Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím poraďte! Náš skoro 4-měsíční Adam měl dnes takové nitky krve ve stolici. Má rýmu a trochu kašle, ale jinak se mi zdá v pohodě. Ale nevím, jestli to nenaznačuje nějaký větší problém?? Nemáte někdo zkušenost? Podotýkám, že plně kojím a s tím on problém rozhodně nemá. Je to velký jedlík. Díky za vaše rady.
Ahoj, urcite bych cinkla pediatricce - za to nic nedas. Hodim Ti sem odkaz z jedne diskuse kde se toto probiralo.
Preji hodne stesti a at je vse v poradku. E.
ahoj, těch diskuzí na tohle téma je tady spoustu, stačí zapátrat
Dcera měla to samé asi ve 2m. Ojbevilo se ji to při zánětu průdušek a brala ATB. Tak jsem si to spojila s oslabenou mikroflorou. MUDr. nic nenapadalo, ale pak jsem to viděla ještě několikrát později - bez atb. Někde to tu je i v diskuzi - MUDr. se nejdříve ptala, jestli je to opravdu krev a ne jen spíš do oranžova - to se prý může do moče vylučovat nějaká sůl. Tak jsem ji musela přinést posrajděnou plínku s krví, aby věřila, že je to ve stolici a krev to je. Nic mi na to ale neřekla a v nemocnici, tak na to nic ![]()
Určitě bych zašla i s plínou k Dr. Může jít o nějakou banalitu např. prasklou cévku v konečníku, ale klidně i o nějakou poruchu vstřebávání. U nás se z toho v 6. měsíci vyklubala salmonela.