Přehazovací rukojeť - zkušenosti, je nutná?!

379
11.12.06 09:03

Přehazovací rukojeť - zkušenosti, je nutná?!

Ahoj, vybírám kočárek, teda mám ho v podstatě vybraný, ale nemá přehazovací rukojeť. Dá se však přehodit korbička na konstrukci. Kočár splňuje všechny mé požadavky, jen nemá tu rukojeť. :? Opravdu je tak důležitá nebo se dá bez problémů obejít bez ní? Není to zbytečně další poruchová součást kočárku?

Všem díky moc za rady.

Olsanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
468
11.12.06 09:25

Nam se teda na kocare prehazovaci rukojet nepolamala, uz v nem jezdi druhy potomek (mame trojkombinaci). NAm se teda dost osvedcila a bez ni si to moc neumim predstavit. Jednak kdyz sviti slunce nebo fouka do kocarku, prehodis rukojet a je to (potkavala jsem maminy, co pres boudu prehazovaly plinu, aby tam mimcum nesvitilo, ale to se asi nebude libit uz takovemu 3.mesicnimu zkoumalovi). Kdyz mas lezici mimco a jedes treba z prudkeho kopce, tak je hlavou dolu, no to bi se mi nelibilo, prehodim rukojet a problem je vyresen!Taky maly si ted zvykl spavat tak, ze na nej nekoukas, jinak neusne, takze i ted se mi prehazovaci rukojet osvedcila. KDyz byla Lenka mala, tak taky nekdy chtela v sede v kocare na me videt a povidat si, jindy chtela mit volny pruhled. TAkze ja bych prehazovaci rukojet doporucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
11.12.06 09:28

Nutná ne, vhodná ano. Pokud budeš mít zimní mimi a hodně s ním budeš muset chodit pěšky, ať je hezky nebo ne, je to super do větru, v létě pak proti slunku. Korbičku asi venku po 5 min přecvakávat nebudeš. Nám se osvědčila maximálně a porouchaná nikdy nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
11.12.06 09:41

Ahoj,

my jsme meli 3kolku a ty prehazovaci rukojeti nemaji. A nikdy mi nechybela. ani jsem s kocarem necovala kvuli slunicku. Kdyz svitilo, tak jsem pres kocar prehodila plenu a pokud dcera protestovala a strhavala ji, tak na ni proste chvilicku svitilo, nez jsem zase zahnula.

Prehazovaci korbu jsme taky meli, ale je to neprakticke, nepouzila jsem to ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.12.06 09:48

Je obecne znamo, ze drazsi a znackove kocarky prehazovaci rukojet nemaji a to z jednoho duvodu - je to zasah do konstrukce kocarku. Toz tak. My meli trojkolku bez prehazovaci rukojeti a vubec mi nechybela.

• Citovat
  • Upravit
532
11.12.06 10:23

Ahoj, já mám taky kočárek, který nemá přehazovací rukojeť a vůbec mi to nevadí. Má v boudě okýnko, takže na malou vidím. Teď v zimě je tam tak zachumlaná, že na ní vůbec nefouká, a v létě bude mít rok, a ze svých zkušeností co mám s prvním synem(měl kočárek s přehazovací rukojetí),byl kočárek stejně otočený ode mě, aby viděl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.12.06 10:25

Tak zatím to podle reakcí vypadá tak, že kdo ji má, je spokojený a využívá ji, kdo nemá ani mu to nevadí :)
Já patřím mezi maminy co přehazovací rukojeť nemají a navadí jim to. Mohla jsem přehodit celou hlubokou korbičku, ale nikdy jsem to neudělala. Vyzkoušej, jestli jde boudička pořádně naklopit dopředu, já jsem v létě fakt přehodila jen plínku a bylo vyřešeno, nějak mě to esteticky nerušilo a Pepimu to byla na spaní jedno :) Navíc jsem prostě nesnesla pocit, že na Pepiho nevidím. Občas přehodím teď sporťák - když je hezky vyrážíme po směru, když fouká a je nevlídno, raději si Pepiho dám čelem k sobě. Dohormady takhle otáčím asi 16kg, ale jde to a ani mě to od otáčení neodrází :)
nepřihlášená VeruskaK

• Citovat
  • Upravit
1535
11.12.06 11:39

Tak já patřím mezi „přehazovačky“ :)
Na sporťáku mi blblo dost věcí, ale ta přehazovací rukojeť zůstala neporouchaná. Byl dost těžký, takže jsem po půl roce kupovala něco mezi menším sporťákem a lepšími golfkami - a opět s přehazovací rukojetí.

Zkrátka - myslím si, že jestliže první kočár bude bez přehazovací rukojeti, nepřijde ti, že ji postrádáš, nebudeš na ni zvyknutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
11.12.06 12:26

Jé, to jsem ráda, že jste se mi ozvali :lol: Nečekala jsem tak rychlé reakce. Všem moc díky. :P Jak tak koukám, je to zhruba půl na půl. Asi je to fakt na zvyku.Docela se mi líbil názor, že dražší kočárky ji přehazovací nemají, je pravda, že jsem si toho taky všimla a jsem ráda, že na to narazil ještě někdo jiný. :wink: Ještě jednou dík a klidně piště dál, opravdu si Vaše zkušenosti ráda pročtu, moc mi to pomůže! :roll:

Olsanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
11.12.06 12:36

První kočárek jsem měla s přehazovací korbičkou a už bych to nechtěla. Přehazovat korbu i s dítětem během cesty několikrát (podle sluníčka) - věc takřka nemožná. Takže jedině přehazovací rukojeť. Hlasuju pro.

Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
11.12.06 12:37

Ahoj,

my jsme u kočárku přehazovací rukojeť měli, ale využili jsme ji jednou nebo dvakrát. Určitě to není nutnost. Já jsem se bez ní obešla. Teď u sporťáku přehazovací rukojeť nemáme. Sice by se někdy hodila třeba když je silný vítr, ale zvládáme to i bez ní. Chtěla jsem ji spíš proto aby jsem viděla na malého a on na mě, ale zvykl si v pohodě dívat se dopředu a nevidět maminku:-))

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
11.12.06 13:36

Tak my jsme využívali denně, kopec, sluníčko. . . Manža prohlásil (už po zkušenosti) že nechápe, jak může někdo mít kočárek bez přehazovací rukojeti, že by leccos oželel, ale tohle ne. Kdybych si kupovala nový kočárek (budem nechávat na druhý dítko ten současný), tak zas s přehazovací rukojetí. Ale co člověk to názor. . . viděla jsem na Šumavě nejeden kořárek jedoucí z kopce opačně (rodiče ho táhli za sebou a najížděl jim na nohy :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
11.12.06 14:39

Ahoj trojkolka od Cam vozí dítě, tak aby na něho třeba v zimě nefoukalo. Sporták, korbičku i autosedačku na:,–(íš podle tvého přání.Což u moje trojkombinace ještě loni nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
11.12.06 15:07

olsanko - a jaký máš vybraný kočárek?
Já jsem měla trojkolku bez přehazovací rukojeti, vůbec mi to nechybělo, malá v kočárku stejně furt chrněla, takže jí ani slunce do obličeje nevadilo. A když jo, tak jsem jela s kočárkem celým otočeným, ale to jen párkrát.
Je taky pravda, že mám říjnové miminko a v zimě moc sluníčko nesvítí. Od dubna jezdíme v golfkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
11.12.06 15:13

Snad se nebude Olsanka zlobit, ale z jiné diskuze vím, že se jí líbí Fenix 4 od Bohemia Patron a mně taky. Myslím, že je to dobrý kočárek, ale také nevím jestli není lepší přahazovačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí