Mušky octomilky, jak se jich zbavit?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
3.9.09 17:01

mušky octomilky-jak se jich zbavit?

Ahoj holky, mám takový problém. Už několik dní mám v kuchyni a tudíž i v celém bytě octomilky a nemůžu se jich zbavit. Zkoušela jsem snad všechno, o čem jsem si myslela, že by zabralo. Nejenže jsem prohledala celý byt, jestli se někde nenajde něco, z čeho by vylétaly - nikde nic,ale vystříkala jsem byt Raidem, Biolitem, dala jsem na noc octovou vodu, sladkou vodu,aby se nachytaly, koupila jsem ty žlutý lepící lapače na mušky a prostě nic…Už fakt nevím, co s nima. Všechno jídlo hned uklízím do ledničky, takže nemají šanci se na něčem u:,–(it..a přesto jsou všude.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
3.9.09 17:09

Kapradinko,
já měla tento problém vloni. Octomilky i mouchy…připadala jsem si jako v kravíně a to jsem až přehnaně pořádná :wink: .Mě pomohl jen Biolit a to pořádná dávka.Do všech místností a pak odejít na 1/2 hod z bytu.A byl klid :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
3.9.09 17:15

Odpad v kuchyni!!! Normálně si vyčisti odpad u dřezu a budeš zírat kolik jich ubude. Dělala jsem to včera, už se to nedalo vydržet s těma potvůrkama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.9.09 17:28

Jsou to potvory, stačí jim pár kapek sladké šťávy a je zle. Měla jsem je pořád ve spíži a zabral jen kompletní důkladný úklid a setření regálů saponátem. Taky kolem odpadkového koše bývá skoro pořád nějaká „potrava“ - např. na víku zespod atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.9.09 17:31

Holky dík za rady, vidím, že v tom nejsem sama…já jsem puntičkář na pořádek a tohle mě teda docela „nesedlo“…Zatím jsem prolila odpady všude v bytě Savem,pak to proleju horkou vodou a kdyžtak to ještě projedu Krtkem a uvidím…To by bylo,abych se těch potvor nezbavila..Jsou fakt otravný :evil:
Jinak potravinový skříňky jsem už vyklidila, skříňku na koš mám taky v cajku a potvory si tu lítají, jakoby jim to tu patřilo :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.9.09 17:38

Zkus tohle - ja to loni pouzila a fakt musky zmizely :-)

Biolit jablíčko - lapač octomilek

Lapač speciálně určený k snižování počtu octomilek/ovocných mušek v domácnostech, provozovnách potravinářského průmyslu jako např. pekárnách, cukrárnách, dozrávárnách ovoce, mlékárnách, pivovarech apod., restauracích, obchodech a veřejných prostorách.

Bez insekticidů- na monitorování

http://biolit.cz/…14590b5a.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.09 21:58

Ahoj, nemusíš nic kupovat! Taky jsem tenhle problém letos řešila a na netu jsem našla tip na „lapač po domácku“.

Potřebuješ misku (nejraději od nějakého margarínu, abys ji mohla vyhodit) a potravinovou fólii. Do misky dej pár kousků mňamky pro octomilky (milují citrón nebo cokoli „jetého“). Překryj to fólií tak, aby na misce nebyly sklady a sem tam udělej malou dírku (vidličkou, špičkou tenkého nože). Octomilky si během pár hodin (přes noc) najdou cestu dovnitř, ale zdrhá se jim hůř. A pak už jen vyhodit a nastražit nový lapač.

Jinak okamžitě vyhazovat zbytky, uklidit místa, kam se dává ovoce, zelenina, odkrtkovat výlevku :) .

Mě to ohromně pomohlo. Držím palce,

nepřihlášená Aki.

• Citovat
  • Upravit
1268
4.9.09 09:20

Ahojky,

každý rok s nimi mám taky problém a doporučuji, co psala Aki. Praktikuji to už několikátý rok a s velkými úspěchy. Jen přes misku nedávám potravinovou fólii, ale papír. Připadám si při tom jak slavný lovec Pampalini, ale fakt to funguje :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.9.09 09:37

Všechen bio odpad respektive to, co jim chutná nejvíce=zbytky ovoce, než hodím do koše zabalím do sáčku, k tomu se nedostanou a nemají se kde množit, do koše vlezou hravě a ráno jich je hejno.

Ale past zkusím, přemýšlela jsem o tom dát třeba slupku od melouna za okno a to večer zabouchnout a meloun rovnou odnést do popelnice /mám přístup k oknu zvenku/. Ovšem tohle je ještě lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
4.9.09 10:58

Klasicka podomacku delana past na octomilky je lahev, treba od mineralky, s trochou vina ci ovocne stavy. Proste s necim, co je tekute, aby se tam utopily, a co jim chutna. Zakladem triku je, ze do te stavy pridas jar - snizi se tim povrchove napeti a potvurky se fakt utopi.
Pokud je jich hodne, daji se dobre zredukovat vysavacem, na zbytek je ta past.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaja55
16.9.10 11:54

doporučuju tento přípravek - jsou to lepící pásky na okno, vydrží celé léto a podzim a octomilky zničí během několika dní.
 http://www.catch.cz/…-moucham.php

Jsou to ty pásky s beruškami

• Citovat
  • Upravit
Choze2846
25.9.10 14:31

Mel bych prosbu nejsu si jistej jestli to teda octomilky vubec jsou ale jsou to malinky cerny musky ktery muzu donekonecna zabijet a proste nezmizi mam to v pokoji u okna ale zadny zbitky jidla nikde nemam vubec nevim co snimi mam delat…

• Citovat
  • Upravit
15
4.10.10 13:33

Catch berušky

Já má letos s octomilkami taky peklo :twisted: , nastražuji ty domácí pasti, vysávám kdykoliv kolem mě v kuchyni nějaká proletí (vysavač mám pořád připraven!) a stejně je to děsné!!!! Ale od firmy catch jsem loni vyzkoušela ty slunečnice na mouchy a můžu Vám říct, že to fakt fungovalo. letos jsem je něměla, takže mohu porovnat :)
Takže už jsem dnes koupila ty pásky „berušky“ a pak napíšu, jak to funguje. Kdyby jako to druhé na mouchy tak budu mít ráj!!! :-) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.10.10 13:42
Choze2846 píše:
Mel bych prosbu nejsu si jistej jestli to teda octomilky vubec jsou ale jsou to malinky cerny musky ktery muzu donekonecna zabijet a proste nezmizi mam to v pokoji u okna ale zadny zbitky jidla nikde nemam vubec nevim co snimi mam delat…

A co květináče? Nemusí to být jen zbytky jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Choze2846
4.10.10 16:20

Nee nic takovyho… Tak akorat to zvlhly okno. Jepravda ze jsem pokoj poradne uklidil vysal prach proste vse vcetne musek :D a byl chvilec klid ale pomalu si tady zase dava scuka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný