Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, přemýšlíme, jakou postel Tomíkovi pořídíme. Strašně moc se mi líbí Sendy od Gazelu i s tím domečkem pod postelí. Říkám si, že si tam bude Tomík hrát, schovávat se… Ale někdo mě od vyvýšené postele zrazoval, že je to naprd na uspávání - čtení pohádky, nebo když je dítě nemocné atd.. Jaké máte zkušenosti, proč byste si ji pořídili a proč ne?
Mám vedle postele křeslo, tam čtu pohádky. Nejsem zvyklá uspávat způsobem, že si vedle dětí lehám, takže nám to nevadilo. A když už to bylo potřeba - že dítko bylo nemocné a třeba zvracelo, a z toho důvodu jsem ho chtěla mít celou noc pod dohledem, šlo prostě do naší postele v ložnici.
Výhodu shledávám v tom,že v prostoru pod postelí vznikne místo třeba na uložení boxů s hračkami. Tak jsme to využili my a v druhé části je „schovávačka“ pro děti.
A z postýlky mají skluzavku, což je baví i když už jsou větší.
Ahoj,
my máme tuto vyvýšenou od Domestavu a zatím je to super. Pod postel se vejde celý náš vozový park a ještě velký koš s hračkami. Kolem je látka jakoby domeček, ale kluci se tam schovávají málokdy. Asi proto, že je tam toho už dost, jinak myslím, že by to dole víc využívali.
Co se týče nemocí, neva, vždyť je díte ve výšce mého pasu (zas tak vysoko ta postel není), takže si s ním krásně povídám, cokoli mu podám bez problémů a tak. Knížky tedy čteme na vedlejší posteli, ale to proto, že se mi nechce lézt nahoru. Jinak nosnost na to samozřejmě má.
Koupili jsme mu k posteli závěsnou polici, takže tam má všechno po ruce a dosáhne tak i krásně na spínač. Dokoupili jsme i knihovničku, která krásně pasuje ze strany, takže další úložný prostor na knížky a hračky.
Jediná nevýhoda: Docela dá zabrat převlíkání prostěradla, aby bylo všude dobře zastrčené.
Máme tuto:
http://www.domestav.cz/…noluzko.html
http://www.domestav.cz/…posteli.html
Nepřihlášená Medúza
Medúzo, to máš pravdu
, prostěradlo je záhul… u nás tím víc, že to máme na jedné straně pod zkoseným stropem a je k tomu špatný přístup. Ale v tom shledávám snad jedinou nevýhodu.
Medůzo, můžu mít dotaz - jakou nosnost má ta vaše postel od Domestavu? Je kvalitní? Já ji chci pro holky také, ale jsou už jednak větší, jednak bych ráda, aby jim nějakou dobu vydržela. Byla jsem se kouknout na podobný typ v akci v OBI, kde ji měli za cca 3000,–, ale bylo to značně chabrusovité, celé rozviklané, nastavované sloupky… takže si holt budeme muset připlatit.
Eva
Evalu,
na odkazu Meduzy je možné napsat dotaz přímo do Domestavu, tam Ti to určitě napíšou. Jinak ty postele jsem viděla a vypadají super. Já jsem si tam odtud v pátek odvezla matrace dětem na palandu. Jestli chceš, tak mi napiš SZ a já Ti pošlu mailovou adresu na prodejnu, která je přes ulici naproti metru Rajská zahrada. Jsou tam moc ochotné paní, jedna mi tam doporučila matrace pro děti. Nejsou sice z nejlevnějších, ale vyzkoušela jsem jednu a spí se na ní dobře.
Pokud jde o to převlíkání prostěradla, tak děti mají klasickou palandu, horní lůžko je 120 cm nad zemí + matrace 13cm. Dávám napínací prostěradla, dřív jsem se po posteli plazila, teď sundám matraci, natáhnu na ní prostěradlo, dám matraci zpátky a je to hned. Jo a palanda má rozměr 90×200cm, takže nahoru dozadu dosáhnu fakt špatně.
Jase, děkuju, já jsem se na ten odkaz dívala, ale nosnost tam napsanou nemají, tak proto. Ale jestli mají prodejnu přímo proti Rajské zahradě (proti východu z metra? ne přes výpadovku?) tak se tam určitě podívám, případně si tedy najdu adresu na netu, ať neotravuju. Levné tedy zrovna nejsou, ale je to mnohaletá investice - takže asi šetření není na místě. Ty v OBI mě tedy dost přivedly do deprese, když jsem to viděla.
Eva
Evalu,
poslala jsem Ti adresu i s mailem do mailu, jen doufám, že ta mailová adresa je Tvoje
.
Když můj mail nedostaneš do rána (poslala jsem to někomu jinému), tak mi napiš mailovou adresu a já to pošlu znova. Odepiš mi i v případě, žes mail dostala (abych věděla, že jsem jméno strefila dobře).
Jana
Domestav má vysokou nosnost, ale musíš počátat s tím, že oni k tomu dávají ten nejlevnější rošt, takže pokud máš už větší a těžší děti, tak doporučuju koupit kvalitnější rošt. Jinak ty postele jsou super, stabilní, nikde se to nekvedlá, nevrže, je to z krásnýho dřeva, pěkně opracovaný.
Markéta
Markéto,
děkuju za referenci. Starší dcera má necelých 40 kg, spíš jde o to, že na to polezou obě, případně smečka kamarádů. Uvidím, co ty rošty vydrží a pak je vyměním.
Eva
Ty rošty jsou jen prostě prkýnka a praskaj. Táta má 120 kg a něco nad tou postelí předělával a kleknul si na to pořádně a prasklo prkýnko
. Takže za mně vyměnit rošt za kvalitnější, zvlášť když na to polezou dvě. Jinak dobře maj udělaný schůdky, jsu šikmý a ještě snějakou protiskluzovou úpravou.
Jinak Domestav má různě prodejny po obchoďácích. Jedna je i v OD Kotva na náměstí republiky a tam měli přímo tuhle postel.
Markéta
Mame lacinejsi verzi z IKEA,je teda bez skluzavky a domecek pod ni me sila kamaradka..ale je kvalitni a pevna a zatim se ani nehla.Nosnost u ni taky neni uvedena,ale tvrdili ze ma rozmery pro dospele a tudiz i dospele unese:),nevim ale jestli i pres 100kg:).No a je o pulku lacinejsi nez domestav.
Holky, co si myslíte? od jakého věku je ta vyvýšená postel vhodná? malému chceme zařídit pokojíček k jeho 2. narozeninám, možná tam hned od začátku spát nebude (až si zvykne), ale i tak mám obavy, jestli na ni není ještě malý…jak třeba bude v noci slízat…
a nemáte náhodou zkušenosti s těmito?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
dííííky ![]()
Teď ji budeme dávat prckovi, ale tomu budou prckovi v srpnu 3.
Je to o tom, jak Ti prcek spí - pokud se jen vrtí, tak okej, ale jsou děti, které si ve spánku stoupají, skáčou šipky a tak - to tu někde někdo opravdu psal ![]()
My budeme mít palandu, ze které nejdříve péoužijeme jednu postel a až si zvykne na klasickou postel (dosud spí v postýlce se žbrdlinkama), tak ji vyvýšíme. Už jsme s ním obcházeli i nějaké nábytky a okukoval to, aby si to dokázal představit.
Možná by bylo dobré mu ještě nahoru dát nějaký ten tunel, který by zabráni pádu, ale myslím, že je ještě na to brzy…Dokáže Ti sám slézt žebřík?
My máme tu druhou, momentálně pro 7mi-letého, později asi proběhne výměna a dostane ji mladší. Té budou 2 v srpnu. Na spaní na té vyvýšené bych to viděla až tak od tří let, tu mojí dvouletou bych se tam bála nechat spát, neteř jí má od tří a pohoda. Ale záleží na dítěti - naše je docela divoká, tak bych měla strach. Ale pokud se vám postel líbí, zkusila bych ji koupit a pokud by ji malý taky ještě nezvládal, tak by se určitě dalo vymyslet, jak ji snížit. Např. by se dali koupit v hobby marketu nižší špalky místo originál nohou. Je ale opravdu hezká a spokojení jsme. Obzvláště do menšího pokojíčku se hodí úložný prostor navíc
.
My máme tedy pro staršího (7) tuto, mladší (2) má normální dospěláckou postel a myslím si, že si to pak akorát hezky vymění.