Autosedačka 15-36Kg , kvalita-cena....

2
29.10.07 20:54

Autosedačka 15-36Kg , kvalita-cena....

V poslední době jsem na internetu pročítal všechny články, testy a nabídky prodejců co se týkali autosedaček. Jak už jsem psal v jiném tématu, kupuji dvě sedačky současně pro naše dcery. Samozřejmě chci aby se jim jezdilo pohodlně a bezpečně. Pro starší jsem vybral Chicco Key 2-3 a Britax Evolva 23. Vprodejně nám nejdříve do sedáku upnuli Chicco, byla krásně barevná a tak jsem si myslel, že bude vítězem. Slečna už má 4,5 roku a tak už si umí říct , sedla si do ní a líbila se jí. Potom jsme jen tak pro jistotu poprosili i o vyzkoušení sedačky Britax. Nebyla tak hezká, vedle Chicca to byla šedá myška, ale jakmile si do ní dcera sedla a opřela si hlavu, rozzářili se jí oči a řekla tuto. Byl jsem z toho příjemně překvapený, asi v těch sedačkách nějaký rozdíl v pohodlí musí být a žádný výběr není lepší, než kdyš si tu sedačku vybere a vyzkouší její uživatel. A navíc by to měla být i záruka toho, že si do ní bude ráda sedat :wink: Jenom pro informaci,tento Britax se dá sehnat za 2151Kč.
http://www.babylife.cz/…rie-15-36-kg
Chicco jsem našel za 2699 Kč
 http://www.detskyruzek.cz/…-key-2-3.asp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
29.10.07 21:49

Jen poznámku k tomu výběru, na stejné straně v odkazu toho prodejce je další sedačka Britax Evolva 23 Isofit a Evolva 23 ultra, nechci nikoho nabádat nad zbytečným utrácením, ale ty druhé dvě jsou daleko lepší pro bezpečnost, mají totiž vysoké bočnice, které po celou dobu využití sedačky i při maximálním vysunutí do výšky stále chrání proti bočnímu nárazu, ona ta levnější Evolva 23 je z doby, kdy se ještě sedačky proti bočnímu nárazu netestovaly a u Evolva 23 isofit je navíc isofix, který je super v tom, že sedačka srží v autě i bez dítěte, aniž by ste ji museli samotnou poutat, navíc při nárazu pak pásy drží pouze dítě, sedačka drží na úchytech, a navíc na těch úchytech se dá posouvat a tím naklápět na odpočinkovou polohu. A jinak stejné sedačky pod jiným názvem vyrábí Roemer, totiž Roemer a Britax je jeden konceŕn, a navíc Roemer je má levnější a větší výběr potahů. A nevím jaké testy jste četl, že presentujete Váš výběr Britaxu a Chicca jako bezpečný, ale Britax nikdy testovaný nebyl ( mohlo by se usuzovat, že je dobrý podle výsledků Roemeru, pokud angličani dodržely správný výrobní postup) a Chicco dopadlo se 3 hvězdičkami pouze jako průměrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.10.07 22:16

Mame MaxiCosi Rodi a jsme spokojeni - pekna, kvalitni a hlavne bezpecna.

• Citovat
  • Upravit
468
30.10.07 10:47

tak my jsme kupovali autosedacku pred 14dny. Manza prochazel crash testy na netu a nejlip vychazel Romer Kid plus, vyzkouseli jsme ho i primo v obchode, kde ho meli upevneny na sedadle. Da se tez lehce sklopit pro delsi cesta, ma pritahovaci operky pro ruce - zvyseni bezpoecnosti. Jen cena se vam asi nebude moc zamlouvat - 3800Kc. Ale co by clovek neudelal pro bezpeci sveho ditete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.10.07 11:49

Ta Roemer Kid plus je jedna z nejlepších v kat. 15-36, pokud má někdo isofix může pořídit Kidfix, a pokud chce někdo ušetřit pořídí Kid bez těch područek a cena se srazí na nějakých 3300,– a ta sedačky vydrží nějakých 6-8 let( povinnost je vozit dítě v sedačce do 12 let, a většinou se sedačky kupují okolo 4 roku věku dítěte) takže za tu bezpečnost se zaplatí kolem 40 korun na měsíc- a to je méně než úrazová pojistka na dítě, nebo krabička cigaret, nestojí to bezpečí našeho nejcenějšího- vlastních dětí za těch pár korun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
30.10.07 14:42

Ahoj Steeve chtěla bych radu od znalce jak je na tom Maxi Cosi Rodi XR mě se líbí že jde polohovat za jízdy ze předu a nemusím zastavovat manža totiž nerad zastavuje a řek by mi že jestli kvůli tomu musí zastavit tak at jí nepokládám a spala by jak paragraf.Je dobrá nebo radši Romer s isofixem na ceně nezáleží.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.10.07 16:12

Ahoj Zuzan tu Maxi-cosi Rodi XR jde sice polohovat zepředu, ale protože se musí jakoby nadzvednout a vycvaknout zer západky a pak posunout, tak to s dítětem zepředu neuděláš, nechci nějak podceňovat tvoji sílu, ale prostě se to zepředu nataženou a zkroucenou rukou nedá zvednout Kór ne u ženy . Nebo jestli to nějaká žena zvládne udělat ať mi napíše, já osobně jsem měl co dělat, když jsem to zkoušel s mojí dcerou na zkušebním sedadle zepředu a obouma rukama. Ostatně v návodu je to opsáno, že se to má dělat bez dítěte. U Roemer Kidfix je to trošku jinak, tam se to posouvá po těch isofixových ramenech, ale zase ten úchyt je dosti pod zadečkem, takže i tam je to lepší dělat bez dítěte. A pokud jde o kvalitu a bezpečnost, jednoznačně Roemer Kidfix,oproti Rodi má po straně vysoké bočnice, takže po celé délce vysunutí hlavové opěrky chrání dítě i z boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.10.07 13:37

No tos mě moc nepotěšil budu se teda muset smířit s tím že polohovat nebudem leda že by jsme jezdili furt s napolohovanou a to mě příde že ty sedačky pak neseděj tak pevně připoutanýSyn má Grako junior a ta už mě pěkně s..e protože nejde polohovat ale jemu už je sedm tak už to řešit nebudu i když je příšerná ale u Vali jsem si myslela že to takhle pude.Jo jinak sílu mám velkou chodím házet oštěpem a vrhala jsem koulí
CAU ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.10.07 14:36

Tak to někde vyzkoušej v autě, jestli to zvládneš, já to v autě nezkoušel , pouze na zkušebním sedadle, ale myslím si že to v autě nejde. Ale pokud jedete kousek, tak ti stejně neusne, a když jedete dál a náhodou by usnul/a , tak stejně občas někde zastavíte. Já to holkám polohuju když jedeme dlouhou trasu např. chorvatsko přes noc, nebo z velkejch nákupů, když jsou utahaný, jinak stále jezdíme v poloze sezení, a pokud náhodou usnoui než jim to stihnu napolohovat, tak někde zastavím a napolohuju. Zase to tak moc neřeš, však on manžel taky někdy zastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí