Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, nemáte, prosím, někdo zkušenost s parním mopem na podlahu? Ted jsem objevila ve schleckeru asi za 1700,– a docela se mi líbí. Ale bojím se, že si zase pořídím další krám, přes který se budeme doma přerážet. Máme plovoučku a dlažbu, ničí mě neustálé luxování a následné vytírání. Neexistuje něco, co by zároveň smetlo drobky a vytřelo? Prosím, jsem už vážně na nervy, mohla bych to dělat denně, děsně se u nás práší. Navíc jsme neprozíravě pořídili nábytek na nožičkách, takže umírám lezením pod sedačku, pod válendy, skříňky, všude! Zase pokud by ten mop jenom čistil ale nesmetl, tak to my zase přijde dost peněz, ale uvažuji o tom zase kvuli sparam v koupelně - bývaly bílé a nemám sílu lézt po zemi s kartáčkem.
Ahoj,
já jsem měla parní mop od Neckermanna a nebyla jsem vůbec spokojená, takže jsem ho po měsíci vrátila. Jestli ho budeš chtít vyzkoušet tak si ho na webu objednej u Neckermanna a můžeš ho v určité lhůtě (cca za 14 dní nebo za měsíc) vrátit bez udání důvodů, vrátí ti peníze (cca 1700) a ty hradíš jen poštovné. Mop nesplnil to, co jsem od něho očekávala, navíc pokud jsem před vytíráním nepovysávala, tak prachové žmolky byly stále na zemí a tím pádem byla účinnost téměř nulová. Toť má zkušenost.
Ahoj, taky nad ním přemýšlím, protože mám doma malocha a psa tak mi to přišlo hygienické a praktické, ale taky se nějak nemůžu rozhoupat, rozhodnout se a koupit ho!
Tchýně má taky něco podobného, ale vůbec nevím jakou značku nebo jaký (viděla jsem ho jen letmo když jsem byla na WC), ale tvrdila mi, že jí z něho teče voda nebo co? Ale věř tchýni, že!?!? ![]()
Tchýně si ho koupila z TV shopu, dneska se vrací z lázní, tak ho asi hned vybalí. Já si ho chci ozkoušet, tak až mi ho půjčí dám vám vědět.
Jinak já mám drsné lino, není lesklé … ať vytírám jak vytírám, tak se na něm pořád chlupy drží a to nemluvím o druhém dnu po vytření, a ještě jak je drsný tak v něm ta špína prostě zůstane. Projít se tu v bílích fuseklích je na infarkt
.Tak doufám že ten mop by to mohl i vytáhnout z lina …
jééé, tak to jsem móc zvědavá na zkušenosti s parním mopem z TV Shopu. Taky jsem o něm uvažovala, ale moc těmto „obchodům“ nedůvěřuju, tak budu netrpělivě čekat zprávičky ![]()
čááu, hlásím se s infem ![]()
No děvčata, nijak odvázaná nejsem teda. Výhoda je, že na:,–(íte hadr, zmačknete čudl na páru a jako vysáváte … je to defakto hotové raz dva. No, samo že to nějakou špínu vytáhlo i z našeho lina, sie nic moc, ale něco přeci jen. Jinak já osobně bych do toho za ty prachy nešla a myslím že nějaký mop či klasika hadr a koště udělají stejnou službu. Výhodou ale určo bude, že je pára horká a tudíž to líp odlepí špínu z povrchu. Na koberci jsem žádný efekt neviděla … asi je to jen na nové koberce, které pak budete mít hlavně higienicky čisté že … sterilní od páry
Jo a před „vytíráním“ stejně musíte krapet vysát, bo do toho „hadru“ to zas nějaký extra bordel nevezme, páč to vlastně nevysává. hadrem se stírá špína uvolnněná párou.
Tož asi tak … nezatracuju to úplně, možná si to budu od tchýně půjčovat častěji, ale sama bych to nekoupila ani za těch 1500,– co jsem to viděla na netu. Joo, a teď mají i v quelle qkci za 1500,–.
Tak jen reaguju na tuto diskusil. Včera mi přišel ten parní mop, jsem z něho úplně unešená. Není to vysavač, takže vysát před tím musíte, jako před každým vytíráním. Ale samotné vytírání je rychlé, nemusím se nahýbat do kýble s hadrou. Je to rychlé, účinné. Jsem z mopu úplně unešená, až jsem překvapená, nečekala jsem z TV shopu žádný zázrak, ale já z něho nadšená jsem. Včera jsem si setřela celý byt za pár minut, mám vychytaný jeden návlek na jednu místnost,jde to rychle. Koberec jsem si před tím důkladně vyluxovala a pak vzala mopem, řekla bych, že prokoukl. Takže já z vlastní zkušenosti můžu říct zatím jen samou chválu. Kdo nad ním uvažuje, vřele doporučuju, já jsem z něj nadšená a snad nebudu muset reklamovat
![]()
Téměř 2 roky po Vás jsem dospěla k rozhodnutí zakoupit parní mop, ale nejsem si stále ještě jistá,zda je to opravdu to pravé medové. A tak jsem se rozhodla přečíst si recenze na tento přístroj.Jste jedna z mála, která projevila nadšení po jeho koupi.Docela by mne zajímal Váš názor na tento přístroj po téměř 2 letech na jeho využití.Anebo jste se vrátila k osvědčenému hadru na koštěti?Bohužel mám na své rozhodnutí (objednat či ne) pouze 2 dny,takže bych uvítala Váš názor a zkušenosti co nejdříve.Dík Ifka
![]()
Ahoj holky,
parní mop absolutně nedoporučuji. Tímto mopem neumyjete podlahu, ale pouze špínu rozšmidláte. Čím dýl ho budete používat, tím víc budete šmudlat.
Pokud vás nadchla ta pára, tak si raději kupte ruční parní čistič. Nastříkáte páru a setřete. Parní čistič potom můžete použít využít k dalším desítkám různých čištění, kdežto parní mop nikoliv.
Co vyčistíte ručním parním čističem?
plovoucí podlahu (lepenou), dlažbu, obklady, lino, škvíry, spáry, WC, koberce, matrace, čalounění, mastnotu, troubu, dřez, umyvadlo, vanu, sprcháč, myčku, plísně, bakterie, mikrovlnou troubu, můžete s ním odmazit mrazák (asi do 10 min.), ledničku, kuchyň. a umyvadl. baterii, odpadkový koš, gril, toustovač, hračky, okna, balkon, zrcadlo, dveře, okení rámy, kuchyň. nábytek, klec, akvárko, propírání písku do akvárka, celé auto (zvenku i zevnitř), sekačku na trávu, žaluzie, možnost ho využít i jako osvěžovač vzduchu a nevím co ještě, ale určitě je toho mnohem víc
![]()
Mám ho a už téměř nepoužívám chemikálie. Vše čistím pouze párou. Dřív jsem měla rozpraskané ruce od různých čistidel, pořád jsem někde něco drhla. Nyní mám krásné ruce a nehty a lépe uklizeno než kdykoliv před tím. Moje nejlepší investice, kterou jsem kdy udělala. Druhá moje úžasná investice byla do domácí pekárny - také doporučuji
![]()
Ahojky,
uvažuji též o koupi ručního parního čističe. Můžeš mi motko prozradit jakou značku sis pořídila? A když opotřebuji např. kartáče a stěrky na okna, zda se dají pořídit nové? Poraďte i ostatní! ![]()
Mám parní mop, je super na odstranění špíny, používám ho třeba na balkoně, pod miskami psa, občas s ním vytřu celý byt. Vysavač nenahradí, drobky a pod sebrat neumí. Na každodenní mytí bych ho asi nepoužívala, přeci jen je podlaha mokřejší než od mytí hadrem.
Ahoj já jsem parní mop měla a nebyla jsem spokojená.Je to zbytečná investice a hlavně výsledek nic moc
Ahoj tak já ho měla taky s tv ale spokojenost nic moc spíše nic.To raději vytřu hadrem a má to stejnej efekt
Z diskuzí jsem pochopila, že parní mop na běžné stírání NE. Já měla spíše představu na oživení starého a místy poničeného lina a na občasné vyčištění a desinfekci světlých spár v dlažbě v koupelně. Můžete mi někdo se zkušenostmi poradit, zda k těmto účelům by vhodný byl a splnil očekávání?
Z diskuzí jsem pochopila, že parní mop na běžné stírání NE. Já měla spíše představu na oživení starého a místy poničeného lina a na občasné vyčištění a desinfekci světlých spár v dlažbě v koupelně. Můžete mi někdo se zkušenostmi poradit, zda k těmto účelům by vhodný byl a splnil očekávání?