Do kdy v zavinovačce?

89
7.9.06 13:15

Do kdy v zavinovačce?

Ahoj maminy,
chtěla bych se zeptat, do kdy máte mimča přes den v zavinovačce? Já mám 3 týdenní holčičku a přes den ji mám doma v rychlozavinovačce - do té klasické se už nevejde, vždycky se z toho vykope. Na noc ji zabalím přes zavinovačku ještě do deky, aby jí bylo teplíčko a byla v klidu.
A v kočárku jste v zavinovačce vozili děti jak dlouho?
Mám sice už 2. dítko,ale u toho prvního jsme zavinovačku moc nevyužili - byl lednový a vozili jsme ho zachumlaného ve fusaku a v kombinézce.
Jak oblíkáte novorozence v tomto počasí?
Dík moc.
 Minka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
464
7.9.06 13:32

Ahoj Minko, moje malá se narodila ke konci brezna, tudíž do velmi podobného počasí. V rychlozavinovačce byla dlouho, protože to měla ráda, až do 4m. I když jí ke konci už čouhaly nohy. Dávala jsem jí košilku, dupačky, zavinovačku a do zateplené kočárkové tašky. Ubírala jsem a přidávala oblečení podle počasí.Pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
7.9.06 14:33

Ahoj Minko,
taky používám rychlozavinovačku. Už s dcerkou jsme ji dlouho používaly a teď se synkem to bude to samé. Má rád těsno :P taky se mi sice z toho vykopává, ale udělala jsem si takový „zlepšováček“ - ten spodní cíp jsem chytla do šály (lehké letní) a zavazuju ho přes boky - teda jen lehce, neškrtím, ale stačí to a nemá šanci si ty nohy vykopat ven :D
Jinak strojím taky podle citu… a někdy to ani neodhadnu. Doporučuji raději víc slabších vrstev, které se dají případně svlékat. Taky záleží jaký máš kočár - ty sportovnější nemají tak hluboké korby. Pokud máš vnitřní tašku, stačí taky obléknout méně, aspoň nám to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
7.9.06 16:12

Ahoj.

Záleží na tvém dítku, jestli se mu líbí těsno nebo má raději prostor. Radim je nedonošeňátko (ty zrovna moc aktivitou nesrší) a v nemocnici se na oddělení těsný zábal v zavinovačce nějak nepraktikoval. Takže byl v něm minimálně. Po návratu domů jsem ho normálně oblékala a rychlozavinovačkou v košíku jen přikrývala.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
8.9.06 14:11

Gratuluji k miminku.Mám doma 4 týdenní holčičku a tak přidám i svoji zkušenost.snad taky poradím.Doma mám malou v rychlozavince i když jí ruce lezou ven,ale jí to nevadí a je spokojená,takže nic víc neutahuji ani na noc.Do kočáru již v zavince nedávám.Obleču ji dle počasí,přidám dečku a na to slídu a je spokojená že může být pěkně v kočáru rozvalená. Zkus to a uvidíš,ale každé dítě je jiné,některé jsou rády když mají volnost a jiné zase raději když jsou pevně zavinuté.Mějte se.Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.9.06 16:35

Ahoj holky,
díky za odpovědi. Klasickou zavinovačku jsme už odložili, nějak nám z toho rychle vyrostla :) Teď používáme rychlozavinovačku, ručičky jí koukají ven, ale to nevadí. Je v ní spokojená, a tak ji v tom dávám i do kočárku - teda do tý tašky. Přes den tak na střídačku, nechám ji rozbalenou,jen ji tím lehce přikreju.
Mějte se krásně a ať vám mimča hezky rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí