sedátko "od miminka po batole" ???? nezpevněná zád

ED
65
30.11.07 14:02

sedátko "od miminka po batole" ???? nezpevněná zád

Holky jsem trošku v šoku, přes internet jsem objednala naší cácorce
sedátko od Fischer Price s názvem „od miminka po batole“, nebo tak nějak, ale vůbec jsem netušila, že nemá vůbec vystužená zádíčka.
Nějak by mě vůbec nenapadlo, že se to takhle prodává.
Přijde mi divné dávat tam miminko, které by mělo ležet trošku na rovném a pevném, ne??? Myslela jsem že to bude lepší než autosedačka, ale spíš mi to přijde horší. Tak fakt nevím, to asi nebude na delší ležení, ne. Máte to někdo doma a jak tam dlouho vaše zlatíčka necháváte.
A časem se ta látka taky asi vahou miminka trošku začne vytahovat, tak aby tam pak nebylo spíš ještě víc schoulené.
tak jak to vidíte Vy?????

díky Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
30.11.07 14:12

Jó, před padesáti lety mimina zavazovali do prkenných zavinovaček aby rovně rostla. Dneska děti nosíme v šátcích a vacích s nezpevněnými zády a tvrdíme, že je to tak lepší, že rychlý přechod od skrčené do vzpřímené polohy není dobře.
Nevím sice, jak ten zázrak od Fisher Price přesně vypadá, ale tahle firma si zakládá na kvalitě dle posledních poznatků vědy (a nechá si za to dobře zaplatit), tak bych byla v klidu. V plátěném závěsu musí navíc postupně všechny svalíky pořád pracovat a to je dobrý tréning. Lepší než sedačka určitě.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.07 14:24

Já se koukala na netu jak to vypadá a mě se líbí. Příjde m v pohodě, jak píše BaraF. Třeba i v Babyvaku mají děti záda dokulata. Myslím, že se jím totiž zakřivují jak to máme my až trochu později…nevím ale přesně kdy

• Citovat
  • Upravit
5846
30.11.07 14:35

Máme ho, a řekla bych, že ten plátěný závěs je lepší než pevná skořepina, Haňu se mi tam nehroutí jako v autosedačce. Nějak spíš věřím na záda podpíraná po celé délce v přirozené poloze než na tvrdou rovnou plochu. Pro mimča jsou záda do oblouku přirozená, sdvojité esovité zakřivení páíteře se vyvíjí až časem . Do úplného lehu dát nejde, ale zas takový úhel to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
30.11.07 19:59

Evo, jak tady píšou holky, vůbec bych se toho nebála. Já jsem měla od malička Klárku taky v lehátku, kde byla jenom trošku vyztužená záda a je v pohodě. Spíš bych tam malou nedávala na dlouho, protože potřebuje taky možnost pohybu, kterou v lehátku nemá. ale nám se krásně osvědčilo při jídle - my jsme jedli a Klárku jsme kodrcali v lehátku pod stolem - jinak bysme se v klidu nenajedli :-) a později, když začínala jíst a ještě neseděla, tak jsem jí v něm krmila. teď ho máme na sezení u babi, prfotože tam nemáme jídelní židličku. takže ho opravdu využiješ dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.12.07 22:51

Miminko se celý svůj život vyvíjí v klubíčku.
V šátku nebo vaku je také v klubíčku.
Pro páteř je to vhodná poloha, pokud jsou záda po celé své délce podpírána (i hlavička).
V postýlce klubíčka nedocílíme. Podložka má být tvrdší a rovná kvůlí riziku udušení, ne kvůli zádům!

Křesílko od FP je naprosto v pohodě a OK. Milionkrát lepší než autosedačka.

Shodou okolností mám toto křesílko také a Deniska je v něm moc spokojená. Mrkněte na fotky :wink:

www.deniska.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta&Štěpánek
4.10.10 15:22

máme taky sedátko nebo lehatko (nebo co to je) od fisher price. a je paradni. mimochodem si nemyslim, ze by bylo prirozene pro dite aby lezelo jen porad na rovnem v jedne poloze… nejlepsi je podle me stridat..predstav si, ze bys mela cely den a celou noc lezet na zadech. asi by to nebylo moc pohodlne. takze nemej strach.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure