Vrtání zoubků ve 2 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
24.1.07 15:14

Vrtání zoubků ve 2 letech

Ahoj,
máte prosím někdo zkušenost s vrtáním zoubků ve 2 letech, teď jsme byly u zubařky, řekla, že má malá malý kaz na stoličkách, to jí čistím zuby 2× za den a v noci nic nepije :cry: . Má jí to dělat pod narkózou asi za měsíc, protože jsou všechny termíny plné. Všichni tu píší, že se s prvníma zoubkama nic nedělá, tak bych byla ráda, kdyby jste mi někdo napsal kdo to má za sebou, jaké to bylo.
Moooooc děkuji Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1403
24.1.07 15:41

Ahoj,
bohuzel tui moc neporadim, jen budu moc drzet palce. Jen chci napsat, ze naopak od nasi zubarky mam nazor, ze pokud jsou spatne a zanedbane mlecne zuby, tak se tovetsinou projevi na tech stalych, takze si myslim, ze ten kaz se spravit musi, navic by ji to pak mohlo zacit bolet a to uz by bylo horsi.
Drzim palce
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.1.07 15:51

Ahoj, my jsme byli s klukem - taky 2.5 roku - u zubařky a dávala mu blombičky, protože měl nevyvinutou sklovinu. Naopak mi říkala, že se teď snaží zoubky zachraňovat, aby dětem vydržely co nejdýl a nebyly třeba 4 roky bez zubů. To víš, že to bylo náročný, malej mi seděl na klíně, sestra mu držela ruce a já nohy a doktorka ovládala pusinku. Ale dalo se to vydržet, za chvíli byl hotovej a zubařka říkala, že ho to vůbec nemohlo bolet, prostě že tyhle první nebolí. Takže tak. Akorát ta vaše narkóza se mi zdá moc, o tom naše zubařka vůbec nemluvila. Tak to zvládněte a ať moc nebrečíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.07 16:04

První zoubky nebolí? Vrtání nebolí? Opravdu? Jsou to zuby jako každé jiné a dokážou hezky potrápit! Pokud se ale kaz zachytí opravdu v začátku, vrtání nebolí, pokud je kaz hluboký, rozhodně bych na bezbolestnost nevěřila. Jako dítě si pamatuju při ošetření děravých mléčných zubů jak to štípalo, když mi zubajda zub vrtala, ale dalo se to vydržet, některé nebolely vůbec. Druhé zuby mám bez plomb a bez kazů a to je mi 35 let. Zubaře se bojím po prodělaném úrazu čelisti a následné ne zrovna příkladné péči, o zuby se starám až přehnaně. žanda

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.1.07 16:19

Mareto,
nejste sami, my jdeme se Simonkem (3,5 roku) na vrtani pod narkozou taky za mesic. Mam z toho nervy, ale spravit ty zoubky proste chteji, nebo by byly hned znicene i ty druhe. Dr. me ujistil, ze narkoza je jen „melka“, ale deti jsou po ni pak trochu omamene a mota se jim hlava. Snad to nejak zvladneme. Taky mi rekl, ze cistenim to neni, ma ke kazivosti proste geneticky predpoklad a mohlo mu to pry udelat i mlicko, ktere pil v noci jako mimco. :? A taky predpovedel, ze pokud se ty zoubky spravi ted, s druhyma uz by problemy mit nemel. Ja nevim, no, snad to tak bude. Tak drzim palce!
Veronika

• Citovat
  • Upravit
119
24.1.07 18:59

Mareto, jak jste přišli na ten kaz? Při čištění? Nebo jste šli na preventivní kontrolu? Synovi je 25 měsíců, nevím, zda se už máme objednat na první kontrolu :?:
Díky za radu
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.07 19:06

našemu malému vrtali přední zoubek před 2 měsíci-je mu 2,5roku-normálně seděl tátovi na klíně. O kazu jsem věděla asi 2měs. předtím,ale nebyl volný termín. Vůbec ho to nebolelo, akorát se mu nelíbilo, když mu tam dávali výplň. Také jsem četla o tom,že ted se první zoubky musejí víc hlídat, protože se kaz rychle přenese na další zoubky a pak rovnou na druhé. Ta narkoza se mi zdá taky dost veliká zátěž pro dítko.
 laura

• Citovat
  • Upravit
3241
24.1.07 19:29

Tak my na zuby trpíme hodně. Náš doktor je fajn, ale malá u něj za nic neotevře pusu. U zubaře to vypadá tak, že já držím malou na klíně, manžel ji drží ruce, sestra hlavu a daktor vrtá. Holky je to hrůza. Vždy ji zub vyvrtají a dají něco umrtvujícího, má už tak dva zuby-blombu ji nedají.Ani ji to umrtvovadlo nešlo vytáhnout, prostě jsme ji neudrželi, tak nám dali domů háček, ať to zkusíme sami. Nic jsme však v zubu nenašli. Já se jen modlím, že už to tam nemá. Nyní má již další 2 viditelné kazy. K zubaři to zas bude horor, už pozná i cestu. Byla bych vděčná za narkózu a spravené a zdravé zuby. Asi jste nezažili, když děcko v noci řve hysterickým záchvatem a snaží se rozervat si málem pusu a rozdrápat, jak ty zuby bolí. Musím se na to zeptat- nechápu proč mi o tom neřekli? Jdeme tam zase 6.února. Jinak přeju mnoho zdaru a krásné zdravé zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.1.07 20:05
tutu píše:
Mareto, jak jste přišli na ten kaz? Při čištění? Nebo jste šli na preventivní kontrolu? Synovi je 25 měsíců, nevím, zda se už máme objednat na první kontrolu :?:
Díky za radu
 Tutu

Tutu správně se má dítko k zubaři registrovat kolem roku. Nejdřív se ani neprohlíží, spíš aby si zvyklo, rodiče se ptají. Pak pomalu začnou prohlídky.

Mě malou vzala do péče naše zubařka, řekla ve 2 letech, tak jsme tam šli. Malou po:,–(ili mě na klín, povozila nás na stoličce, ukázala nástroje, ukázala jí, jak prohlíží moje zuby a pak zkusila, jestli sama otevře pusu. Zatím jí zoubky ukázala v rámci jejích možností s tím, že vzhledem k tomu, že možná budou rovnátka, tak na jaře jde na další kontrolu (chodíme jako rodina 2× rodně všichni najednou) a rozhodne se.

Kazy je určitě lepší řešit hned. A co se týče např. rovnátek, čeká se, až budou venku zcela všechny zuby, tj i pětky, protože jejich růst s postavením dalších zoubků může zahýbat.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.1.07 20:25

Ahoj, tak já jsem byla s malým poprvé u zubaře v roce a pěti měsících. Vzal nejdřív mě, aby viděl, že to nic není a pak jsem ho také dostala na klín, ale to už bylo hůř. Adámek nehtěl otevřít pusu, ale zubař si poradil, jen mu tam mrknul, sáhnul a bylo. Teď v únoru jdeme zase.
Jinak kdyby měl kazík, tak bych ho asi nechala dát odstranit. A jelikož máme hóóódně živý dítě, asi by padla v úvahu ta mělká narkóza, nikdo by ho neudržel. Znám dítě, které mělo hezké zoubky do dvou let, a potom mu jen černali, není o co stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.1.07 22:57

Adletka mela taky bohuzel kaz - mela presne tri roky, kdyz jsme ji zoubek vrtali.
Prisla jsem na nej pri cisteni zoubku, byla to takova malinka cerna tecka. Zoubky cistime od pul roku, sladime minimalne a v noci vubec, mleka mame dost a dost a presto se Adletce zoubky kazi - bojim se, ze je bude mit po mne :(:(:(

Nicmene je Adletka velmi sikovna - zvladli jsme to bez narkozy a bez place a stalo me to stovku za dva nove kartacky na zuby pro obe holky za odmenu… Bylo to malinke, takze minimum vrtani a pak bila plomba…

A bohuzel jsem ji v pondeli nasla dalsi tecku na petce :(:(:( Bud je to pigmentova skrvnka nebo bohuzel dalsi kaz :(:(:(:(

Chjo :( Desne me stve manzel, ktery na zuby dost dlabe a ma minimum kazu… Doufam, ze aspon Pepina bude po nem. Jo a Adla slavi, desne se k zubarce tesi…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.1.07 23:39

Hm, tak to už je ale velká slečna. Já jsem to s tou narkózou samozřejmě myslela v nižšším věku, např. okolo dvou let, kdy to moc nedokáže pochopit, že je to pro jeho dobro.
Jo jo, manžel dokonce nechodí k zubaři (naposledy na vojně, před 11-ti lety), až se za něj stydím :oops: Zuby má ale asi v poho, jen z dětství ty ošklivé černé plomby. Ale nenechá mě kouknout mu do pusy, je horší než Adámek :lol: Navíc malýmu v tomhle moc příkladem nejde… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.1.07 00:41

Zoubky

Ahojky,zdravím všechny.
Moje holčička má 2,5 roku a už máme bohužel také hvězdičku.. :( Měla tam kaz,doktor mi vysvětlil,že takto malým dětem se to nevrtá a vyčistil ji to laicky řečeno vysokým tlakem vody,dále jak jí sám říkal,teď ti ho vyfénuju,posvítím modrým světýlkem a dám tam bílou tečku.Malá byla naprosto v pohodě a spolupracovala.Dokonce jsem se dozvěděla,že pro děti s vysokou kazivostí zoubků existuje speciální fluorová pasta,která se nanáší každých 14 dní.K mání je jen údajně u dentistů.
Všem dětičkám jen zdravé zoubky!

• Citovat
  • Upravit
53
25.1.07 06:25

Ahoj,
moc děkuji za odpovědi, určitě to bude pod narkozou lepší, než kdybych jí musela držet a vrtala by násilím, to by z toho mohla mít trauma a já taky :? . Ten kaz má maličký není to díra, tak to snad bude hned, sice na třech zoubkách, já jsem se tý zubařky zapoměla úplně zeptat jak se to dělá, protože jsem z toho byla úplně mimo.
VERONIKO prosím, až to budete mít za sebou, napiš jaké to bylo, my půjdeme nejdřív v březnu.
Ještě jednou dík Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.1.07 07:27

Pokud má dítko 25 měsíců, je určitě nejvyšší čas na zubaře. Někde uvádí jít hned jak se vyklube první zub, ale to mám pocit, že nevím co by tam s takovým miminem dělali. My byli s našima dvojčatama když jim bylo 15 měsíců, pak když jim bylo něco přes dva a znovu s nima jdeme zrovna dnes (za 3 týdny budou mít 3 roky). Zatím bylo vše OK, tak uvidíme jak dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.