zuby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7461
14.1.07 20:37

zuby

Holky, jak jste poznaly, ze ditku zacaly rust zuby? Ja se vzdycky bojim, kdyz nam nektera z holcicek zacne brecet bez duvodu a nejde utisit, jetsli by to nemohly byt zuby. Ted vecer nam Katuska silene rvala asi pul hodiny az nakonec usnula vycerpanim. Mozna byla pretazena, ale to ona vetsinou hned usne na rukach.Tak nevim, jeste jsme tohle u ni nezazili.Takovy jiny rev…Jak se to pozna??? Mam doma Calgel, ale nechci tim mazat, dokud si nebudu jista, ze to jsou zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
602
14.1.07 22:02

Ahojky,
moje dcera měla první zub přesně ve 4 měsících, ale bez příznaků. Nicméně při dalších, jejichž růst byl bolestivější, měla i teplotu, zarudlé tvrdé dásně, plakala. Pomáhalo i masírování dásní rukou, vyloženě jsem jí tlačila a třela tu dásničku a dělalo jí to dobře a držela. Tak to zkus, zdali jí to bude příjemné a zoubky se prořežou.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.1.07 22:33

Ahojky :lol:
Malému se prořezal první zoubek až na konci sedmého měsíce a druhý dva dny po něm, byl pár dní ukňouraný a dásně nateklé. Nejdříve jsem používala Babydent, je jemnější (pak Citrogrep, ale u nás nic moc). Ale čím rostlo víc zoubků, tak jsem se sháněla i po jiných utišovadlech a teď nám naprosto bezpečně pomáhá Calgel. Musí se sním ale velmi opatrně, je to lék, ne přírodní léčivo, proto se jěště někde můžeš setkat s tím , že ti ho vydají jen na recept. Já ho dávám opravdu jen na noční spaní. Podle příbalového letáku je ale možné ho aplikovat víckrát za den a je pro děti od pátého měsíce (to jsis asi přečetla sama, viď :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
14.1.07 22:41

Capinko, přejeď malé opatrně ukazováčkem po dásních. Jestli jí roste zoubek, tak ho pod dásní ucítíš (ne jako hrbolek - ty jsme měli od 3 měsíců, ale taková boulička). Nám teď jeden roste, ale kupodivu se mi malá zdá klidnější než kdy před tím. Uvidím, co bude, až se zoubku bude chtít vykuknout, zatím máme jenom bouličku)
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
15.1.07 10:24

Holky, diky. Calgel nam prodali bez problemu, je doma nachystany. Na dasnich nic moc videt neni, dole se teda rysuji takove bile carky, ale to jsou asi jen ty zaklady, ktere prosvitaji. Jinak nic zarudleho ani boulicky…takze asi mame jeste na chvilku pokoj. Snad! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
15.1.07 12:00

Ahoj,
my jsme asi trošku rarita, protože Míši vylezl první zoubek až v 11ti měsících, už jsem se bála, že to bude bezzubec. :lol: Kamarádka naopak první zoubek objevila už ve 3 měsících, takže by to klidně mohlo být od zubů. My máme doma Babydent, ale nezdá se mi, že by nějak extra zabíral..
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
15.1.07 12:14

Ahoj Anduli :lol:
Kamárádčiný holčičce taky vyrostl první zub v 11 měsících, nejste v tom sami :wink: Tak zkus koupit ten Calgel, je fakt dobrý, stojí okolo 85 Kč, ale opatrně s ním, jak už jsem psala… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
25.1.07 11:27

Ahojte holky,
tak nám první zoubek vylezl na začátku 9. měsíce a to jsme odskákali 40°C horečkou. Druhý nám leze vzápětí za ním (objevila jsem ho na konci 9. měsíce) a ten je zatím bez větších potíží. Prcek je jenom nevrlý a špatně usíná a v noci se často budí. Máme i Calgel, ale ještě lepší se mně zdá Kamistad. Zkoušela jsem je a na rozdíl od Calgelu mně po Kamistadu úplně ztrpnul jazyk. A o tom masírování dásní. Myslím, že je to individuální, protože náš prcek si na ty dásínka nenechá ani sáhnout. Až potom, co mu je znecitlivím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.1.07 13:49

Capinko - měla by mít napuchlé dásničky, pokud by jí lezly zoubky. Nejdříve lezou většinou dolní řezáky.
Mojí dceři vylezly v 6 měsících- neřvala mi u zubů nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
25.1.07 14:09

Ahoj nám vylezl první zoubek minulý týden.Nejdřív se mi celou noc budila a strašně řvala a pak druhý den jsem našla zub.Mazala jsem Calgelem a na noc jsem dávala Nurofen sirup (ten nám hodně pomohl,je dobrý na jakoukoliv bolest,horečku,reakci po očkování atd.) Přes den byla malá docela v poho,ale asi tak tři noci se budila a jen řvala.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
26.1.07 20:50

Ahoj, my měli první zub v 6 měsících, byl trochu víc plačtivý, jinak v pohodě, spal celou noc. U horních zoubků nejdřív boulička, větší bolest a pláč, i v noci. Často se budil. Dvojky nahoře provázely vysoké horečky přes 39st. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.07 02:55

Ze lezou zoubky se da poznat nadmernym slinenim, neustalou rukou v ustech,zaparenym zadeckem a pak co jste popsaly.Moje druhe ditko je zazrak.To vzdycky jen tak nahodou zjistim,ze ma dalsi zoubek.U toho prvniho krome gelu hodne pomohl takovy ten gumovy kousaci krouzek(kvalitni) co se da na mrazit,aby pak byl stale meky a pritom chladil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.