Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
moje holčička (jenom kojím) 5 dní nekadila. Dneska se o to pokusila, ale měla dost problémy to vytlačit a rozhodně to nemělo tu samou vodnatou konzistenci co dřív. Může/nemůže mít kojené mimi tuhou stolici? Nemám s ní zajít k Dr.? Od minulého pátku jsem brala ATB na zánět prsu, nemůže to být třeba z toho? Jsem z toho mírně vystreslá… ![]()
Ahoj,
u kojeného miminka je to normální, stolice nemusí být až 7dní, doktorka mi říkala i 10 dní, ale to už je údajně strop a upřímně si to nedokáži představit…
Malá také kakala takhle blbě, tedy tak co 3-4 dny a někdy opravdu těžko
.
I když byla jen na mléku, dávala jsem ji hodně pít pít. Nejl. heřmánkový čaj, je údajně projímavější. Ale ze začátku jej nechtěla, takže jsme to řešily naředěnou přesnídávkou, později 10-15ml švestkové šťávy v mléku a nakonec te čaj ![]()
Zlepšilo se to, ale s prvním příkrmy to opravdu bylo nebe a dud.
Stolice byla denně a někdy častěji
…konečně.
Některé diskuze tady na toto téma už proběhly, zkus pohledat ![]()
Pa, Ha
Ahojky, tak já můžu potvrdit že po ATB (mám boreliozu) se malé při plném kojení pozastavilo kakání, a když jsem začala dávat příkrm (/jenže my jsme starší- tak to šlo), začala kakat pravidelněji, nejspíš to MM se lépe tráví a pak není co kakat.Určo bych počkala max. ještě 2 dny a poradila se s pediatrem.
Pa
Aileen
Sunnyside, u výhradně kojeného miminka je normální, že nekaká až 14 dnů. MM je lehce stravitelné a tvoje holčička ho asi všechno spotřebuje. U naší Terezky byla pauza i 10 dnů. Jestli je normální, že má potom tuhou stolici, to nevím. Stejně tak ti neporadím vliv ATB. Ha ti radila mj. heřmánkový čaj - POZOR heřmánek je alergen a hodně dětí na něj reaguje špatně. ![]()
Takže nakonec moje rada zní: četnost stoličky neřeš a pokud tě trápí její konzistence, zavolej doktorce a budeš moudřejší.
Ať ti holčička roste. Ahoj
Child - heřmánkový čaj jsme začli dávat na radu pediatričky.
O alergiích se v tomto případě vůbec nezmiňovala
…
Ahoj,
malá v půl roce měla pauzu mezi stoličkou i těch zmiňovaných 10 dní, ale pak plína nechytala.
Jestli má mimčo tuhou stoličku a ty kojíš, zkus si dát něco projímavýho ( švestky,hrozny…). Kamarádka kojila, pila švestkovou šťávu a malá za ni dostala průjem. ![]()
Ahoj, dovolila jsem si ozivit tuto diskuzi
Nas 4 mesicni plne kojeny prcek posledni dobou moc nekaka (asi jednou za tyden, doted mel v kazde plince) a kdyz uz, tak je stolice takova tuzsi (doted ridka) a nejde mu vytlacit, tlaci to strasne dlouho a strasne ho boli brisko. Nevite, cim to muze byt? Davame kapky se simetikonem (ruzne) a Baby calm, protoze dost trpi na prdiky - nemuze to byt z toho? Ale davame je porad stejne casto, tak nevim… Je normalni, aby melo plne kojene mimi tuhou stolici? Posledni dobou nam pomaha jen rourka, aby to vubec vytlacil… nemuze si na tu rourku zvyknout??
Zkusili jsme mu dat 3 ml svestkove stavy od Hippu - to je asi malo, ze? Jak casto a kolik bych tu toho mela dat? Dekuju ![]()
@Carmen6 píše:
Ahoj, dovolila jsem si ozivit tuto diskuziNas 4 mesicni plne kojeny prcek posledni dobou moc nekaka (asi jednou za tyden, doted mel v kazde plince) a kdyz uz, tak je stolice takova tuzsi (doted ridka) a nejde mu vytlacit, tlaci to strasne dlouho a strasne ho boli brisko. Nevite, cim to muze byt? Davame kapky se simetikonem (ruzne) a Baby calm, protoze dost trpi na prdiky - nemuze to byt z toho? Ale davame je porad stejne casto, tak nevim… Je normalni, aby melo plne kojene mimi tuhou stolici? Posledni dobou nam pomaha jen rourka, aby to vubec vytlacil… nemuze si na tu rourku zvyknout??
Zkusili jsme mu dat 3 ml svestkove stavy od Hippu - to je asi malo, ze? Jak casto a kolik bych tu toho mela dat? Dekuju
my máme 2 měsíce, plně kojen a stolici má jednou za tři dny a taky máme tuhou..na prdíky netrpíme, já používám Emulipse anýz a po každém kojení ještě projistotu masíruji bříško + cvičím s nožičkami
..nemyslím si, že si na rourku zvykne, u prvního syna jsem rourku používala do 5 měsíce a nezvykl si
..zkus hodně cvičit a masírovat ![]()
Ahojky,
náš syn 4,5 měsíce 16 dní nekakal. Pediatr mi řekl že je normální i 17 dní. Že zatím máme vyčkat a kdyžtak ten 17 den dorazit. Syn jinak žádné velké bolení nemá, jen večer občas prdíky, nebo brečí hlady.
Setkal ste se tu prosím někdo, komu mimi takhle dlouho nekakalo?
Užíváme oba Probiotika. Dříve kakal normálně každý 7 den.
Děkuji