Zvedání hlavičky na zádech

62
12.11.07 13:16

Zvedání hlavičky na zádech

Je to normální když skoro čtyřměsíční holčička, když leží na zádech, zvedne hlavičku až skoro o 30 stupnu? Jako by se chtěla po:,–(it?
A ještě jedna otázečka. Dcerka třeba 5 minut otáčí hlavičkou ze strany na stranu, vpravo,vlevo,a pořád dokola. Je to normální?
Co by mělo umět čtyřměsíční dítě?
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
12.11.07 14:03

Ahojky,
ja mam dvoumesicniho chlapecka a dela to taky, ze kdyz lezi na zadech tak zveda hlavicku jako by se chtel po:,–(it.A taky toci hlavickou sem a tam ,vetsinou kdyz je nervozni.Uz se mi i sam pretocil z boku na bricho,tak jsem hledela kdyz jsem k nemu prisla.Nevim jestli je to normalni,snad nekdo poradi :) Petra

• Citovat
  • Upravit
9867
12.11.07 14:13

Ahoj, je to normální a neznamená to nic jiného, než že má miminko silné zádové svalstvo v kombinaci s chutí se po:,–(it. Ada se takhle zvedala velmi brzy, snad ve dvou měsících, ale sedla si nebo postavila podobně jako jiné děti (jen se nepřevracela - to začala až v osmi měsích ze sedu :o)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.11.07 15:29

je to normalni…nektere maminky si pak mysleji,ze se chce mimi po:,–(it a pritahuji ho do sedu a ruzne podkladaji polsrarema,aby nezhucelo zpatky…coz se nema…ale to pritahovani je normal..

nase deti to taky delaji..Katka uz ted…

jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.11.07 15:31

normalni je pritahovani hlavicky…jsem chtela napsat… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.11.07 19:39

Náš malej prďolka to taky nacvičuje… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
12.11.07 21:06

Ano je to normální buď v pohodě Kajdula to dělá od mala a vůbec jí to nevadí. Někdy po nás kouká že se převrátí na bříško, ale někdy prostě jen zvedne hlavičku a vydrží dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
13.11.07 12:15

Ahojky, náš Jája má dnes 6 měsíců, ale takhle hlavičku nezvedá. Přilahuje se do sedu, otáčí se na bříško i zpět , válí sudy. Každé dítko má jiný postup ve vývoji a jistě je to normální! Nemějte strach. Nám dost dlouho trvalo, než hlavičku udržel, ale otáčení mu šlo velice rychle :)

Pa Kati a Jája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky