Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
V poslední době jsem na internetu pročítal všechny články, testy a nabídky prodejců co se týkali autosedaček. Jak už jsem psal v jiném tématu, kupuji dvě sedačky současně pro naše dcery. Samozřejmě chci aby se jim jezdilo pohodlně a bezpečně. Pro starší jsem vybral Chicco Key 2-3 a Britax Evolva 23. Vprodejně nám nejdříve do sedáku upnuli Chicco, byla krásně barevná a tak jsem si myslel, že bude vítězem. Slečna už má 4,5 roku a tak už si umí říct , sedla si do ní a líbila se jí. Potom jsme jen tak pro jistotu poprosili i o vyzkoušení sedačky Britax. Nebyla tak hezká, vedle Chicca to byla šedá myška, ale jakmile si do ní dcera sedla a opřela si hlavu, rozzářili se jí oči a řekla tuto. Byl jsem z toho příjemně překvapený, asi v těch sedačkách nějaký rozdíl v pohodlí musí být a žádný výběr není lepší, než kdyš si tu sedačku vybere a vyzkouší její uživatel. A navíc by to měla být i záruka toho, že si do ní bude ráda sedat
Jenom pro informaci,tento Britax se dá sehnat za 2151Kč.
http://www.babylife.cz/…rie-15-36-kg
Chicco jsem našel za 2699 Kč
http://www.detskyruzek.cz/…-key-2-3.asp
Jen poznámku k tomu výběru, na stejné straně v odkazu toho prodejce je další sedačka Britax Evolva 23 Isofit a Evolva 23 ultra, nechci nikoho nabádat nad zbytečným utrácením, ale ty druhé dvě jsou daleko lepší pro bezpečnost, mají totiž vysoké bočnice, které po celou dobu využití sedačky i při maximálním vysunutí do výšky stále chrání proti bočnímu nárazu, ona ta levnější Evolva 23 je z doby, kdy se ještě sedačky proti bočnímu nárazu netestovaly a u Evolva 23 isofit je navíc isofix, který je super v tom, že sedačka srží v autě i bez dítěte, aniž by ste ji museli samotnou poutat, navíc při nárazu pak pásy drží pouze dítě, sedačka drží na úchytech, a navíc na těch úchytech se dá posouvat a tím naklápět na odpočinkovou polohu. A jinak stejné sedačky pod jiným názvem vyrábí Roemer, totiž Roemer a Britax je jeden konceŕn, a navíc Roemer je má levnější a větší výběr potahů. A nevím jaké testy jste četl, že presentujete Váš výběr Britaxu a Chicca jako bezpečný, ale Britax nikdy testovaný nebyl ( mohlo by se usuzovat, že je dobrý podle výsledků Roemeru, pokud angličani dodržely správný výrobní postup) a Chicco dopadlo se 3 hvězdičkami pouze jako průměrné.
Mame MaxiCosi Rodi a jsme spokojeni - pekna, kvalitni a hlavne bezpecna.
tak my jsme kupovali autosedacku pred 14dny. Manza prochazel crash testy na netu a nejlip vychazel Romer Kid plus, vyzkouseli jsme ho i primo v obchode, kde ho meli upevneny na sedadle. Da se tez lehce sklopit pro delsi cesta, ma pritahovaci operky pro ruce - zvyseni bezpoecnosti. Jen cena se vam asi nebude moc zamlouvat - 3800Kc. Ale co by clovek neudelal pro bezpeci sveho ditete!
Ta Roemer Kid plus je jedna z nejlepších v kat. 15-36, pokud má někdo isofix může pořídit Kidfix, a pokud chce někdo ušetřit pořídí Kid bez těch područek a cena se srazí na nějakých 3300,– a ta sedačky vydrží nějakých 6-8 let( povinnost je vozit dítě v sedačce do 12 let, a většinou se sedačky kupují okolo 4 roku věku dítěte) takže za tu bezpečnost se zaplatí kolem 40 korun na měsíc- a to je méně než úrazová pojistka na dítě, nebo krabička cigaret, nestojí to bezpečí našeho nejcenějšího- vlastních dětí za těch pár korun?
Ahoj Steeve chtěla bych radu od znalce jak je na tom Maxi Cosi Rodi XR mě se líbí že jde polohovat za jízdy ze předu a nemusím zastavovat manža totiž nerad zastavuje a řek by mi že jestli kvůli tomu musí zastavit tak at jí nepokládám a spala by jak paragraf.Je dobrá nebo radši Romer s isofixem na ceně nezáleží.
ZUZAN
Ahoj Zuzan tu Maxi-cosi Rodi XR jde sice polohovat zepředu, ale protože se musí jakoby nadzvednout a vycvaknout zer západky a pak posunout, tak to s dítětem zepředu neuděláš, nechci nějak podceňovat tvoji sílu, ale prostě se to zepředu nataženou a zkroucenou rukou nedá zvednout Kór ne u ženy . Nebo jestli to nějaká žena zvládne udělat ať mi napíše, já osobně jsem měl co dělat, když jsem to zkoušel s mojí dcerou na zkušebním sedadle zepředu a obouma rukama. Ostatně v návodu je to opsáno, že se to má dělat bez dítěte. U Roemer Kidfix je to trošku jinak, tam se to posouvá po těch isofixových ramenech, ale zase ten úchyt je dosti pod zadečkem, takže i tam je to lepší dělat bez dítěte. A pokud jde o kvalitu a bezpečnost, jednoznačně Roemer Kidfix,oproti Rodi má po straně vysoké bočnice, takže po celé délce vysunutí hlavové opěrky chrání dítě i z boku.
No tos mě moc nepotěšil budu se teda muset smířit s tím že polohovat nebudem leda že by jsme jezdili furt s napolohovanou a to mě příde že ty sedačky pak neseděj tak pevně připoutanýSyn má Grako junior a ta už mě pěkně s..e protože nejde polohovat ale jemu už je sedm tak už to řešit nebudu i když je příšerná ale u Vali jsem si myslela že to takhle pude.Jo jinak sílu mám velkou chodím házet oštěpem a vrhala jsem koulí
CAU ZUZAN
Tak to někde vyzkoušej v autě, jestli to zvládneš, já to v autě nezkoušel , pouze na zkušebním sedadle, ale myslím si že to v autě nejde. Ale pokud jedete kousek, tak ti stejně neusne, a když jedete dál a náhodou by usnul/a , tak stejně občas někde zastavíte. Já to holkám polohuju když jedeme dlouhou trasu např. chorvatsko přes noc, nebo z velkejch nákupů, když jsou utahaný, jinak stále jezdíme v poloze sezení, a pokud náhodou usnoui než jim to stihnu napolohovat, tak někde zastavím a napolohuju. Zase to tak moc neřeš, však on manžel taky někdy zastaví.