7m - můžu dát jogurt?

551
12.9.06 13:49

7m - můžu dát jogurt?

Ahoj, malýmu je 7m a od přidání příkrmů má problémy se zažíváním doktorka nám poradila bílej jogurt, včera jsem ho dala a bříško nebolí, bobky vytlačil… ale mám pořád blbej pocit jestli mu nemůu tak brzo ublížit… a jak často ho dávat, včera snědl celej kelímek activie, je to v pohodě?
Nerada bych mu ublížila… jsme alergici, měli jsme kojit do 8m ale ve v 5m jsme nerozchodily bojkot a přešli na Hami, HA mlíko odmítá a po příkrmech taky žádná reakce, tak nevím, co si myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1274
12.9.06 13:55

Ahojky!
Nevím od kdy se přesně jogurt doporučuje, ale myslím, že od 8. měsíce, nám naše dětská doktorka řekla při 6. měsíční prohlíde ať ho už začneme dávat. Začli jsme a žádné problémy nebyly - jedl jeden denně - bílou Olmu nebo Holandii, tak být tebou tak se nebojím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
12.9.06 13:55

Dej mu jogurt a klidně každý den jeden. Neboj už je velký. (pokud ovšem nemá alergii na kravské mléko). Zatím vyber přírodní, bílý, neslazený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.9.06 13:56

Doporučuje se od 8m
Díky moc, uklidnila jsi mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.9.06 13:56

Alergii nemá zatím na nic, bohudík, tak díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.9.06 14:19

Ahojík,

my už taky zkusili bílý jogurt a je to v pohodě, když tak do něho přidávám ovoce, aby měl lepší chuť. Malé docela chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
12.9.06 14:20

Ahojík,

my už taky zkusili bílý jogurt a je to v pohodě, když tak do něho přidávám ovoce, aby měl lepší chuť. Malé docela chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
12.9.06 14:22

My jsme taky zacali s jogurty v 7.mesici a v pohode. Ja bych se toho nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
12.9.06 14:25

My už taky jíme jogurt,malá líp kaká a moc jí chutná :D:D

vento

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.9.06 14:53

Náš Matěj jedl taky jogurty od 7 měsíců, ostatní příkrmy bojkotoval, ale bílou Olmu a Hollandii si naprosto zamiloval a od těch 7 až do 10 měsíců byl jen na jogurtech. Zato teď bílý jogurt nemusí… Jogurtu bych se určitě nebála, alergickou reakci bys určitě brzy poznala a pak bys je vy:,–(ila, ale pokud snaší dobře ne-hypoalergenní mléko, tak je to asi v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
12.9.06 14:55

Ahoj,
tak podle mě by tvoje malá jíst jogurt ještě rozhodně neměla. Manžel je alergik a tak je Jiříček od mala na HA mléku a stravě s vyloučením alergenů. Jogurt a ostatní mléčné výrobky se u dětí s rizikem alergie doporučují až od 1 roku! Přečíst si o tom můžeš např. v knížce od Fořta-Jídelníček kojenců a malých dětí…
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
12.9.06 15:13

Nám doktorka na půlroční prohlídce řekla, že jogurty můžeme od 7 měsíců. Začali jsme a papáme nejraději Choceňský smetanový (po ozkoušení je nejméně nakyslý) a přidáváme banán a piškoty nebo to tak různě střídáme. Jsme zcela vpohodě - prostě jogurty jsme přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.9.06 15:21

Ahoj Berčo, u nás je problém ten, že malej HA mlíka naprosto odmítá, ve 4m při plným kojením přestal přibírat, pak ode mě začal bojkotovat a musela jsem ho přikrmovatm jenže HA mlíko nepil a zhubl, tak jsme dali Hami a všechno je v pohodě, jenže ho nakonec vypil i 2 litry a nestačilo mu to ani pokud jsem přidala nemléčnou rýžovou kaši, začal být nemocnej a dali jsme příkrmy, spravilo e to jenže má zácpu a tvrdý bobky, často mu to i konečník natrhne a opět je delší dobu nemocnej, poradily nám právě jogurty a dneska ráno nálož v plínce naprosto v pohodě a co víc, po tom co se vykakal mu klesla teplota, po víc jak týdnu!!! Takže u nás nějakej hypoalergení jídelníček jaksi není proveditelej. Já jsem astmatička a alergička, poslední záchvat nebo reakci na pyl jsem měla naposled před 3rokama, manžel má sennou týmu a švagr bezlepkouvou dietu - tu samozřejmě dodržujeme, protože i já na ní v 17letech nějakou dobu byla. Jinak alegický reakce zatím neměl žádný ani na pil nebo něco jinýho… no zkusíme to a třeba nám to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
12.9.06 15:21

Vall,
nejde o to zavedení jogurtů „přežít“ ale o to, že u dětí ohrožených alergií může právě po jeho podání alergie propuknout. Je to každého věc, jak se k tomu postaví…
U dětí, které jí ohroženy nejsou je to něco jiného, ty mohou jogurty dříve, cca po tom 8. měsíci.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
12.9.06 15:27

Popilio,
ten můj příspěvek nebyl vůbec namířený proti tobě, jen jsem chtěla poradit. Váš prcek je asi trošičku zvláštní případ a když má takovéhle problémy se zažíváním, tak se asi nedá nic dělat a ten jogurt mu budeš občas muset dát. Četla jsem, že nejlepší jsou Holandie, jsou bez konz.látek a dochucovadel. Přeju ať se vám to brzo zlepší.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky