Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
nevíde zda stačí, když synovi dávám 2× denně čistit zuby pastou s fluoridem, nebo musím ještě přidávat fluoridovou tabletu?
Záleží na obsahu fluoru v pitné vodě, kterou používáš. Můžeš třeba jenom přisolovat jídlo fluoridovanou solí.
ahoj,
myslím, že to nestačí. syn ještě navíc pije Dobrou vodu,kde je obsažen fluor.
Irias
Ahoj Rony ![]()
Já malýmu čistím zoubky dvakrát denně a když jsem se Dr. ptala, jestli máme dávat (popř.jestli nám je napíše a doporučí) ty tabletky, tak řekla, že je Adámek nepotřebuje.
Jinak by se měla používat u dětí pasta s aminfluoridy, to mám od našeho zubaře. V únoru jdeme s malým na kontrolu k zubaři, tak se ho zeptám, docela mě to zajímá.
Jo a taky Adámkovi dávám Multitabs tbl. na rozžvýkání a tam je Xylitol pro prevenci zubního kazu.
Tak pa pa a budu se snažit zjistit kolik fluoridů na den ![]()
Ahoj,
dle mého názoru to bohatě stačí
. V dnešní době se už docela od podávání fluoru v tabletách plošně docela upouští. Četla jsem, že je více rizik a zdrav. komplikací spojených s předávkováním fluorem a je to poměrně snadné. Pokud by někoho zajímalo mohu pohledat a přepsat.
Suri
Suri píše:
Ahoj,dle mého názoru to bohatě stačí
Suri. V dnešní době se už docela od podávání fluoru v tabletách plošně docela upouští. Četla jsem, že je více rizik a zdrav. komplikací spojených s předávkováním fluorem a je to poměrně snadné. Pokud by někoho zajímalo mohu pohledat a přepsat.
Ahoj Suri, právě řešíme fluoridové tablety, jaký je tvůj názor - co si zjistila?
Suri píše:
Ahoj,dle mého názoru to bohatě stačí
Suri. V dnešní době se už docela od podávání fluoru v tabletách plošně docela upouští. Četla jsem, že je více rizik a zdrav. komplikací spojených s předávkováním fluorem a je to poměrně snadné. Pokud by někoho zajímalo mohu pohledat a přepsat.
Ahoj Suri, právě řešíme fluoridové tablety, jaký je tvůj názor - co si zjistila?
Vidím, že jsem svůj dotaz vznesl na špatném místě. A jak to tu pročítám, tak asi milé fluoridové tabletky půjdou tam, kam nejspíš patří - do odpadkového koše ![]()
Samozřejmě, máme doma speciální odpadkový koš na léky, když toho je plná taška, vracíme je do lékárny ![]()