Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Rada bych znala vase zkusenosti s IUI. S partnerem jsem oba v poradku, mne ve stredu mam posledni test na pruchodnost vejcovodu a pokud se nepotvrdi problem, ceka nas prvni IUI. Zatim mame nevysvetlitelnou neplodnost, nebo-li doktori nevidi zadny problem, proc bych nemohla otehotnet, ale presto tehotna nejsem. Citim se skvele, je nam obema 31, stres zvladame dobre, moc neresim jestli to vyjde na poprve nebo ne, protoze po tom, co jsem si vsechno precetla s tim moc nepocitam, ale presto mne zajimaji vsechny vase zkusenosti, vase pocity, zda-li se vam podarilo otehotnet a na kolikaty pokus a cokoliv, co mi muze byt uzitecne. Diky Marketa a snazilkam preji hodne stesti ![]()
Ahoj Markétko - máme s manželem stejný problém!!! Nic nám není a přesto se mi nedaří otěhotnět. S prvním synem jsem otěhotněla hned po vysazení HA a s druhým mimi ne a ne otěhotnět - snažíme se přes rok! Taky jsem byla na HSG - průchodnost vejcovodů a vše je v pořádku.
V UT 13.5.2008 jsem byla na našem prvním IUI a čekám na výsledek!!! Testovat bych měla 28.5. a jsem strašně zvědavá! Dr. nám řekl, že konkrétně u nás vidí úspěšnost něco přes 30% tak uvidíme!
Znám hodně holkem, kterým se podařilo hned první IUI a snažili se třeba přes 3 roky, je to asi hodně individuální!!!
Držím palce při vyšetření a při následném IUI!!!http://smajlici-1.ic.cz/…flora100.gif
Ahoj Veroniko,moc dekuju za odpoved, to jsi na tom opravdu uplne stejne, jinak nase doktorka nam taky rikala,ze u nas vidi velke sance. My se snazime taky asi tri roky a ja jsem ani zadnou HA nikdy nebrala, jen kdysi davno asi dva mesice, ale nedelalo mi to dobre, tak jsem to brat prestala. Taky drzim pesticky a dej vedet, jak jsi dopadla
![]()
Jasně, že ti napíšu!
Jsem ráda, že se tu taky ukázal někdo kdo má stejný problém neproblém!!! Já když jdu do CARu s malým a nic mi není tak si tam připadám jako exot!
Kdyby jsi někdy chtěla pokecat nebo probrat CAR tak mi klidně písni na ICQ - jsem tam skoro pořád! To víš maminka na RD ![]()
PAPA
Uz jsem si te dala na ICQ, akorat ze ja mam od vas casovy posun o sedm hodin mene, ale to nevadi, pocitac mam zapnuty skoro porad. Jinak mas pravdu, taky kdyz jdu do kliniky, tak se na me vsichni divaji, ze mi nic neni, navic jsem tu oproti americankam strasne mlada, takze i kvuli tomu si me podezrele prohlizi, tam chodi baby kolem ctyricitky
My se snazime teprve o prvni dite, ale i tak me zajimalo jaky zkusenosti s tim maji jiny holky, vsude spis ctu, ze se to napoprve podari malo kdy.
Uklidním tě - mám známou, které se to podařilo hned napoprvé, holka co chodí ke strjnému dr. do CARu to zvládla taky napoprvé a jedna kamarádka napodruhé, ale i bez stimulace!!!
Tak vidíš, jsou i tací co se jim zadařilo tak proč ne nám!!!!
S tím čas. posunem jsem si to neuvědomila - ale klidně piš kdy budeš chtít a já ti co možná nejdřív odepíšu! PA
Ahoj holky,
moc vam drzim palecky, at se IUI zadari. Z vlastni zkusenosti vim, jake to jsou nerviky a jak clovek s necim novym ceka „zazraky“. Nas zazrak se konal az po posledni, seste IUI ![]()
Takze se rozhodne nenechte pripradnymi prvnimi neuspechy odradit. My jsme meli stesti na fajn dr., ktera to s nami taky nevzdala a nehnala nas do IVF. Jsme ji za to moc vdecni.
Hodne stesticka!!! ![]()
Ahoj Dusicko,diky moc za podporu, ja jsem psychicky v pohode, citim se skvele a nepremyslim moc o tom,jestli se to napoprve povede nebo az napodruhe, moc s tim nepocitam, protoze se to nestava zase az tak casto,ze by to vyslo hned poprve, ale zlobit se nebudu
Nadeje je velika, takze pockam a uvidim a rikam si, ze kdyz to nevyjde, ze to nevadi, ze to vyjde priste, nebo ze je vzdycky dalsi moznost, zkusit IVF atd. V nejhorsim muzu vzdycky adoptovat, to by mi taky nevadilo
Jinak doktorku mam taky super, takze si nemuzu stezovat
![]()
Dusicko - tak to je super, že se to nakonec povedlo!!! Strašně obdivuji a závidím tvoji trpělivost - ta je úúúúúúúžasná! Já jsem strašný netrpělivec http://www.sirmi.ic.cz/smajl/87.gif
krasko , tak to drzim palecky, at Te ta pohoda neopusti!!! Byt psychicky v poho je hodne dulezite. Nam se ta sesta zadarila mozna i proto, ze jsme to uz nejka „vypusitli“. Brali jsme to jako poslendi pokus s tim, ze si pak dame od snazeni oddych.
Veroniko , ver, ze to zadny extra vykon nebyl. Tech probrecenych noci bylo docela dost. Ikdyz jsem si casto myslela, ze jsem v poho, tak me neuspech skoro pokazde hodne rozhodil.
Tak Ti preju more trpelivosti!!!
A obema moc a moc sily to vse v poho zvladnout ![]()
Diky moc Dusicko, ja jsem v pohode, spis bych pochybovala o mem priteli,ale vzhledem k tomu,ze jsme se nejak hnuli smerem k nejake akci,tak snad bude taky v pohode. Ja cvicim dvakrat denne 30 minut, to hodne pomaha hlavne na stres a nejak na to hodne nemyslim,protoze mame plno prace na baraku. Myslim, ze nejhorsi pro me byl druhy rok, co jsme zkouseli, protoze to zacali mit miminka vsechny kamaradky kolem mne a me bylo lito,ze ja jsem chtela uz davno predtim a nejak se nam porad nedarilo,ted uz je mi to celkem fuk, vzhledem k tomu,ze maminka pritele je z dvojcat a obe sestry moji babicky dvojcata take maji, mame velke sance jeste i s tim oplodnenim,takze se vlastne nakonec muzu smat ja, kamosky rodi dvakrat a ja bych to mela za sebou jednim vrzem
Ja se hlavne tesim, ze podnikame v tomto smeru vube neco, protoze s chlapama je to docela tezky nesnasi to moc dobre a navic jsou nekteri horsi jak deti, takze pro me je uspech, ze souhlasi a to bez boje, asi uz to chce mit taky za sebou
Hodne stesticka vsem snazilkam i vsem tehulkam ![]()
Marky - máme zase stejný problém neproblém - kde my je bereme???
Taky máme v rodině s obou dvou stran dvojčátka a vícerčátka - takže jsme taky v ohrožení!http://www.sirmi.ic.cz/smajl/467.gif
Ahojky,
chci vám oběma popřát hodně štěstí.
Veroniko tobě ať máš na testíku // pořádný tlustice a tobě
Krásko ať ta psychika vydrží a zadaří se hned na poprvé.
My měli stejný problém jako vy. Příčina neplodnosti neznámá a všechny vyštření naprosto v pořádku. Na IUI jsme byli 3× se stimulací. Ale nezadařilo se. Pak jsme měli jít na 4, ale Dr. nám doporučil IVF tak jsme do toho šli. Ani v nejmenším jsem s tím nepočítala, protože kamarádce se nepovedlo v době naší stimulace. No a za pár týdnů budu držet v náručí naší princeznu.
Držím palečky
To je legracni Veroniko co
Dneska jsem byla na ty pruchodnosti vejcovodu a vsechno je v poradku,hned mi udelali i ultrazvuk a mam krasny folikly velikosti 23mm, takze budu kazdou chvili ovulovat, to je dneska nebo zitra,coz znamena, ze to je driv, nez jsem pocitala ja a taky, ze uz to nestihneme tenhle cyklus, ale nejak mi to nevadi, dneska jsem si ve Victoria Secret objednala krasny boticky a dvoje minisaticky, takze je snad jeste uziju
![]()
Maufko diky moc, ale ja si z toho opravdu zatim moc velkou hlavu nedelam, ja jsem strasny optimista a podle babicky rikam, ze vsechno zly je k necemu dobry
![]()
Tak vam holky preji hodne stesti a carky na testiku
![]()
Ahroj Marky - HSG máš za sebou, to je paráda! Hlavně, že je vše v pořádku a funguje tak jak má!
Jen je strašná škoda těch folíků, ale když je máš tak krááááásné bez stimulace tak to není vůůůůbec žádný problém a hurááááá na IUI - další důvod proč by to mělo vyjít hned napoprvé! Pěkně se o folíky starej bylinkama od číňanky http://www.sirmi.ic.cz/kytka/18.gif /> Včera jsem na tebe čekala, že mi řekneš nějakou novinku z USA, ale tak dlouho bych fakt nevydržela! PAPA