7m - můžu dát jogurt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
12.9.06 17:51

Ahoj, my už jíme taky jogurty. Nám doktorka pro změnu zase řekla, že nedávat ty odtučněné bílé, ale jakýkoliv jogurt s tukem do 3 %. Ty bílé mi malá stejně nechce, dávám jí Primafruttu, Jogobelu, Holandii a sem tam mám zkusit i ten smetanový Ostraváček. Ale ten jí taky nejde. Ale jogurty jí „jedou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.9.06 19:27

Ahojka,
my jsme jogurt dávali možná už od 5měs. a nepovažuji to v žádném případě za žádný prohřešek proti výživě. Je pravda, že malá byla zdravá a celkově, jak se říká „prospívala“.
Celkově si myslím, že jogurt má blahodárný účinek na zažívání díky různých bakteriím… ale to určitě víte.
Nechápu některé z vás (třeba i zmiňované u jiných témat), proč některé věci tak řešíte jako zakázané? Pokud je dítě zdravé a nemá jiné problémy, nevidím důvod.
Můj názor.

Petka
PS: nepotřebuji ujištění o tom, že kravské mléko je bůhvíjaký alergen …
Nechtěla jsem nikoho naštvat, je to každého věc a všem (ať už výživu řešíte jakkoliv přeji zdravé, hodné a krásné děti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.9.06 19:28

mažu, poslala jsem 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
12.9.06 20:03

ahoj,
myslím, že jogurt by vadit neměl. Z mléčných výrobků je pro malé dítě nejlépe stravitelný. Možná zkus dávat obden, pokud máte riziko alergie, třeba to i tak pomůže.
Jen mi trochu v tvém příspěvku chybí, jaké další tekutiny (krom UM) malému dáváš. Dostatek tekutin je taky dost podstatný, pokud už dáváte příkrmy. (aby neměl malý zácpu apod. problémy). U vás by to neměl být problém, když pijete z lahve :), malá nikdy flašku neměla, tak jí to trvalo déle, než se pořádně naučila pít z hrníčku, ne jen si cucnout :?. Pijeme hlavně vodu, někdy čaj, občasně slabou štávu.
(ale třeba jsi to jen zapomněla zmínit, tak v tom případě se omlouvám :lol: :lol: )

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
12.9.06 22:00

Ahoj Janko, tak s pitím je to u nás naprosto bez problémů, malej vodu miluje, to je jeho nejoblíbenější jídlo (tak to někdy vypadá :lol: ) akorát pije s flašky a na hrníček se nám zatím přejít nedaří, i když ho nabízím pořád… ale vody vypije v pohodě i 750ml :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
12.9.06 23:49

Ahojky,
Taky myslím, že pokud je mimi ohrožené alergií, je lepší se mléku a mléčným výrobkům vyhnout. I když v případě jogurtu se štěpenými bílkovinami jsem tak přísná nebyla…
Pokud tak ale v rodině není, nemyslím, že by se bílým živým jogurtem dalo něco zkazit.
Stejně tak v individuálních případech, jako je ten váš. Pokud malý normálně pije umělé mléko a nemá s ním potíže, myslím, že jogurt mu vážně neuškodí, jen pomůže.

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
12.9.06 23:49

No, mě teda bylodoktorkou vysvětleno, že alergie na kravské mléko nebo spíš na bílkoviny v něm obsažené se na zakysané výrobky nevztahuje. Proto je možno dávat jogurt a kysané výrobky obecně i dětem alergickým. A přijde mi přitažené za vlasy, jak mi to Berca vyčetla - „přežít“ jsem samnozřejmě myslela s nadhledem. Tolik k celé věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
12.9.06 23:55

Ahoj,

já bych teda s touto predispozicí taky ještě jogurt nedávala, já jsem alergik a jogurt jsme dávali poprvé až kolem 10-11měs.

Jinak už jsme s jogurtem zase přestali, protože z něj má Pavlík průjem :roll: Ale to je zase jiný příběh :lol:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
13.9.06 20:16

Ahoj, pokud já si pamatuju, dávala jsem Adélce bílý jogurt tak od 6měsíce na doporučení doktorky. papali jsme nejraději Holandii a celý kelímek. Pravda je, že po tom hezky kakala a žádný jiný problém s tím nebyl. Ale pokud máte v rodině alergie, raději bych se poradila s doktorkou. My jsme oba s manželem úplně fit, ale lepek jsme hlídali do osmého měsíce, takže jsem si vyslechla od všech příbuzných (hlavně od tchána a tchyně) jaká jsem saň, že Adélce nedopřeju, tak jí v 7 měsících krmili čokoládou (natajno a měli radost, jak jí to chutná) a karamelem a tak jsem ráda, že je tohle období za mnou :wink: a Adélka je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
15.9.06 01:00

Ahoj, malá v 7,5 měsíxh odmítla mlíko, kojení ještě dřív. Jediné řešení byl bílý jogurt. Taky měla do 1 roku hypoalergenní dietu, ale od 7,5 měíce dostávala bílou Hollandii a vše v pohodě. Naše Dr. i moje kamarádka (která je také doktroka a zkušená mamina) mi to schválily. Taky jsem měla strach, ale vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí