Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já jsem s těch že to už raděj budu do smrti bydlet na vesnici kde liščata dávají dobrou noc, než ty „škatule, škatule hejbejte se“ absolvovat ještě jednou Brrr
Já balila oblečení do igelitových pytlů a zbytek do krabic, ale ne do banánéových al eobyčejných, jen se to muselo pořádně přelepit izolepou aby seta krabice po cestě nerozsypala… Skleněné výplně jsme naštěstí nepřeváželi…
Nečtu celé, tak jsem nepročetla tipy ostatních, ale u mě vedou banánovky.Popsala jsem fixou, kde co je - někdy opravdu jak pro blbý
- ve smyslu: Kuchyňská skříňka horní vlevo
, abych opravdu sáhla a měla, když nebyl hned čas všechno vybalit a muselo se v novém fungovat hned druhý den.
Už se stěhuju asi potřetí a krabice vždy zvítězily. Je to vnich přehledné, nepomačká se to a jsou i skladné. A pak se vyhodí do sběru a je uklizeno.
Nádobí jsem balila do ručníků nebo mezi utěrky, přežilo vše!
Nečtu předchozí odpovědi, ale banánovky jsou nejlepší. Ty nejhezčí jsme si pak nechali, já je polepila úklidovým papírem (takovým tím povoskovaným) nebo tapetou a mám je na šatních skříních místo nástavců. Vypadá to dost dobře a drobné věci, které používáme výjimečně, se tam hezky schovají. Brácha už je přestěhovaný delší dobu, stále nemají skříně a věci pořád v banánovkách. Asi to tak neplánují napořád, ale jsou velcí cestovatelé, tak na nákup skříní asi nebyl čas ![]()
Oblečení jsem dávala do obrovských pytlů na odpadky, neměli jsme banánovek tolik, tak jsem takto ušetřila. Samozřejmě ne vše, třeba oblek apod jsem tam nemačkala.
Nádobí a rozbitné věci jsem balila buď mezi oblečení, utěrky nebo do takových měkkých igelitů, ve kterých jsou balené třeba TV, když je nové vybalujete z krabic.
Nábytek jsme rozložili, jednotlivé díly k jednomu kusu nábytku popsali stejným písmenem, stejným písmenem jsme pak označili igeliťák, ve kterém byly všechny použité šroubky apod. A při stěhování jsme začali nábytkem a pak ty krabice, které byly popsané, aby stěhující kamarádi věděli, do jaké mistnosti je rovnou dát. My jsme se ale stěhovali nadvakrát (nějakou dobu jsme bydleli částečně tam i tam), takže to bylo trochu jednodušší, měli jsme na to dva víkendy (ale jen jedno osobní auto
)
super tema:D zrovna to zacinam resit, musim neco do pristi stredy nabalit manzel jede najednani do Polandu takze by se neco z maleho bytecku v Praze hodilo na barak at nam to tu ubyva:)
jsou k necemu ty ikeacke tazky? asi je lepsi 120l na hadry a bananovky ze?
My se budeme stehovat za 3 tydny. Stehovaci firma dava na kauci krabice, coz je super, jinak nevim, kam bych to vsechno nacpala (po navsteve jejich technika u nas mi jejich mnozsti odhadl na 60-70!
).
Prosil nas, abychom si pokud mozno nebalili do pytlu
, protoze se to pry spatne nosi.
Já se stěhovala v pytlích…těch tlustých veeelikých černých na suť
Jen jsem to pak všechno muela znova poskládat ![]()
Zdravím, já se stěhuju už podruhé (zrovna teď), balím do veeelkých pytlů (ale průhledných, ať vidím, co kde mám), pak do Lídláckých velkých tašek (těch megavelkých), křehčí věci do papíru a krabic. ![]()
jee tak to uprimnou soustrast at to odsejpá ![]()
u nas se bude konat akce ve stredu takze v pondeli zacnu pripravovat a shanet bananovky, pojede se zatim jen s dodavkou takze par veci
btw. do ceho balite detskou postylku? rozebranou a do celofanu ?
Tak co se stěhování týká, tak máme známého, který stěhováka dělal a kombinaci „banánovky-pytle“ si pochvaloval - výborně se to prý do auta rovná. Jinak stěhovací firmy nabízejí dost často zapůjčení nejen beden, ale i zabalení folií, dekama, bublinkama apod. klidně v den stěhování při nakládání. A většinou to bývá zdarma.
Záleží na výběru firmy, my to zadali na mulu a stačilo si vybrat (je tam těch firem dost) ![]()
Tak přeju všem stěhovaným, ať vám jde akce co nejrychleji ![]()
@farska píše:
Ahojmy jsme ‚chroničtí stěhovači‘,(za dva a pul roku jsme se ted stěhovali popáté) a tak radím,že NEJLEPŠÍ JSOU VELKÉ PEVNÉ BANÁNOVÉ KRABICE(lze domluvit nebo vyčíhat si např.v kauflandu adt),na oblečko pak 120 l pevné pytle.....
Hodně štěstí a NEBOJ,není to zas až tak hrozné…
![]()
Za dva a pul roku po páté? To si nedovedu predstavit. by me kleplo…
ja stěhovala za svuj život jestli s rodičema nebo sama s přitelem nebo bez za svuj život 10×. další stěhovaní a to doufám že už bude poslední mě čeká ted v květnu do baráku
odtamtud už mě nikdo nevyhodí
No ono nejduležitšjěí je asi system…balit postupně a psát si kde co máš…Sklenky do nějakých pevných krabic vystlat pořádně papírem, novinama letákama, pak si nějak zbalit pořádně at se nevysepe potraviny jako mouka a tak dále…oblečení třeba do pytlu …ale zas tak aby si to oblečení měla roztřiděné..co se nosí co se nenosí letní zimní..pak je u toho bordel jak to vykládaš a schovávaš a člověk má pocit že je to nekonečný bordel…
no už se těším ![]()
Holky, obnovuji diskusi, jelikož se zajímám o téma „stěování“. Oblečení, hračky, peřiny do pytlů, nádobí a jídlo a kosmetika do krabic, v tom mám celkem jasno. Ale mám velikánskou knihovnu plnou knih a spousta z nich je takových těch velkých encyklopedií (jsem do knížek manikak
). Tyto knížky poputují na čas, na pár měsíců k rodičům do RD do sklepa a až někdy budu mít je kam dát, tak si je vezmu zpátky. Můj dotaz zní: jak přestěhovat ty knížky? Nemám tolik krabic a hlavně chci krabice využít na to nádobí. Napadlo mě knížky obalit fólií a třeba po pěti kusech svázat nějakým motouzem (nevíte, kde ho koupím?), takto je naskládat do auta a pak do toho sklepa (kde se teda dost práší). Nerada bych, aby se mi potrhaly, ušpinily či zaprášili, ale s těmi krabicemi to moc dobře nevidím
. Jak jste stěhovali knížky? A taky by mě zajímalo, zda je zde někdo, kdo byl schopen se přestěhovat pomocí dvou osobních aut, přičemž z velkých věcí mám jen dětskou postýlku, jídelní židličku a kočár. Bohužel stěhováčci jsou strašně drazí a takto by mě přestěhovali zadarmo příbuzní.
…kromě banánovek jsou vynikající i krabice z náhradních dílů automobilů
Máme servis, takže jsem po nich sáhla a jsou úžasné - pevné, stabilní, různé velikosti a není po nich taková zabíjačka jak po banánovkách
Domluvte se v servisu, určitě vám je rádi odloží (nemusí pak lisovat…)
Pevné nervy přeji, my pakujeme právě teď ![]()