prcci
Anička 4kg 55cm
Albert 4,5kg 59cm
Ahoj vítej v klubu. Naše 16-ti měsíční dcera váží 9,46 kg, což mají některé děti v půl roce. mi to nevadí, alespoň jsme mohli dlouho používat plenky vel.3
![]()
Ahoj,
my jsme téměř tříměsíční a vaše míry rozhodně nemáme
.
jsme dvojčata donošená do 38tt s porodní váhou 2,6kg, ale jsme prostě drobní
Takže prckům zdar ![]()
Cami + 2prcci
Anička 4kg 55cm
Albert 4,5kg 59cm
cami píše:
Ahoj,
my jsme téměř tříměsíční a vaše míry rozhodně nemáme.
jsme dvojčata donošená do 38tt s porodní váhou 2,6kg, ale jsme prostě drobní![]()
Takže prckům zdar
Cami + 2prcci
Anička 4kg 55cm
Albert 4,5kg 59cm
Ahojky, my jsme ale PŮLROČNÍ
Ve třech měsících jsme měli 4650g, takže podobně jako vy ![]()
JInak naše porodní váha byla 3230g a 48cm.
Čaute, ráda se připojím
.
Mám dvouletou Barču a její váha dosahuje pár deka nad deset kilo
. Prospívá jinak výborně, je to čertík
. Její o rok mladší sestřička ji pomalu dohání
. Ta bude asi spíš po taťkovi a ta první po mě, protože já jsem šla do první třídy se 17kg. A jak jsem pak narostla !!
(do všech směrů)
Bubu
Barusa
Nic si z toho nedelej, my sme nejspis opacnej extrem a taky netabulkovy
. Ve 2 mesicich mame 5,80 kg a 60 cm (porodni vaha 3,33 kg a mira 51 cm), neprikrmuju, jen kojim, ale prece ji nebudu trapit hlady, kdyz chce jist
. Chvilku sem si delala rustovy grafy, ale kdyz byla mala porad mimo doporucovany hodnoty, radsi sem toho pro klid duse nechala
.
Ahojky,
přidáváme se do klubu žížalek
Eliška měla v půl roce cca 5 kg, pak jsme najely na příkrmy, během týdna přibrala 30 dkg (což před tím přibrala za měsíc
) no a pak se to nějak zpomalilo, takže v 7. a 8. měsíci měla stejnou váhu 6,90 kg a 73-74 cm. Moc velký jedlík není, nejvíc jí jede bílý jogurt
Tak se pridam
Moje dcera mela v 6 mesicich 62cm/6,1kg…ve 18mesicich 80cm/9,1kg a ted v 7 letech ma 114cm/18kg…
ale syn je pravy opak
ted v mesici uz ma 59cm/4,8kg
pri narozeni 56cm/4,4kg
ahoj,
nas Stepanek mel v roce 73cm a 8kg
3mes…4,85kg
6mes…6,25kg
Pani doktorka az v osmi mesicich uverila,ze to nikdy cvalik nebude a ze je proste drobny…
odmalicka spokojeny,spal cele noci a jedl jak za dva…asi ma holt rychly metabolismus ![]()
jo,jeste jsem chtela dodat,ze porodni vaha byla 3,9kg!!..proto asi pani doktorka cekala obrika…a ono ne a ne ![]()
Jaana a Stepanek (ted uz ma urcite aspon 9kg)
ahoj holky,
přidáváme se. ![]()
Veronka měla při narození 2,85 kg a 48 cm.
V 6,5 měsíci jsme měli 6,45 kg´,výšku bohužel nevím přesně,přibližně 65 cm
ahojky,
tak nase Bára je taky prďous - váha cca 7,5 a měří kolem 72cm. Jídlo jí nic moc neříká - je fakt, že jsme měly trochu problémy, ale už jí opravili a tak sem si myslela,že to půjde líp - ale chyba, pořád stejné.
Nina
Ahojky, já tě jen chci podpořit s tím, že moje sestřenka šla do školy a měla 15 kg (to mají někteří bumbrlíčci skoro v roce…
Dnes je stále drobná, ale jinak zdravá jako řípa, inteligentní a šikovná, nyní čeká své první dítě… myslím, že je to Ok. Ziza.
Naše Dančul ka má v 6 měsících 6,4kg a je od 6 neděl plně uměle živená, přikrmovaná od 4 měsíce jako nic, no a i přesto přibereme kolem 80gr týdně! Doktorka nám řekla, že je to spíš lepší, než kdybysme byli někde hodně vysoko v percentilovém grafu. Mimochoden v poměru váha-výška-věk jsme v grafu 10 percentil, takže v pohodě, hlavu si nedělám!
Tak my nejspíš patříme taky mezi lehčí miminka ![]()
Porodní míry - 50cm a 3,10kg.
ve 3 měsících - 62cm a 4,82
v 6 měsících - 68cm a 6,40
V roce Bára měřila 77cm a měla 7,82kg.
O. hlavy 38,42,43 a v roce 45cm.
Jinak malá byla plně kojená téměř do 7 měsíců.
U nás to řeší snad jen babička (tedy tchýně)
že je malá hubená a že jí mám dávat víc jíst…že v roce nemá aspoň 9 kilo, nebo deset no, určitě to znáte
jo, jo, určitě bych dceři v půl roce dala rajskou s knedlíkem
, teď už prostě některé rady apod. pouštím hned ven, a dělám si po svém. Jinak je tchyně v pohodě, ale holt je to generál a taky už má přes 70, takže úplně jiná generace…
Tabulky vůbec neřeš, doktor taky kouk a řekl, že prospívá, vypadá spokojeně a hotovo.
Kamarádky holčička vážila v roce ještě míň, ale taky byla menší než Bára.
Zato od druhé pětiměs. chlapeček a je jak Bára ![]()
Janka