8M-co do ruky na kousání

40
16.12.08 22:40

8M-co do ruky na kousání

Ahojky, malému je 8M,má 3 zuby a přemyšlím jaké jídlo mu dávat do ruky na kousaní. Protože, když mi něco ukusujemu tak chce taky. Dávam miminkovské sušenky, kukuřičné křupky neměly moc úspěch, chutnají mu domácí křížaly, ale jak jí rozcumlá musím mu jí vyměnit, protože mám strach, že se udusí. Předem děkuji za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18588
16.12.08 22:48

vařenou zeleninu, měkké ovoce bez slupky, pečivo bez kůrky (podle dispozice k alergiím příp. bezlepkové, jinak může už i lepkové). Všechno radši pod dohledem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
16.12.08 23:06

Vařené brambory nakrájené na 1/4tky, oschlé kůrky chleba, oloupané jabko, mrkev - asi ji jenom ožužlá, uvařené kuřecí/krůtí/ maso naloupané na proužky...........je na tobě na co si troufneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.12.08 07:59

Ahoj,

máme taky 8-mi měsíční mimi…na 6měs. jsme začínali s křupkama, po osmém měsíci jsme přidali rohlík, chleba-ke kousání ztvrdlou kůrku… ovoce a studenou mrkvičku na zoubku dávám do cucacího váčku, aby mu nezaskočil kousek…koupila jsem si tento http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a slaví úspěch 8) :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.12.08 08:40

pokud nezabírají hračky ani gumový kartáček na zoubky, tak jí dávám to jablíčko, křupky nebo mrkvičku a tuhle i okurku. Akorát to nedávám do váčku, dávám dostatečně velký kousek a sleduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
17.12.08 21:39

Dík za rady, cucací váček neznám, podívam se poněm v obchodě. Hračky a kousátka moc nezabírají. Zatím zkusím nějakou zeleninu nebo pečivo, oloupané jablíčko jsem už zkoušela, ale po chvíli si ukousne větší kousek, chvíli ho žvejká a pak se ho snaží spolknout, natáhneho to a blindí. Snad se to časem naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
17.12.08 21:51

Ahoj, ja jeste k jiz recenemu pridam jeden tip. Klarce davam na hrani a zuzlani stehenni kost z kurete s chrupkama. Vim, ze uz nic neukousne, slane to uvnitr uz taky neni a mimina si s tim opravdu vydrzi hrat hodinu… Kdyz jsem to rikala kamaradkam, tak na me koukaly podezrivave, ale kdyz to zkusily, tak pely chvalu a uz kosti hned po obede nevyhazuji.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
17.12.08 22:17

Kostiiiiii, na ty jsem zapomněla........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
17.12.08 23:54

Ivusho, nejsme jedini…to mam radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.12.08 08:11

ty jo to mě nenapadlo 8O :roll: ale zatim to zvládnem bez kosti :wink: