Maxi Cosi Priori SPS X Maxi Cosi Priori XP

51
1.11.07 00:13

Maxi Cosi Priori SPS X Maxi Cosi Priori XP

Chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi těmito sedačkami. MC XP je dražší, je tedy lepší? Lépe se přidělává do auta nebo nabízí víc prostoru pro dítě?
Díky za odpovědi.
 ekita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi Priori?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Priori
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
1.11.07 08:13

Ahoj, Maxi Cosi Priori XP má navíc přítlačnou lištu do auta a měla by být tudíž bezpečnější, protože v autě líp sedí. Minulý týden jsme malému koupili právě tuto. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.11.07 08:14

Jo, a navíc Priori XP můžeš použít s Iso fixem, pokud na to máte auto. Nejsem si jistá, jestli to jde i u SPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.07 08:38

Markyz- Priori XP se nedá použít s isofixem, to už se musí koupit přímo Priorifix, ten isofix je uvnitř sedačky zabudovaný. Ale jinak rozdíl mezi SPS a XP, je v tom, že SPS je starší konstrukce, nemá přítlačnou lištu na dodatečné dotahovaní pásů, má jednoduchý systém posouvání výšky pásů- musí se provlíkat skrz díry, kdešto u XP jede po liště nahoru i integrovaným podhlavníkem, a XP má větší výběr barev. Určitě je lepší jít do XP, pokud nemáte rovnou na Priorifix- ta je pak bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.11.07 09:45

Steeve, díky. Já jsem si myslela, že si pak jednou třeba dokoupím ten fix, kdybychom pořídili někdy nové auto.. Lepší vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.07 10:14

Tak takhle to nefunguje, to šlo u vajíček, že se koupilo třeba Cabriofix, a poté následně isofixová základna. Ale můžete koupit isofioxovou sedačku a zatím ji používat s pásy,pokud víte, že do budoucna koupíte auto s isofixem, a poté poutat isofixem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.07 10:20

Jeste rozdil mezi SPS a XP. SPS je daleko lehci. Ja kdyz vybirala mezi Priorkama tak jsme bydleli v miste, kde se spatne parkovalo a ja sedacku nosila domu, takze pro koho je dulezitym kriteriem vaha tak doporucuji SPS.

• Citovat
  • Upravit
97
1.11.07 10:46

Nikdy mě nenapadlo nosit i tuto sedačku domů. Vůbec jsem netušila, že se to dělá. Já jsem se celou dobu těšila, že mi odpadne tahání prcka s vajíčkem, protože mi to dává docela zabrat (4. patro bez výtahu)… Ale je pravda, že jsem ji radši objednala tmavou (night owl) kvůli zlodějům, aby moc v autě nerazila, i když auto mám přes noc v garáži. Steeve, a bohužel jsem nevěděla, že radši Priorifix, už mám doma XP od minulého týdne… Myslela jsem si, že je to jak u jejich vajíček… V pátek v ní malý poprvé pojede. Jsem zvědavá, jak se bude tvářit. Doma v krabici ho to bavilo :-D Ta Tobi se mi na něho zdála úzká a i v obchodě mi paní poradila tuto /na fix jsem se ani neptala, jsem si myslela, jak je mi to jasné…/. Sama jsem byla překvapená, že radši poradila levnější. A sama v ní vozí své dítě. Dali jsme na její radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
1.11.07 11:02

Markyz - já jí domů netahám, bych se zbláznila to pořád vyndavat, nechali jsme si na to ušít froté povlak ( letní verze MC ), aby tam nebyl ten nápis, takže působí „obyčejně“ a nijak nekřičí, tak snad jí nikdo neukradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.07 11:45

Ono s těma prodavačema, když prodáš na 20 obyč sedaček 1 s isofixem, tak se někdy ani nedivím, že isofix nenabízejí, dle zkušeností, mnoho prodavačů ani neví, že se už dělá isofix i v kat. 15-36 a dokonce jedna prodavačka , co bere hlavně Cybex tvrdila, že Cybex isofix nedělá protože je nebezpečný, tak pak si některým věř. Ale že by se nějak moc kradly sedačky z aut o tom nic nevím, slyšel jsem, to jednou, ale to to auto vybílily kompletně( navigace, rádio, nářadí, airbagy), ono totiž utíkat s 10 kg sedačkou je těžší než s půlkilovým rádiem, takže bych sedačku domů netahal, spíš jde o to kdo jak často přehazuje tu sedačku z auta do auta, ale většina lidí tu sedačku má stabilně, tak na tý váze až tak nezáleží, důležitější je bezpečnost a pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.11.07 11:52

Vidíš, možná bych na to mohla dát potah z Emitexu, co mám na jídelní židličce, aby se malý na ní tak nepotil. Ten je ale zas příšerně banánový :-( uvidíme… Ale co, hlavně že bude malý v bezpečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
1.11.07 11:59
Markyz píše:
Vidíš, možná bych na to mohla dát potah z Emitexu, co mám na jídelní židličce, aby se malý na ní tak nepotil. Ten je ale zas příšerně banánový :-( uvidíme… Ale co, hlavně že bude malý v bezpečí…

No, ten ti tam nepůjde…totiž takhle. Mrkni na tenhle povlak, ten je náš a hned uvidíš, kde je zakopaný pes u Emitexu :lol: ( my tam měli taky původně Emitex, ale co jsme se navztekali, než jsme ho tam dali…jak to nemá ten rozevírací střed, tak musíš odmontovat zezadu pásy, vyvlíknout, vytáhnout…no hrůza )

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.11.07 15:33

Aha, to mě vůbec nenapadlo. Ještě sedačku nemám moc osahanou celkově. V pátek v ní pojede Lukyn poprvé do plavání. Snad se mu bude výhled líbit. Díky za ten kontakt. Už jsem si ho uložila a vážně o tom začala přemýšlet. Přece jen budu ráda, kdyby pak origoš potah vydržel i event. na druhé mimčo. A sušenky jsou u nás teď v kurzu ;-) , takže i auto podle toho vypadá :-D Díky moc za tip a radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.07 15:54

Já bych jenom upozornil, že neoriginálním potahem se může změnit funkčnost sedačky, nemusí tam sedět, může klouzat , může mít průstřihy na psy jinde a tím posouvat pásy do nesprávné polohy a pod. ( a i potah je součástí sedačky).Takže je pak zbytečné si kupovat bezpečnou značkovou sedačku a pak na ní hodit neoriginál nebo doma ušitý potah, vím že cena je lákavá a originály jsou drahé, ale taky si nikdo nedáte na nové auto ojeté gumy, nebo jinak velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
1.11.07 16:13

Steeve, díky za názor. Mám jenom dotaz: když se koupí originál nový potah (myslím tím ty letní/zimní verze), ten se dá na ten původní nebo se ten původní dává pryč? Promiň za možná stupidní dotaz, ale než do toho půjdu, chtěla bych v tom mít trošku jasno. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí