Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, odkdy jste dávaly dětem polštářek na spaní do postýlky? Naše Bára ted každý večer, poté co ji uložíme, odcestuje na druhou stranu postele a leží na peřině, mam pocit, jako by se jí lépe spalo na měkkém.. Díky za info.
Nase beruska ho mela od dvou mesicu, neudusila se, byla spokojena a drzelo ji to hlavicku, myslim ze bys ji ho klidne mohla dat, ne moc velkej a tezkej a kontrolovat prvnich par noci, nebo pouzit nanny (tak to mame my)
Starší dostala polštářek od 4l. S mladší to bude dřív ale počkám do 2l.
My ten polštářek budeme odkládat, jak jen to půjde. Ale bude-li jej malá chtít, dám jí malého mazlíka. ![]()
Bramburku stejnej problem, taky usne na perine…
no ma vedle sebe polstar ale ma jen vedle sebe…taky bych ho nejradeji davala na nej, ale co pater ???
D
mi máme polštář od 4m,jen takový měkoučký z peří,ale teď začal hodně cestovat a otáčet se na bok,tak jsem dala jiný,má tam hezky vylísovanou hlavičku a zádíčka taky netrpí,je to třeba zkusit,dělají se taky jen takové molit.podložky asi 2 cm místo polštáře,ale náš prcek s tím problém neměl,hezky spinkal i na bříšku když se tam v noci sám otočil,měla jsem trochu strach,ale on si vždy tu hlavičku sám otočil takže dýchal normálně pá J.
Nám polštářek vyřešil problém s probouzením při ukládání do postýlky. Začali jsme to zkoušet tak před měsícem. Polštářek je ale ve tvaru slona, Matýska pokládám do těch sloních nožiček
A zapínám Nanny.
Jinak Matýsek nejraději spí na břiše.
A úplně nejraději vedle maminky ve velké posteli (bez polštáře). Pravda je, že se občas probudím a zjistím, že je úplně zachumlaný v mé dece (i s hlavou). ![]()
Nanka
Kvůli páteři se nemá dávat žádný polštářek do roka, my poškáme ještě dýl.
Alenka
Mám stejné info jako Sany, kvůli páteři se má polštářek dávat nejdříve ve 2 letech, ale čím déle, tím líp! My polštářek nedáváme a kdy začneme nevím. Je nutný? Já sama polštáři nespím…
Baghira
Ahoj,také malé polštářek nedávám,k vůli páteři ho nebudu dávat ještě dlouho.
Baghira: polštář nutný není, právě že je to bez polštáře myslím nejzdravější. Já si to ale bez něj představit nedovedu.
Malá bude mít 7 měsíců a polštářek dávát nechci. Doktorka říkala, že můžu při rýmě, at se jí líp dýchá, ale já jsem to vyřešila nadzvednutím madrace. Sice si ho kupovat budu, ale zatím jí ho dávat nebudu…
Jen kdyby chtěla, ale pokud to půjde, tak nedám co to půjde. Já na polštáři spím a moje záda trpí, ale bez polštáře spát hold už neumím. ![]()
Tak u nás je to se spaním na peřině úplně stejný - uložím bez polštáře, přikryju trošku slabou peřinou, ale má tak špatný spaní, že sebou mele a v polospánku cestuje po postýlce tak dlouho, dokud se neotočí a nepoloží si hlavinu do peřiny, poslední týden vyloženě tu peřinu vyhledává (zatím nejsou zoubky, ale všechny příznaky nasvědčují růstu, tak možná i proto). A tak jsem dneska zkusila dát polštářek co je do kočárku, aby se mohl trošku jakoby zachumlat.
Co se týče dýchání, tak strach nemám, jelikož Filípek spí už od 5 měsíce jedině a zá:,–(ně na bříšku nebo na boku, tudíž se naučil mít hlavinu tak, aby dýchat mohl a když může i v peřině, tak proč ne na mini polštářku.
A podle sebe vím, že bych bez polštáře neusnula ani na minutu, i když se mi momentálně oči klíží.
Market a Filípek skoro 9 měsíců
My taky doma spíme bez polštáře a pro má záda je to velká úleva. Takže ho nebudu nutit ani Vítkovi ![]()