Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malýmu je 7m a od přidání příkrmů má problémy se zažíváním doktorka nám poradila bílej jogurt, včera jsem ho dala a bříško nebolí, bobky vytlačil… ale mám pořád blbej pocit jestli mu nemůu tak brzo ublížit… a jak často ho dávat, včera snědl celej kelímek activie, je to v pohodě?
Nerada bych mu ublížila… jsme alergici, měli jsme kojit do 8m ale ve v 5m jsme nerozchodily bojkot a přešli na Hami, HA mlíko odmítá a po příkrmech taky žádná reakce, tak nevím, co si myslíte?
Ahojky!
Nevím od kdy se přesně jogurt doporučuje, ale myslím, že od 8. měsíce, nám naše dětská doktorka řekla při 6. měsíční prohlíde ať ho už začneme dávat. Začli jsme a žádné problémy nebyly - jedl jeden denně - bílou Olmu nebo Holandii, tak být tebou tak se nebojím ![]()
Dej mu jogurt a klidně každý den jeden. Neboj už je velký. (pokud ovšem nemá alergii na kravské mléko). Zatím vyber přírodní, bílý, neslazený…
Ahojík,
my už taky zkusili bílý jogurt a je to v pohodě, když tak do něho přidávám ovoce, aby měl lepší chuť. Malé docela chutná.
Ahojík,
my už taky zkusili bílý jogurt a je to v pohodě, když tak do něho přidávám ovoce, aby měl lepší chuť. Malé docela chutná.
My jsme taky zacali s jogurty v 7.mesici a v pohode. Ja bych se toho nebala.
My už taky jíme jogurt,malá líp kaká a moc jí chutná
. ![]()
vento
Náš Matěj jedl taky jogurty od 7 měsíců, ostatní příkrmy bojkotoval, ale bílou Olmu a Hollandii si naprosto zamiloval a od těch 7 až do 10 měsíců byl jen na jogurtech. Zato teď bílý jogurt nemusí… Jogurtu bych se určitě nebála, alergickou reakci bys určitě brzy poznala a pak bys je vy:,–(ila, ale pokud snaší dobře ne-hypoalergenní mléko, tak je to asi v pohodě.
Ahoj,
tak podle mě by tvoje malá jíst jogurt ještě rozhodně neměla. Manžel je alergik a tak je Jiříček od mala na HA mléku a stravě s vyloučením alergenů. Jogurt a ostatní mléčné výrobky se u dětí s rizikem alergie doporučují až od 1 roku! Přečíst si o tom můžeš např. v knížce od Fořta-Jídelníček kojenců a malých dětí…
Berča
Nám doktorka na půlroční prohlídce řekla, že jogurty můžeme od 7 měsíců. Začali jsme a papáme nejraději Choceňský smetanový (po ozkoušení je nejméně nakyslý) a přidáváme banán a piškoty nebo to tak různě střídáme. Jsme zcela vpohodě - prostě jogurty jsme přežili.
Ahoj Berčo, u nás je problém ten, že malej HA mlíka naprosto odmítá, ve 4m při plným kojením přestal přibírat, pak ode mě začal bojkotovat a musela jsem ho přikrmovatm jenže HA mlíko nepil a zhubl, tak jsme dali Hami a všechno je v pohodě, jenže ho nakonec vypil i 2 litry a nestačilo mu to ani pokud jsem přidala nemléčnou rýžovou kaši, začal být nemocnej a dali jsme příkrmy, spravilo e to jenže má zácpu a tvrdý bobky, často mu to i konečník natrhne a opět je delší dobu nemocnej, poradily nám právě jogurty a dneska ráno nálož v plínce naprosto v pohodě a co víc, po tom co se vykakal mu klesla teplota, po víc jak týdnu!!! Takže u nás nějakej hypoalergení jídelníček jaksi není proveditelej. Já jsem astmatička a alergička, poslední záchvat nebo reakci na pyl jsem měla naposled před 3rokama, manžel má sennou týmu a švagr bezlepkouvou dietu - tu samozřejmě dodržujeme, protože i já na ní v 17letech nějakou dobu byla. Jinak alegický reakce zatím neměl žádný ani na pil nebo něco jinýho… no zkusíme to a třeba nám to pomůže.
Vall,
nejde o to zavedení jogurtů „přežít“ ale o to, že u dětí ohrožených alergií může právě po jeho podání alergie propuknout. Je to každého věc, jak se k tomu postaví…
U dětí, které jí ohroženy nejsou je to něco jiného, ty mohou jogurty dříve, cca po tom 8. měsíci.
Berča
Popilio,
ten můj příspěvek nebyl vůbec namířený proti tobě, jen jsem chtěla poradit. Váš prcek je asi trošičku zvláštní případ a když má takovéhle problémy se zažíváním, tak se asi nedá nic dělat a ten jogurt mu budeš občas muset dát. Četla jsem, že nejlepší jsou Holandie, jsou bez konz.látek a dochucovadel. Přeju ať se vám to brzo zlepší.
Berča