Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky vsem, kdo se snazi! chtela jsem se zeptat, na co se dela geneticke vysetreni pred IVF? co tam zjistuji? a jestli to musi mit vsichni, kdo jde na IVF nebo neni nutne?a v jakych pripadech je to nutne. Doufam, ze nekdo s tim ma zkusenosti a odpovi ![]()
Ahoj Rosi tak koukam,ze se zatim nikdo nepripojil..My se chystame na 1 .IVF a na genetice jsme nebyli…
Byli jsme jen na imunologii a tam se zjistila pricina proc k nam mimisek nechce…Takze se pripravujem na IVF…
Ahoj..já byla s manželem na genetice snad 10× … Zjišťují tam rodinnou anamnézu, to,co děláš ty a tvůj přítel/manžel, potom dělají různé testíky na různé nemoci či mutace genů a vyšetření spermií manžela. My jsme to měli složité, neboť manžel měl spermie málo výkonné - ale na to existují vitamíny a při nejhořším injekce,která je zrychlí - ovšem nesmí mít spermie opravdu nevýkonné,to už je potom o něčem jiném, a já mám dědičnou mutaci genů a neměla jsem vajíčka. Nic méně jsem nyní v 16tt a vše je tak,jak má být! I když nám to trvalo přes 3 roky!
Genetické testy se nedělají před prvním pokusem o IVF, pokud k tomu nejsou důvody (postižení v rodině apod.). Nás na něj poslali po prvním podařeném, ale v osmém týdnu skončeném těhotenství po IVF. Teď čekáme na výsledky a doufám, že už se opravdu něco nejde … ![]()