Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
chtěla bych se zeptat, do kdy máte mimča přes den v zavinovačce? Já mám 3 týdenní holčičku a přes den ji mám doma v rychlozavinovačce - do té klasické se už nevejde, vždycky se z toho vykope. Na noc ji zabalím přes zavinovačku ještě do deky, aby jí bylo teplíčko a byla v klidu.
A v kočárku jste v zavinovačce vozili děti jak dlouho?
Mám sice už 2. dítko,ale u toho prvního jsme zavinovačku moc nevyužili - byl lednový a vozili jsme ho zachumlaného ve fusaku a v kombinézce.
Jak oblíkáte novorozence v tomto počasí?
Dík moc.
Minka
Ahoj Minko, moje malá se narodila ke konci brezna, tudíž do velmi podobného počasí. V rychlozavinovačce byla dlouho, protože to měla ráda, až do 4m. I když jí ke konci už čouhaly nohy. Dávala jsem jí košilku, dupačky, zavinovačku a do zateplené kočárkové tašky. Ubírala jsem a přidávala oblečení podle počasí.Pa, Ziza.
Ahoj Minko,
taky používám rychlozavinovačku. Už s dcerkou jsme ji dlouho používaly a teď se synkem to bude to samé. Má rád těsno
taky se mi sice z toho vykopává, ale udělala jsem si takový „zlepšováček“ - ten spodní cíp jsem chytla do šály (lehké letní) a zavazuju ho přes boky - teda jen lehce, neškrtím, ale stačí to a nemá šanci si ty nohy vykopat ven ![]()
Jinak strojím taky podle citu… a někdy to ani neodhadnu. Doporučuji raději víc slabších vrstev, které se dají případně svlékat. Taky záleží jaký máš kočár - ty sportovnější nemají tak hluboké korby. Pokud máš vnitřní tašku, stačí taky obléknout méně, aspoň nám to stačí
Ahoj.
Záleží na tvém dítku, jestli se mu líbí těsno nebo má raději prostor. Radim je nedonošeňátko (ty zrovna moc aktivitou nesrší) a v nemocnici se na oddělení těsný zábal v zavinovačce nějak nepraktikoval. Takže byl v něm minimálně. Po návratu domů jsem ho normálně oblékala a rychlozavinovačkou v košíku jen přikrývala.
Beruška ![]()
Gratuluji k miminku.Mám doma 4 týdenní holčičku a tak přidám i svoji zkušenost.snad taky poradím.Doma mám malou v rychlozavince i když jí ruce lezou ven,ale jí to nevadí a je spokojená,takže nic víc neutahuji ani na noc.Do kočáru již v zavince nedávám.Obleču ji dle počasí,přidám dečku a na to slídu a je spokojená že může být pěkně v kočáru rozvalená. Zkus to a uvidíš,ale každé dítě je jiné,některé jsou rády když mají volnost a jiné zase raději když jsou pevně zavinuté.Mějte se.Ahojky
Ahoj holky,
díky za odpovědi. Klasickou zavinovačku jsme už odložili, nějak nám z toho rychle vyrostla
Teď používáme rychlozavinovačku, ručičky jí koukají ven, ale to nevadí. Je v ní spokojená, a tak ji v tom dávám i do kočárku - teda do tý tašky. Přes den tak na střídačku, nechám ji rozbalenou,jen ji tím lehce přikreju.
Mějte se krásně a ať vám mimča hezky rostou.