Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
nevím na co si stěžuješ, můj manžel nedělá ani polovinu toho co dělá ten tvůj.
K bordelu po manželovi, naučila jsem se to naprosto ignorovat, takže pokud má věci rozházený po pokoji, nechávám mu je tam dokud si to neuklidí a to i v případě, že to tam je třeba týden. Musela bych se z takovýhle hloupostí zbláznit, proto to neřeším.
Jinak nesnáším bordel, ale dělám to schválně aby ho to trklo, že jsem jeho žena, ne služka.
Šárka
jojo, muj manzel je zlatej, ale nikdy ho nenapadne udelat nic samotnyho od sebe. Ted co jsem tehotna (7 mesic) se mi hrozne blbe ohejba, lita mi tlak a celkove jsem dost unavena, do toho dvouleta dcera a jeho proste nenapadne ze by se chopil toho vysavace co uz tu treti den lezi a ta podlaha uz po nem vola. A ja to proste delat nebudu. Nevadi mi z domacich praci nic, ale luxovani a vytirani me neuveritelne stve, a taky dost unavuje. Ja se s tim co on ma za deset minut hotovy patlam hodinu. Kdyz mu o to reknu, tak se zaksichti, ale udela to, jenze ja porad cekam kdy ho to jednou napadne. Jsem naivka co?
Tak u nás je to asi taky půl na půl.Než jsme měli miminko tak je fakt že starost o domácnost byla skoro celá na maželovy protože jsme pracovala jako zdr.sestra a chodila jsme na noční a dělala jsme víkendy tak když jsme došla domů tak většinou (tedy vždy) bylo uklizené navařené ,vyprané ,vyžehlené takže paráda.A když jsme se ho ptala proč to dělal že bych to udělala tak říkal že se nudil a že mu to nevadí a že ho to baví.Ted když je natálka tak je fakt že se to obrátilo když příjde domů tak je uklizeno navařeno vypráno a vyžehleno ale pokud se mi zrovna ten den nechce a nebo jsme mimo domov tak jak se vrátíme tak to většinou děláme spolu že si řekneme ty vytáhni myčku já povysávám a tak.A nejlepší je na tom to že když se jednomu s nás nehcce tak to bud udělá ten druhý nebo si řëkneme zítra je taky den a neřešíme to.
Jo a museli jsme koupit druhou žehličku protože mě manžel od toho vyždycky vyžene že chce taky
Takyže ideál.
A o malou se strará taky ráno když vstává do práce tak jí dává jídlo a já můžu v klidu spinkat, když řeknu at ji přebalí tak jde a udělá to a večerní kaše je taky jeho práce a pak si vyčistí zuby a ukládá malou do postýlky(i když je fakt že my neuspáváme prostě se vzrzne do posýlky a zavřou se dveře a hotovo ![]()
Jo a od vaření mě taky vyhazuje a tak první 3 roky mě dö kuchyně nechtěl ani pustit a vždycky jsme se pohádali že chci vařit já ![]()
Takže tak.myslím si že mám doma zlato.Jo a ještě když manžel jede později do práce tak mi jde do obchodu na čerstvé pečivo.
Když jsme to řekla kamarádkam tak bledli závistí a jedna to neustála a kudy chodí tak mě pomlouvá jak doma nic nedělám a že to všechno musí dělat manžel ![]()
jéééé já se nějak rozepsala ![]()
Myslím, že žádný chlap kolem sebe binec nevidí a žádná práce ho netrkne. To je mé zjištění po skoro 11 ti letech manželství. Když chci, aby pomohl, tak mu to zřetelně !!!!!!! řeknu, ne tedy mělo by se udělat, ale udělej to prosím . Pak je to bez problému, muž se ovšem často doma nepohybuje, takže ani moc nepracuje, což ovšem neznamená, že binec neudělé. Spíš jsem radši, když si hraje s dětmi a zabaví je. Můj sen je půlden na jarní úklid. v klidu a sama.
Ale milá anonymní, prádlo snad jaktěživ nevěšel a někdy si myslím, že ani neví že se žehlí. Takže myslím že máš doma pomahače velkého. Majka.
Teda nattalli, to ti tada závidím, zvlášť to žehlení a to pečivo!!!!! Jak jste dlouho spolu? m
Manželé budeme 2 roky ale spolu jsme necelých 6 let a příjde mi že ten vztah pořád graduje že to neupadá ale že je to pořád lepší tak doufám že to vydrží aspon 30 let.
Jo a s tím prádlem když jsme to dávali sušit za barák na šnůry protože v té době jsme neměli ještě balkon tak baby s baráku za náma posílali své manžele at se jdou podívat co mají dělat.Připadali jsme si tam jak opičky v ZOO ![]()
A manželovi to dělá hrozně dobře když ho každý obdivuje to víš každý chlap je ješita ![]()
No to věřím, že se mu líbí když ho každý chválí, zvlášť ženský..... A je fakt, že mám známou a její manžel dělá doma vše!!! , nakupuje, ví kde je jaká akce a když ona přijede z práce s 10 ti rohlíkama v pytlíčku tak jí ještě přeleští auto. A to podotýkám, že to není žádnej podpantoflák!!!! A je fakt, že když nestíhám, tak jí ho občas i závidím. Jinak je fakt, že při 2 dětech už to tak moc neřešíš, jestli mám naklizeno, nebo ne jak jsem to sledovala při první mateřský. Jinak my máme taky super vztah a pořád ještě mě dokáže rozesmát tak, že mě bolí břicho. A to taky není k zahození..... Majka
To že si spolu rozumíme a že se navzájem umíme rozesmát mi přijde mnohem důležitější než to že na všechno nejsem sama.
Jsme schopni si vykládat do noci a pořád si máme co říct a to je to hlavní pokud si dva rozumí tak se vždycky domluví.
i když je fakt že jsme nezažila chlap bordeláře tak nevím jak bych reagovala.
Nattalia
Ty sis vzala ženskou?
Ten můj je taky šikulka,ale rozhodně nežehlí.
Ne,nemůžu si stěžovat.Vysává jen on.Vytírá.Když nebyla myčka,tak myl nádobí.Teď myje jen plechy na pečení.Když je doma (dělá na směny),koupe děti.Mění kočkám i rybám (já jen krmím). S dětmi si pohraje.Kyž zrovna nemám čas,prádlo pověsí.Pere svoje pracovní (v pračce).A nebyl by problém prát i zbytek,ale to si dělám já.Smaží líp než já To se naučil až loni
) Myje záchod.Zbytek se střídáme. Bez problému přebalí prcka.Uspí (větší usínají už sami).Když jsem byla naposled těhu a v šestinedělí myl okna (ale nešroubuje je).
O zbytek prací se buď dělíme,nebo je dělám já.
Věci jako žehlení,vaření,vymyslet nákup,nachystat dětem oblečení,zpravování oblečení,šití,pořádek ve špajzce neumí nebo nechci aby dělal.Něco přece taky musím dělat já. ![]()
A že je bordelář? Já taky. On nechává povalovat své oblečení v ložnici a na komodě,nikdy neschová misky nebo dózy,nechává drobky na lince…A já nechávám letáky a časopisy na stole,prádlo na sušáku
a ještě by se určitě něco našlo
,jen si zrovna nevzpomenu.
A i když se taky někdy pohádáme (většinou kvůli nějaké blbosti nebo kvůli nedorozumění),tak si rozumíme,máme si pořád o čem povídat,zasmějeme se spolu a máme se rádi.
No když to shrnu.....DOBŘE JSEM SI VYBRALA
![]()
tak já to shrnu jednou větou ![]()
nikdy neříkám, že MI manžel POMÁHÁ v domácnosti, my se totiž OBA STARÁME O DOMÁCNOST A DÍTĚ
![]()
btw. a dámy -chválit, chválit, chválit
![]()
Irias
tak koukam, ze cesti manzele jsou celkove vzato fajn a hodne doma pracuji. jak trefne napsala irias, nemely bychom rikat, ze pomahaji, jsme rovnopravni, tak by se melo rikat, ze se oba starame o domacnost…jak tady nekdo napsal, ze neni ani tak dulezite, jestli chlapi v domacnosti neco delaji, ale to, ze se dva maji radi a smeji se spolu, to je pravda. Ale chlap, ktery doma nehne prstem a necha se obskakovat by me nebetycne stval a je mozny, ze by muj vztah k nemu narusilo. proste nejsem takovy ten typ, jako moje tchyne, ktery dela uplne vsechno vcetne „muzskych“ praci a tchan se chlubi, ze jeho ruce nikdy nic nedelaly…a ji to nevadi, ma ho rada. nechapu…
Nevím,kde berete tyhle chlapy,ale u nás nědělá manžel skoro nic.Je od rána do večera v práci ,a když je náhodou doma,tak rozhodně neuklízíme.Domácí práce po něm ani nechci,od toho jsem přeci doma,ne ?
Karkule
Já neříkám,že to po něm chci,ale líbí se mi to a jsem za to ráda.Vždyť tu taky žije.A nejsem přece doma,aby měl manžel služby všeho druhu k dispozici,ale aby jsem se postarala o děti a vychovávala je a uvařila.
Tak mile maminky, Jak Vam pomahaji vase drahe polovicky, kdyz jste na materske? Delate vse samy nebo se o domaci prace delite rovnym dilem? Kdyz my jsme na materske, tak muzi sice (vetsinou) chodi do prace, ale my zas pecujeme o deti a mame i jine povinnosti (prace domu, apod.) Tak domaci prace by mely byt deleny ferove…Ja jsem vdana teprv kratce, tak se snazim manzela naucit pomahat, dokud je zamilovany a tvarny:) Takze: vari skoro vzdy on(bavi ho to), nadobi pere mycka, ale on je vetsinou neschopny nadobi do mycky po jidle naskladat, vse necha v drezu a ja to pak prendavam…obcas dela generalni uklid kuchyne a WC, naopak, prach a koupelnu uklizim ja. Co se tyce prani, tak vetsinou peru ja, vesim a skladam pradlo tez ja, on tak v jednom pripade ze 4. Vysavame tak pul na pul, ale musim mu to vzdy pripomenout. Takze celkove bych rekla, ze se podili na domacnosti tak ze 40%. Co se tyce miminka, tak prebaluje, kdyz je doma a koupeme spolu. zdaleka ale s mimisem nema tolik trpelivosti jako ja:)) Takze shrnuto: mohlo by to byt lepsi, ale jsou i horsi pripady. Nejvic mi vadi, ze za:,–(ne po sobe nechava svrsky po zemi, hlavne ponozky, casto neni schopen povesit kabat na raminko. Takze: ne, ze nepomaha, spis vic dela bordel.. Tak a ted se pochlubte nebo postezujte vy.