Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
my jsme oblečení a co šlo nacpaly do velkých pytlů,zbytek do přepravek,ale těh moc nebylo,mamka s stěhovala nedávno a prádlo rvala do povlečení na peřinu. Krabice.zkus se podívat u nějakýho supermaketu,pro mě byl stěhování děsný zážitek a doufám že už nikdy více ![]()
Ahoj
my jsme ‚chroničtí stěhovači‘,(za dva a pul roku jsme se ted stěhovali popáté) a tak radím,že NEJLEPŠÍ JSOU VELKÉ PEVNÉ BANÁNOVÉ KRABICE(lze domluvit nebo vyčíhat si např.v kauflandu adt),na oblečko pak 120 l pevné pytle.....
Hodně štěstí a NEBOJ,není to zas až tak hrozné…
![]()
My se sice nestěhovali, ale pomáhala jsem známým a ti dobře využili takové ty krabice od banánů ze supermarketu, nebo velké plastové pytle co jsou na odpad. Oblečení je ale šikovnější do těch krabic, tolik se v tom nezmuchlá.
Taky je fajn igelitová fólie na roli - je to jako ta potravinářská fólie na ruličce, jen je to veliké. Dá se to koupit, nebo to třeba někde seženete od známých. My jsme tím omotávali veškerý nábytek i při malování, pak se nemuselo nic mýt.
A dobré je všechno zvrchu popisovat výrazným fixem, abys pak nemusela pokaždé rozdělat několik krabic, než najdeš tu správnou a taky se při příjezdu do nového bytu můžou krabice už zhruba roznosit do příslušných místností.
Ještě dodatek - máme velké šatní skříně se skleněnou výplní - jak zajistit, aby se nerozbily? Bublinkovou fólií? To bychom jí ale museli pořídit tak kilometr.. ![]()
Díky, zakladatelka Jitka
Ahoj.
Tak já jsem opravdu zastáncem, že lepší vyhořet, než se stěhovat, protože jsem se stěhovala během dvou let 3×.
Můžu Ti fakt doporučit ty velké černé LPD pytle. Koupíš je všude, kde prodávájí úklidové potřeby, nebro pracovní věci.
A naskládat tam můžeš všechno oblečení, boty, hračky dětí, hrnce…
Hodně zdaru ![]()
I já jsem ve stěhování dosti zběhlá…cca po 5-ti letech se přesouváme( teď už doufám ne, když jsme postavili…)
Též hlasuju pro velké pytle a bánánovky. K tomu zásobu letáků na prokládání rozbitného. Sklo jsme balili do dek a tak, bublinková folie není od věci. Hlavně doporučuju vše popsat. Aspoň kuchyň, ložnice, obývák atd., popř. i podrobněji. Daleko líp se v tom pak orientuje při vybalování. ![]()
Anonymni píše:
Ještě dodatek - máme velké šatní skříně se skleněnou výplní - jak zajistit, aby se nerozbily? Bublinkovou fólií? To bychom jí ale museli pořídit tak kilometr..
Díky, zakladatelka Jitka
ahoj, pokud se dá skleněná výplň vyndat .. mylsím tím, jsou-li to třeba police, dvířka a tak, tak oddělit od skříně, obalit ručníky, osuškami a přetáhnout takovou tou natahovací folií .. koupíš v každém bauhausu, obi a podobných krámech … díky tomu, že tam budeš mít ty ručníky, tak jí moc nespotřebuješ .. je to opravdu jen proto, aby ti to drželo ![]()
jinak na vše ostatní doporučuji, jak už tu holky psaly BANÁNOVÉ KRABICE!!
Taky potvrzuji… bananove krabice vedou! Na kazdou jsem popsala, co v ni je. Obleceni do velkych pytlu, a nadobi obalit novinama. Vse uz tu bylo receno. ![]()
My se naposledy stěhovali taky do svého, a to bylo po 4! Během 4let.
Jinak mě se osvědčily i krabice od dospělých plen, mají z boku taky dírky na nošení. A oblečení jsem do pytlů nebalila, protože by bylo zamčkané. A samo jsem si popisovala krabice, Kuchyň - nádobí,talíře, sklenice, jsem balila do novin, a stejně mi něco rozbili při stěhování.
Jojo nejlepší jsou banánové krabice. Na oblečení a peřiny kup vakuovací pytle od Vietnamců, ušetříš prostor,líp se to stěhuje a nezašpiní se to.
Malej vak je cca 60×80 za 40 korun a velkej cca 120×80 za 60 korun.
Sem tam některej špatně vakuuje, takže se třeba za pár dní nafoukne, ale pořád je ta cena lepší než kdekoliv a službu to udělá stoprocentně. Používám to na schované peřiny a polštáře, a na malé nebo velké nepoužívané oblečení, bys nevěřila kolik prostoru to ušetří ![]()
Pokud vás budou stěhovat stěhováci, tak spousta firem nabízí buď zdarma nebo za úplatu jejich krabice, má to tu výhodu, že jsou všechny stejně velký a líp se to skládá do auta. Jinak taky hlasuju pro banánovky a pytle.
Ještě jsem se chtěla zeptat, mám ve sklepě 30 krabic na stěhování, nejsou úplně nejlepší, jsou po dvou stěhováních, třetí by ještě přežili, už je nebudu potřebovat a strašně nám tam zavází, nechcete někdo ?
Jsem z Prahy 11-Háje.
Markéta
Ahoj,
mám taky za sebou jedno stěhování a nedám dopustit na krabice od banánů. A co ještě velmi doporučuju - vše popisovat, jak pytle tak krabice, raději z více stran. Přeju hladký průběh!
Katka
Tak já jsem s těch že to už raděj budu do smrti bydlet na vesnici kde liščata dávají dobrou noc, než ty „škatule, škatule hejbejte se“ absolvovat ještě jednou Brrr
Já balila oblečení do igelitových pytlů a zbytek do krabic, ale ne do banánéových al eobyčejných, jen se to muselo pořádně přelepit izolepou aby seta krabice po cestě nerozsypala… Skleněné výplně jsme naštěstí nepřeváželi…
Ahoj holky, budeme se poprvé v životě stěhovat tak začínám přemýšlet, jak všechny ty naše krámy sbalit a hlavně do čeho. Máme jen pár skládacích přepravek a starých krabic, které rozhodně stačit nebudou a nevím, co všechno existuje do čeho by se daly věci sbalit. Velké igelitové pytle? Nějaké další krabice - jaké a kde pořídit?
Prosím poraďte co se vám osvědčilo při stěhování. Já jen doufám, že se poté nepřidám k těm, kteří tvrdí, že je lepší vyhořet, než se stěhovat.....
Díky Jitka.