Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
je možné, aby se mimčo začalo budit a plakat v noci najednou až v 6 měsících?
do teď jsme spinkali celkem dobře, po nasazení třmenů (cca ve 3,5 m) občas kníkla a po dudánku zase spinkala. ale teď, poslední týden, se budí s velmi hlasitým pláčem. krmení máme v noci jedno kolem půlnoci, takže když to tak vychází, dostane papu. jinak musím nosit, ale cca po 3 - 4 hodinách další pláč, řekla bych skoro řev
.
vím, že hlad to není. nevím, jestli zoubky? jeden dolní už nám vykukuje
, připadá mi, že lezou i spodní 3 nebo 4, ale jsou tam jenom bouličky, nic zarudlého. ručičku si do pusinky cpeme pořád.
nevím, jestli třeba bříško? přecházíme na radu doktorky z UM HA na normální UM. je možné, že by ho špatně snášela a takto se to projevilo? jiný projev není.
no a potom už mě napadají jenom ty naše třmeny
, poslední dobou, co lezeme a snažíme si sedat, se strašně vzteká, řemeny jí hodně vadí. trhá jimi (u jedněch už vyrvala celou přezku), roztrhla pytel na spaní …
a pak mě ještě napadlo, že se prostě chce nosit - je to možné takhle najednou, v 6 m? trochu mě jímá hrůza, vážíme 8 kg …
prosím poraďte. nemáte někdo podobnou zkušenost?
děkuji, hezký den
ahoj Lucko,
u nás to bylo velmi podobné. do půl roku spával syn pěkně, budil se tak 1× za noc. Pak se začal v noci budit, kňučel … vyřešili jsme to tím, že po prvním probuzení putoval do naší postele. Takhle jsme to praktikovali do jeho 11 m. Pak jsem za jednu noc úplně odstavila, nechala tak dvě noci vyplakat a nechat spát v jeho postýlce a od té doby KLID.
Stejný problém se spaním po půl roce mělo více holek z našeho deníčku, tak bych ani nějaké odůvodnění nehledala.
btw. kojo jsem nenahrazovala pitím a dodnes syn spává do rána a vůbec se nebudí ![]()
Irias + štěpán 18,5 měs.
U nás to je od čtyřech měsíců, dodnes, poslední dva týdny končí Fanda u nás v posteli, jinak bych mohla prostát celou noc u jeho postýlky a držet ho třeba za ruku nebo hladit. Nenosím ho, má jistě 11 kg a to je na moje záda moc.
Přičítám to zubům, teď mu lezou čtyřky. Tak do tří let, kdy už mají mít kompletní chrup, to zvládnem ne?
![]()
P.S. O odstavení to nemusí být, Fanda je nekojenec a v noci už dááááávno nepije.
Přidávám se k Hájince - mě tohle dělá Bianka od pěti měsíců (do té doby zlaté spací mimi) v podstatě doteď (ale už je to lepší
), nemělo na to vliv vůbec nic - jídlo, pití, odstavení - kojená není už 2měsíce a v noci nikdy nepila, zuby jí nerostou - a přesto se v noci budí s pláčem, někdy se ji podaří uklidnit v postýlce, někdy musí k nám do postele, nebo aspoń do náručí a pak zpět do postýlky..Tak se mi zdá , že nám nezbývá než vydržet - jednou to přece musí skončit
Já už se smířila s tím že celou noc prostě vcelku neprospím a neudělám s tím vůbec nic..
Klaris
ahoj, nám je taky šest měsíců a je to stejné, v noci řev, myslím, že to jsou ty zoubky..
a ta váha - Hynek bude mít něco k 10 kilům, takže 8 je v pohodě.. ![]()
Ahoj holky,
u nás je to v noci podobné, jen to začalo na pořátku 8 měsíce a trvá to skoro už měsíc a půl. Jiříček se někdy vzbudí i za půl hoďky po tom, co večer usnul a pak to pokračuje po hodině až 2 až do rána. Já si ze začátku také myslela, že to jsou zuby, ale ty už jsou dávno venku a malý v noci ječí stále. Taky se budí s šíleným řevem, prohýbá se a leze po posteli a než se úplně probere tak brečí třeba 5 minut a nejsme schopní ho utišit. Když ale „procitne“ tak je pak samá legrácka. Máte to také tak? Mě ten jekot hodně strašil, bála jsem se aby malému něco nebylo a byla jsem s ním u dr. a ta na něm nic neshledala, prý je zdravý jako řípa. Nakonec už jsme zašli i k homeopatce, trošku se to zlepšilo, budí se méně často ale pořád s řevem. Většinou pomůže jen prso, ale když mu ho vezmu ječí znovu
.
Berča
u nás to sice není s řevem,ale taky se budí,ale proto,že je otočený na břichu a chce zpátky na záda,teď už to budou asi i zoubky,mlíčko si dá jen jednou a to je různé,máme Um,ale taky to někdy řeší tím,že si ho dám k nám do postele,ale cestuje stejně jen k němu nemusím stávat a když se začne přetáčet a knikat tak mu dám dudlík a spí dál,někdy k němu v noci stávám i pětkrát no snad se to časem zlepší a ten růst zubů nějak přečkáme páček J.
ahoj,
díky moc za odpovědi. to jsem si oddychla, že to pravděpodobně není nic vážného. pořád jsem řešila - zoubky - bříško - třmeny … ![]()
ale přesně jak píšeš, Berčo - jak procitne a zjistí, že jí nosíme, má pusinku od ucha k uchu ![]()
Václavko, to Ti tedy nezávidím, těch 10 kg na nošení. ale zase je to pořádný kus chlapa ![]()
no, holt se asi budu muset smířit s tím, že se teď pár měsíců (let
) nevyspíme …
pupic, vase miminko zjistilo, ze je fajn se bavit i v noci - neni to o tom, ze by neco potrebovalo, je to o tom, ze mu je prijemne se v noci bavit a pripadne krmit.
A ty mas dve moznosti:
a) vyjdes mu vstric a pristi mesice az roky budete mit nocni vzruso
b) budes chvili za krkavci matku a odnaucis ho to - a budes spinkat celou noc…
Ani jedna moznost neni spravna a ani jedna neni spatna - je to jen na tobe.
L.
Ahoj,
my měli to samé…
Od4 týdnů Lucka spala celou noc a najednou ze dne na den se začala budit, řešila jsem to dlouho.....CO To ASI MŮŽE BÝT????…Nakonec když se budila od dvou v noci po hodině.....jsme zkusili jí nechat vyřvat, trvalo to dvě noci…a od třetí noce spí opět celou noc…je jí teď 8 měs…prostě už tak malé mimi může být pěkně vyčůrané a když zjistí že když si zařve máma přijde..prostě to zkuí znovu ![]()
Ahoj,
závidim vám aspoň těch pár měsíců klidu, mě to dělá od narození do teďka. Spinká chvilku s námi v posteli a když už spí hodně tvrdě, tak ji dávám do postýlky a tak to dělám třikrát až desetkrát za noc, někdy mam pocit, že noc ani nebyla. Karolína