Problém s nízkou děložní sliznicí - zkušenosti

12332
25.4.08 16:53

nízká děložní sliznice

Ahoj holky, měla jste některá problém s nízkou děložní sliznicí - endometriem, a jak se vám podařilo tento problém vyřešit? Víte, jaké mají být hodnoty endometria v průběhu cykla, v době ovulace by prý měla být min. 8mm vysoká. Díky B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
25.4.08 17:14

Ahoj Borisko,

píši jen ze své zkušenosti. Mně doktorka na gyndě říkala, že mám děložní sliznici 9mm, a že by to mohlo být lepší. Vím, že 3-4mm je prý dost málo na uchycení prcka.

Některé holky někde psaly, že dostávaly nějaké hormonální léky na růst děložní sliznice. Já myslím, že i utrogestan v druhé polovině cyklu takhle působí. Já ho taky po dva cykly brala a vždy jsem měla sliznici okolo 10mm.

Tak snad jsem ti aspoň trošku pomohla :)

Držím pěstí, aby „postýlka“ pro miminko rostla a rostla a rostla :wink:

papa zelvoon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
25.4.08 17:34

Ahoj Borisko!

Já jsem měla nízkou děložní sliznici po porodu prvního prcka. V reálu to znamenalo cykly asi 50dní. Dr. mi tenkrát napsal na 3měsíce HA, že mi upraví hormony a opravdu to pomohlo. Ale nevím, jestli to pomůže všem, nevím, co bylo u mě důvodem…

Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.4.08 18:39

díky

Ahoj holky, díky za informace, teď jsem se zase dobře zmátla, ve Wikipedii jsem našla toto:

Cyklické změny endometria, jeho proliferační a sekreční fáze, která končí odloučením části děložní sliznice a menstruací. Děložní sliznice začíná růst od 0,3mm a krátce před menstruací má asi 5mm i více.

Takž jak to vlastně je? Existuje dvojí měření endometria, nebo se k endometriu přičítají ty další části? Já totiž měla těsně po ovulaci při hysteroskopii endometrium do 3mm, což by asi odpovídalo. Díky za další rekce B. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.08 20:55

nízké endometrium

Ahojte,
já mám taky nízkou děložní sliznici (2mm). Bylo mi řečeno, že za těchto okolností je prakticky nemožné otěhotnět, popř. dítě donosit. Problém je v tom, že doktor neví diagnozu. Užívala jsem estrogen, ale ten vůbec nezabral. Prý mám zkusit alternativní medicínu, čínské čaje, apod. Nevím, co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
1428
14.8.08 08:47

Ahojky anonymní, já mám také problém s níázkou sliznicí, už je to rok, co jsemmvy:,–(ila HA a vůbec jsem nedostávala menstruaci, pak se teda odhalila diagnoza pco, začalo se to řešit, ale sliznice je furt dost nízká, já ji mám pořád 6 mm, i když menstruaci mám teď silnější 6 dní, předtím 2 dny, ale zatím se mimi taky nezadařilo, ale u mě je to složitější, hlavně s těma hormonama, hodně na tu sliznici doporučují kontryhelový čaj, já jsem po něm žádné moc extra výsledky neviděla, ale jiné holky s ním jají i lepší zkušenosti, už jsem prohledala celý net, co se týče nárustu děložní sliznice, ale nenašla jsem ani ťuk, co by na to pomáhalo, co se týče přírodních léčiv, a co mudr. na to? přece musí být nějaké syntetické hormony, co podpoří její nárust. Já betru proveru od 17. do 26. dc, je fakt , že mi zabírá, připravuje dělohu na uhnízdění.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.08 17:28

ahoj, jo mám pocit, alespoň jsem už to někde četla, že dvojí měření endometria existuje, jinak sliznice se s menstruací vylučuje a pak zase začíná narůstat, nízká sliznice je pod 6mm, pamatuji si, že my kdysi Dr. naměřil 6 mm a říkal, že nic moc. Teď po několika letech jsem měla na kontrole na UZ před ovulací a sliznice byla 8mm a Dr. říkal, že je to normální nález a optimální podmínky pro oplodnění. Jo a ještě si pamatuji, že když jsem byla těhotná, tak na UZ nebylo nic vidět a sliznice byla 9mm a to jsem meškala asi týden a stačilo to a mám krásné a zdravé dítko. Snad vám to trochu pomohlo, pa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.8.08 17:29

jo a ještě jsem zapoměla, že pro nárůst a podpoření sliznice se doporučuje pít maliník

• Citovat
  • Upravit
812
22.8.08 15:45

Ahoj holky, já jsem měla taky hodně nízkou sliznici, doporučily mi kontryhelový čaj, 2× denně od prvního dne MS až do ovu cca14dní a pomohlo mi to, ne hned první cyklus, ale ten další už jsem měla sliznici 12mm, chce to trpělivost, některým holkám to třeba zabírá až 3-4cyklus.
hodně zdaru a bryz // na testu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.8.08 16:07

Ahoj holky, také jsem měla 14 den cyklu nízkou sliznici 4mm, podle mé Dr. to bylo způsobeno asi tím, že mi po porodu dcerky v roce 2005 při čištění seškrábali moc sliznice uvnitř v děloze a nová neměla z čeho růst. Takže jsme se 2 roky snažili o mimi, poslední půlrok před otěhotněním jsem brala léky na růst vajíček, pak injekci na uvolnění vajíček a léky na růst sliznice a furt nic. Manžel bral vitamín A a E a když už jsem byli rozhodnuti, že půjdem na umělé oplodnění, tak se to i přes tu 4mm sliznici povedlo. Sice jsem do vytvoření placenty nesměla skoro nic dělat, ale teď jsem ve 20tt a na Silvestra čekáme druhé dítko. Dr. naprosto nechápala, jak se tam to mimčo při tak nízké sliznici mohlo vůbec zachytit a vrtí nad tím hlavou doteďka, ale mimi je v pořádku, roste podle tabulek, takže je vše OK. Tak přeji, pokud se to některé, kvůli nízké sliznici stále nedaří ať nepropadá smutku, protože zázraky se dějí. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.8.08 21:32

Ahoj holky, minule jsem se zapomněla podepsat, tak já jsem ta anonymní ze 13.8. Díky za příspěvky, hlavně mě teda dostala Mlfik, protože jsem opravdu nevěřila, že to jde. V tom mě utvrdil i můj doktor, že to prostě není reálné. Proto moc děkuji tímto za podporu :) Ten kontryhelový čaj už piju, tak jsem zvědavá. MUDr. mi řekl, že fakt neví, čím to je, už vyčerpal skoro všechny možné varianty. Brala jsem utrogestan, estrogem, clomhexal a já už nevím co všechno. Nic nezabralo. Sám přiznal, že teď už to bude jen zkoušet, tak mi navrhl tzv. pseudotěhotenství, kdy do mě naláduje hormony, co se do mě vejde, a uvidíme, co na to tělo řekne. S tím jsou spojené i všechny nežádoucí účinky, jako změna nálad, přibírání, návaly horka, atd. A do toho se mi moc nechce. Ještě to chci zkonzultovat u jiného MUDr. Jo a ještě mi řekl, že se s tím setkal jen jednou, ale té paní je o 10 let víc a už to vzdala. To mě teda moc nepovzbudil. Ale zatím se nevzdávám, i když někdy mám stochutí. Každopádně moc díky.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
4308
22.8.08 21:49

Ahoj holky,

taky přispěju svoji troškou do mlýna.
Loni v březnu jsem se registrovala v novému gyndr. a při vstupu mi dělal i UZ. Snažili jsme se o miminko po předchozím spon. potratu, tak jsem se ptala jestli náhodou se nezadařilo a on, že vzhledem v nízké sliznici to na těhu nevypadá a na MS taky ne.
Druhý den - pátek - jsem si v práci (jsem zdrav. sestra) dělala hCG a vyšlo 60 jednotek. Tak jsem v pondělí naklusala k dr., znovu hCG (už bylo 200 jednotek), na UZ ještě nic, ale ani sliznice - jen asi 4 mm, tak mi dal Utrogestan - 1 ráno, 2 večer jsem zaváděla, a výsledek - skoro devítiměsíční Honzík.
Tak neztrácet hlavu, když se všechno podchytí, tak to dobře dopadne!

Přeji brzy // !

Kalinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.8.08 22:08

Kalinko, myslíš, že by se to prokázalo i na těhotenském testu? Jak jinak my nezdravotníci bysme to mohly podchytit?
Díky za povzbuzení.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
230
8.9.08 15:09

ahoj holky, taky jsem mela nizkou sliznici - myslim, ze 3,5 nebo 4 mm, vic ne. Pila jsem kontryhel - ne moc dlouho (asi tyden) - a k memu velkemu prekvapeni se zadarilo! Bohuzel to nedopadlo, ale tou nizkou sliznici to urcite nebylo. Takze i pri nizke sliznici se muze stat zazrak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
8.9.08 18:35

Ahoj Lucko,
těhotenský test už by Ti ukázal //, při prvním náznaku bych se nacpala k dr., že mám nízkou sliznici a pozitivní těhu test, pokud je rozumný udělá hned UZ (těhu ještě nebude vidět) a změří děložní sliznici. Pokud bude nízká, dá hormony ..... myslím, že takto to jde podchytit.
Bez UZ sliznici nezjistíš, ať zdravotník nebo nezdravotník, ale test by Ti měl vyjít pozitivně už od 25 jednotek hCG.

Tak držím pěsti I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital