Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,jsem momentálně již po sedmým transferu,opět neúspěšný.Ikdyž předtím to jednou vyšlo,ale skončilo v 8tt.Ráda bych věděla,zda je na tom někdo trochu podobně,má už ze všeho depku a neví,co dělat.A zda se to někomu nakonec,po tolika pokusech,podařilo.Pomoc,pomoc… ![]()
Mám kamarádku, co má mimi po 10. transferu. A znám víc takových co se jim zadařilo až po 6. a „víctým“pokusu…těžko radit, nevím proč podstupuješ IVF, jaký vyšetření máš za sebou, kam chodíš, zda třeba nepřemýšlelas o změně centra atd.
Ale já sama za sebe bych ti řekla, nevzdávej to.
Milá Kuku, prosím, nevzdávej to…
Píše se mi to sice jednoduše, když se nesnažím tolik dlouho, a navíc tomu ani z vlastní zušenosti nerozumím… ale mám pár příkladů z blízkého okolí. Jedna má známá se snažila 10 let, nevyšlo několik umělých oplodnění, a pak!!! KRÁSNÁ DVOJČÁTKA
Holčička a chlapeček. Další, naši kamarádi, pár let snažení, nevyšlo to umělými cestami a najednou!!! OTĚHOTNĚNÍ PŘIROZENOU CESTOU a čekají mimíska
A ze vzdálenějšího doslechu vím o vícero takových zázracích! ![]()
Věř v zázrak, ony se dějí, musíš uvěřit, že na tebe miminko čeká.
Moc na tebe myslím, a přeji ti mnoho odvahy a štěstí!!!
Nerinne
Ahoj holky,teď jsem dorazila z práce a hned ještě koukla do počítače.Moc vám děkuju za podporu a milá slova,která jsou víc,než tisíc medikamentů.Vyšetření mám za sebou již veškerý.A v tom je vlastně moje depka.Všechno je v pořádku.Problém je u manžela,máme metodu ISCI a všechny transfery jsou v přirozeném cyklu.Embryjka jsou skoro vždy výstavní a pak-báác.Nic.To přece není možný,říkám si a tak hledám možné příčiny a snažím se zjitstit,kolik takových smolařek ještě je.Centrum jsem změnila při druhém cyklu.Nejdřív jsme byli v Pronatalu,teď v Jihlavě.Jsme tam moc spokojeni.Vajuch,mám také vždy dost a ještě mě zůstavají tři na KET a pokud se nepodaří,čeká nás ještě třetí cyklus.A to právě nevím,zda ještě zkusit.
Nerinne,tvoje slova jsou moc krásná a čtu si je pořád dokola.Víš,tohle ti nikdo neřekne.Rodiče,mají tendenci mě od toho odrazovat a manžel to moc neumí.Zřejmě mě schází povzbuzení.Děkuju vám oběma,budu ráda,když napíšete i něco málo o sobě.Krásný den!
Kuku
Ahoj Kuku, určitě se nevzdávej. Nám to bohužel napoprvé taky nevyšlo, ale z druhého pokusu máme přímo ukázkového rošťáka.
Po třech letech jsme mu chtěli pořídit sourozence, ale třetí pokus nevyšel. Uvidíme co bude dál. Kuku vydrž, držíme pěstičky!!! ![]()
Taky tě chci podpořit,jsem jedna z těch co se nedařilo a nedařilo.Teda na úmělé jsme byli jen jednou a můj manžel další pokusy odmítl a tak jsem se začala smiřovat,že náš vztah bude bezdětný.Obracela jsem se jen už na různé alternativní metody a začla jsem chodit na speciální masáže,ikdyž problém byl u manžela rozhodla jsem se že podstoupím masáže s rozprouděním lymfy.Shodou okolností v té době mému muži takzvaně střelilo v zádech a musel taky na masáže,sice klasické,ale nevím jestli to bylo tím,ale po sedmi letech jsem otěhotněla přirozenou cestou a teď mám krásnou osmiměsíční holčičku,takže neházej flintu do žita. A hlavně je třeba myslet na pěkné věci v životě,nemyslet na otěhotnění,ikdyž to se úplně nedá,sama to vím a určitě se to povede ať už úměle nebo přirozeně.MÓÓÓC držím palce
Ahoj,
tak ještě já podpořím, sice to moc neumím, sama se nedokážu podpořit, ale věř , že to mimčo přijde. Ono se to druhým radí. Ale mě teprve čeká ten koloběh, mám neprůchodné vejcovody a příští týden nás čeká 1.konzultace IVF. Už jsem po 6 letech házela flintu do žita, nemám na to psychicky atd. Výsledek po laparce byl pro mě rána, to jsem fakt nečekala, ale o to víc jsem zase se obrnila a jdu do boje, vím že to může trvat dlouho, třeba budu mít pocity jako ty, nevím, momentálně jediný co vím, nevzdávat to, ty to taky nevzdávej, uvidíš, dočkáš se, je to úmorná cesta, ale na tý cestě to mimčo určitě někde čeká
, není nad to se podpořit navzájem. Sice jsem asi moc nepomohla, ale držím pěstě mooooc. ![]()
I z mého okolí, to kamarádka zabalila, sice psychicky, jen podstupovala léčbu, které ale nevěřila, už byla s nervíkama mimo. Lékařka jí řekla, že normální cestou to nepůjde, umělé se taky nedařilo, ona jen poslušně chodila k lékaři a jednoho krásného dne, přirozenou cestou, nikdo tomu nechtěl věřit, no a má 2 holčičku.Tfujtfuj… ![]()
Ahoj holky,moc vám všem děkuju,vážně.Budu si to pročítat,až mě bude zase nejhůř.Ale,jak je vidět,každá z nás tady má svoje problémy.Ono je to vlastně všude a ve všem.Dneska už vím,že budu bojovat dál.Díky vaší podpoře,to zvládnu.Prostě to na mě nějak dolehlo a nevěděla,co dělat.Člověk cítí od života
trochu nespravedlnost a beznaděj.Teď mě zkusí stimulovat na KET Estrofenem.Sice to nepotřebuji,ale bude to jiný postup.Tak snad moje tělo konečně oblbnou a než si uvědomí,co se děje,budou špunti uhnízděný.Ještě jednou moc dík.Evo184,napiš,jak si dopadla,budu ti taky moc a moc držet palce!!!!! ![]()
KUKU A byla si taky na imun. vyšetření , které se provádí pouze v Praze nebo v Plzni? Četla jsem o tom na stránkách neplodnosti a holky tam psaly, že měly za sebou snad všechna vyšetření a ono stále nic a nakonec se právě na těchto stránkách dozvěděly o té imunologii a právě tam jim našli problém např. alergie na sperma nebo jiný problém a po přeléčení se zadařilo.
Kuku,
určitě napíšu, neboť já se z toho musím vypsat, pak je mi o něco lépe, člověk v tu chvilku neví co, tady každá podpora zabere, alespoň mně, ale věřím , že i spousta holčinám. Tak zatím
Jo a jak psala Karinka, imunol.vyš., jak to tady pročítám, je pravda , že spousta holek, potřebovala právě toto vyšetření a zadařilo se. Tak zatím
Eva.
Nevzdavej se v zadnem pripade
znam jednu holku, ktere se to povedlo na 11.pokus.Ale ona do toho sla s myslenkou, ze to proste jednou vyjde,jenom mozna to potrva, a nepripoustela vubec, ze treba ne a zustanou bezdetne. Je silna,kdyz tak mohla porad myslet, urcite je asi take trapila spousta veci, ale nase psychyka take hodne znamena.Musime verit ![]()
Ahoj holčeny,moc vám opět děkuju.
Rosinko,tak to já budu zřejmě taky ten případ,tvé známé.V druhém cyklu jsem měla 30vajíček,dvacet bylo OK,a osmnáct se oplodnilo.Když mě to řekly,zakoulela jsem očima.Bohužel mě nenapadlo,že je všechny vyčerpám a nic.Zbývají tam ještě poslední tři,ala moc nevěřím.Jenomže je fakt,že se také nechci smířit,že děti mít nebudu,ale kde pořád brát tu sílu.Někomu to vyjde třeba hned-kéž by to tak vycházelo všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no a u mě se štěstí nechce unavit.Máme žádost už i na adpopci.Takže ještě jedny testy a budeme „těhotní.“
Děkuju za velkou podporu!!!!!! ![]()
Kuku , ja sama mam zkusensoti pouze s IUI.
Vim, ze cesta za miminkem je psychicky narocna, ale urcite to nevzdavej!
Moje kolegyne z prace nemohla dlouho otehotnet. Nevim presne, jaky u nich byl problem. Nakonec zazadali o adopci a nez se kolotoc kolem toho rozjel, tak otehotnela prirozene a ted maji 6 deti.
A kamarad s manzelskou si taky prosli dlouhou cestou narocnou na psychiku i finance. Konecny verdikt mudrcu byl, ze miminko nikdy mit nebudou a duvod jim nikdo nedokazal rict. A maji pripozene dve krasny deti.
Moc moc drzim pesticky, at se brzy radujes a uzivas si tehu stavy ![]()
Kuku já mám zkušenosti jen s IUI-AIH, ale byl jsem několikrát a 3roky v kuse jsme s manželem chodili po různých vyšetřeních! Když už jsme to chtěli vzdát a odpočinout si od těch všech doktorů a vyšetření, tak do pl roka jsem otěhotněla! Teď jsem v 16tt a vše je v pořádku! Rozhodně to nevzdávej! A poraď se s Dr. jestli není lepší si od toho chvilku odpočinout, musíš být psychicky vyčerpaná,což má na to dost velký vliv! Držím palečky!Moc!
Ahoj Kuku,
jsme na tom obdobně jako ty…já měla 1krát IVI, poté 1krát stimulaci na IVF jenže jsem měla hyperstimulační syndrom,takže vše zamrazili, na KETu jsme byli 4krát,po páté se to podařilo,ale v 7tt bohužel revize dělohy.....Do toho jsem teď prodělala pneumotorax plic - nikdo neví proč,ale já se domnívám,že to bylo po narkóze z léta…nevím..Teď jsem po další stimulaci a mám ET,takže nevím,jak dopadnu,ale přesně vím ,o čem píšeš…Ale my to zvládnem a dočkáme se !!! ![]()