Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky chtela jsem se zeptat zda nemate s timto zkusenost. Mam 11letoho syna. Od lonskeho roku se nam stava ze tak jednou za ctvrt roku ma vysoke teploty okolo 39. Kdysi jsem si precetla ze pokud ma dite horecku, tak se vlastne pere jeho telo s nemoci. A tak teplotu netlumime. Jen pokud presahne 39 zaciname davat pozvolna studene zabaly. Je fakt ze po jednom az dvou dnech je po nemoci. Vlastne ani zadna nevypukne. Ani kasel ani ryma.. proste nic.. Pouze pri teplote ho silene boli nohy. Dokonce se mu i hodne zle jde z postele na zachod. Nemate prosim nekdo s timto jakoukoliv zkusenost?
Dekuji za odpoved
Mně u horečky bolí velké klouby na nohou (kyčle a kolena) a malé v prstech na rukách.
Je to můj klasický příznak chřipky, ležím jak bláto a nemůžu vstát ani se pořádně napít, naštěstí to mám tak jedou ročně, na paralen zareaguju spolehlivě.
Mám to tak od puberty.
U dětí to může souviset i s růstem (bolesti končetin i horečka), rostou „skokovitě“ a pokud najednou moc rychle, tak to bolí.
Taky jsem zastánce postupu nesnižovat horečku dokud to není nutné (při vyšší teplotě fuguje enzymatický systém imunity intenzivněji), ale pokud potřebuju fungovat, a to jako pracující matka dvou dětí potřebuju pořád, bývá nějaké antipyretikum nutnost.
Příležitostně se zeptej doktora.
Bára
Barus moc dekuji.. pristi tyden mirim k doktorce s Adelkou.. a tak se tam zeptam i na Honzika..
Ahojky, když byl brácha malý (asi 3 roky, nevím už přesně), tak byl nemocný s teplotama a strašně si stěžoval, že ho bolí noha. My jsme mu nevěřili, protože s nohou si nic neudělal, ale on pořad řikal, že ho to bolí a ukazoval si na stehno. Doktor nám pak říkal, že se někdy při teplotě ten jako zánět vrazí do kloubu, v bráchově případě asi do kolena. A bolest z kolena se údajně často projevuje bolestí stehna.
Už si to moc dobře nepamatuju, je to 13 let
Ale možná to bude něco podobného s tvojím Honzíkem ![]()
Moc dekuji za odpoved.. a ted uz nema problemy pri teplote?