Kakání u čtyřměsíčního dítěte

62
16.11.07 13:30

Kakání u čtyřměsíčního dítěte

Ahojky,
chtěla bych prosím poradi. Má čtyřměsíční dcerka má neustále problém s kakáním. Každý den tlačí a tlačí, někdy jdou ven prdy,někdy ne, a když jí to nejde vytlačit (někdy to vytlačí), tak začne plakat. Většinou tomu tak je při jídle, takže začne řvát při jídle a nenají se.
Většinou jí musím pomoci rourkou,ale nechci to dělat furt.
Nevíte nějaké triky,aby se dobře vykakala?
Kombinuju 2 odměrky Nutrilonu comfort a 3 odměrky Nutrilonu AR do 150 ml vody. Ale myslím,ani na bříško ani na to blinkání to moc nepomáhá, kdyby aspoň jedno z toho…
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
16.11.07 14:38

Mišpulko, pokud není kojená - co na:,–(it fenyklový čajík?

A ještě vydrž, malá se ještě moc nehýbe, což se brzy změní - a pak uvidíš ty kanonády :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.11.07 16:17

Já jsem s tímto měla velké problémy se starší dcerkou, rourku jsem používala celkem často. Myslím, že se nemusíš bát, do 18 pomocí rourky kajdit nebude :wink: .
Taky jak píše Lesi, počkej až se začne trošku hýbat, bude jak na tryskový pohon :lol: . Teda aspoň u nás to tak je…
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.11.07 16:54

Já bych se rourky taky nebála. Použila jsem jí docela často a žádný návyk nikdy nevznikl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
16.11.07 17:32

Mispulko co to Omneo(nebo ted vlastne Komfort) nekombinovat,davat jen ten, nabizet caj Vetrnicek nebo fenyklovy caj, a cvicit s nozkama?
Vim o cem mluvis,u nas to probihalo do peti mesicu.Pak se zacala plazit a slo ji to dobre :)
Rourku jsem pouzivala nektere mesice denne i nekolikrat, a navyk zaden nevzniknul. tak se ji bat nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
16.11.07 18:17

Ahoj, určitě bych nekombinovala dva druhy UM - ja to resila kdysi taky, volala jsem primo na Nutrilon linku a rozhodne mi tam pani rekla - NEKOMBINOVAT. Takze ve vasem rpipade bych zustala na comfortu a na neblinkani bych pridala NUTRITON - zahustovadlo. Nicmene, to blinkani prejde casem.
Urcite si kupte mast Pupik - a masirujte brisko ve smeru hodinovych rucicek. Take nahrivani pomaha a tepla koupel.-)

drzime palce at brisko neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.11.07 19:34

Nevím, co je lepší jestli když nekaká,nebo když blinká…
Zkusila jsem dát fenyklový čaj,ale ten nechce,a blinká po něm ještě víc.
A proč by se to nemělo kombinovat? Mě ten comfort dost smrdí, ar mi voní.
Zkusím na jeden den dát do comfortu nutriton a uvidíme. Ale kolik?Na 150 ml mlíka můžu dát tak 4 odměrky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
16.11.07 20:32

Právě to řešíme u pětiměsíčního kluka :cry: :cry: :cry:
Prosím tě, už ji krmíš? Nekupuješ skleničky? Jak jsem zjistila, ve všech je mrkev a ve většině je rýžový škrob = obojí dělá zácpu. Musíš ale studovat složení, ne jen to, co je v názvu výrobku.
To samé kaše, většina je z rýží. Musíš sehnat kukuřičné, nebo kukuřičnou mouku a vařit kaši doma.
Dále dávaj švestkovou šťávu, dělá ji Hipp. Tu můžeš, i když ještě nekrmíš. Dále dávej jablíčka. Omez celkově zeleninu, dávej spíš ovoce.
Má se dvičit nožičkaka, míčkovat bříško.....
Když nic nepomůže, tak třetinku glycerinového čípku. Když dále nic nepomůže, tak se dávají Luisinská klyzmata, jsou to maličké klistárky mléka.
Toť rady mé dětské lékařsky a chirurgů specializujích se na střevní problematiku u dětí. My ale máme opravdu velikánské problémy s kakáním (kolikrát nad malým brečím), pokud je to jen mírnější, tak tohle všechno asi nebude potřeba.
Držím palce, aby bylo líp! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
16.11.07 23:39

Taky nekakáme, jen jednou za týden a trubičkou, to už se na ni nemůžu dívat jak je zdutá tlačí a pláče. Je teda plně kojená, ale trápí nás to neustále. Myslela jsem že jak budou 3 měs. za nama, že bude klid, ale je to ještě horší. Teď dávám dva dny před každým kojením baby calm a dnes byla dvakrát sama po dvou měsících vykakaná :P
Navíc řve téměř do rána a nepomáhá ani masáž, ani trubička, ani nic jiného. Možná do toho jsou už i zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.11.07 23:43

Evi my s prdikama taky bojujeme uz od zacatku…taky jsem si rikala ze to prejde kolem 3 mesice a uz nam jsou 4 pryc a stale nic. Zaujalo me, ze tvoje holcicka uz leze. Kdy zacala? Uz se nemuzu dockat az poleze ta nase :P Vim, ze kazdy dite je jiny, ale ta nase je taky dost ciperna, myslim, ze to nebude dlouho trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.11.07 23:45

jo a na kakani nam dost pomaha caj od Hipp, feniklovej nebo spokojeny brisko. Jinak je taky plne kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.11.07 00:02

Ona se spíš plazí jak housenka, leží na bříšku, zvedne zadeček, pak se zapře o nožičky a posune se po ručkách dopředu. On ji to ukazuje Honzík, tak si myslím že to obkoukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí