Jakou velikost oblečení miminek do výbavičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
6.8.05 07:39

velikost oblečení miminek - poradte :-)

Ahoj holky, sice teprve čekáme náš vytoužený uzlíček, ale už nakupuji výbavičku a tak jsem Vás zkušenější chtěla požádat, jestli náhodou nemáte velikostní tabulku miminek. Myslím tím, že třeba velikost 56 odpovídá 1-2 měsícům. Děkuji strašně moc. Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
6.8.05 09:36

Gábino,
oficiálně jsou velikosti myslím takhle:

věk váha výška označení 0 4,5 kg 56 newborn 0-3 6 kg 62 3 m
3-6 8 kg 68 6 m
6-9 74 9 m
9-12 80 12 m
12-18 86 18 m

Jestli můžu poradit, tak raději nenakupovat moc věcí té nejmenší velikosti. Jednak miminka hodně rychle rostou, a taky je těžké odhadnout, jak bude miminko při narození veliké (třeba jako ten náš kluk - bezmála 5 kg).
Tak pěkné nákupy. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.8.05 09:39

No, tak koukám, že se mi ta tabulka nějak zdrcla, ale snad se v tom vyznáš. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.8.05 09:40

Ahoj Gábi,

velikostní tabulku najdeš třeba tady:

http://www.brumla.cz/…elikosti.asp

nebo tady:

http://www.vltava2000.cz/…/default.asp?…

nebo taky:

http://www.medatko.fm.cz/…tab_vel.html

Z vlastní zkušenosti ale můžu doporučit raději kupovat větší velikosti, to mimi fakt hrozně rychle roste… V 56 jsem měla jenom 2 bodyčka a skoro jsem je nevyužila, a to nebyl malý při narození žádný cvalda. Teď má 5 měsíců a kupuju 80.

Pa

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
6.8.05 09:48

Ahojky,

taky jsem si nedávno chtěla koupit už nějaké věcičky ( i když se to prý ještě nemá ), ale byli levné a v akci.
Chtěla jsem velikost 56 takové supr malinké. Naštěstí tam se mnou byla moje mamka a upozornila mě, abych zbytečně nekupovala takhle malinké věcičky. Miminko z toho stejně rychle vyroste. A teď se rodí děti větší a pod.

Takže nakupuju tak velikosti 60 ( někdy samozřejmě i menší :) je to hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.8.05 10:23

Ahoj!

S těmi velikostmi to není vždy moc přesné. Dupačky 56 od jedné značky (výrobce) mohou být velikostně trochu odlišné, než 56 u jiné značky.
To pak poznáš sama.
Mně se narodil klučina, měl 4,58 při narození a myslím, že žádné 56 mu tedy nebyly. Hodně těch maličkých věciček jsme opravdu nepoužili.
Taky raději doporučuji kupovat víc 62 a 68, to vydrží delší dobu.
Však sama uvidíš, až se prcek narodí.
Třeba bude maličký a budou ti zase chybět ty menší velikosti. Ale i tak z nich rychle vyroste.
A hodně záleží na tom, jak bude velký a ne jen těžký.
Ta čísla totiž udávají především výškový rozměr. Ale jak vím ze zkušeností, tak ne vždy přesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
6.8.05 10:58

...

Ahojky,
tak aby to tady nebylo tak jednostranné :), náš Pavlík se narodil s mírami 48cm a 2,8kg (což je tedy mimochodem taky normální porodní míra - i když mám pocit, že se všem teď rodí spíš cvaldové) a velikost 56 jsme používali do 6týdnů. Měli jsme 2 soupravičky (reprezentativní), 2 dupačky, 4 bodyčka a jedno triko s dlouhým rukávem a bylo to naprosto optimální. I když je fakt, že velikost 56 může být různě velká a já jsem vybírala ty větší.
Pak jsme ale pro změnu téměř vynechali 62 a najeli jsme během týdne rovnou na 68. :roll: ¨

Kde bych si dávala fakt na velikosti pozor, tak u overalů na spaní, protože tam se nám 2× stalo, že babička koupila o číslo větší, abychom měli do zásoby a my jsme zjistili, že už se do něj nevejdeme. Některé overaly jsou širší než delší… :(

Takže asi tak :wink:

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.8.05 11:09

Ahojky, souhlasím s názorem, že nemá smysl nakupovat moc věcí - oblečení malé velikosti (co výrobce, to totiž jiné šití, není velikost 56 jako velikost 56). Dokoupit je můžeš vždycky. Malej se narodil a měl 52 cm a 3500 g. A některé věci velikosti 56 - hlavně bodíčka - mu byly už v porodnici malé. Ještě, že jsem si vzala s sebou i větší. Třeba na délku jsou v pohodě, ale mají malý otvor pro hlavičku, nebo úzké rukávky, nebo něco jiného. Takže raději více věcí ve větší velikosti - vždy můžeš rukávek ohrnout apod. :P
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že každý výrobce (i když u stejné velikosti) šije jinak dlouhé tělo. Nám je teď spousta věcí malá jenom proto, že mají krátké tělo. Takže malému kupuji velikost 80, a vždy prodavačku upozorňuju na to, že máme dlouhé tělo. Ona mi pak vždycky ukáže pouze věci, které mají „dlouhé tělo“. Prostě co výrobce, to jiný střih :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
6.8.05 11:19

My mame preeeesne tu istu skusenost co Petula :wink:
Velkost 62 sme nejako preskocili, no a s tymi overalmi sa nam to tiez stalo-velkost 68 a uz do toho nevojde (na dlzku), Na sirku by sa tam mozno vosli aj 2mimi :D
Porodnu vahu sme mali 3160g, no teraz to nabera na obratkach a fakt za dna na den sa zvacsujeme. Vzdy rano sa mi zda, ze sme zase vyrastli :wink: :D
Ke d sme dostali od znamych ejake vecicky, tak vacsinou uz na rozne dietko. Na jedny krasne saticky sa uz tesime! Buduce leto si ich snad uzijeme.
Tak vela zdaru pri nakupoch. Nech natrafis na kvalitne vecicky a same dobra akcie a zlavy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
6.8.05 11:39

Ahoj,
nas chlapecek mel pri narozeni 3.304kg a 51 cm. Kdyz jsme odchazeli z porodnice vel. 56 byla optimalni (kosilka, dupacky o malicko vetsi, protoze mel casto pokrcene nozicky). Protoze nase mimi roste spise do delky nez do sirky (ma hubenejsi nozicky a rucicky bez vetsich faldiku) oblekne tuto velikost i v 6.tydnu. Ale asi to bude posledni tyden, kdy tuto velikost bude nosit. Mame i vel. 58- dupacky jsou mu az ted, kdyz ma 55cm. A treba bodicka vel. 62 mu byly akorat uz ve 4. tydnu a hlavne pres hlavu je to limitovane. Je to skutecne ruzne podle vyrobcu. Vubec nevadi vetsi kosilka, rukavy se ohrnou a aspon netlaci pres brisko, ktere maji mimisci vetsinou hodne napapane. Takze tu vel.56 asi jen par kousku a vic nakoupit treba tu vel. 62 a vetsi (ty pouzijes urcite).
Marki+Marecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
6.8.05 14:12

Oblečení na mimi

Ahoj,

s těmi velikostmi je to opravdu strašně individuální. Já jsem původně měla jen dvoje dupačky vel. 56, ale Anička měla při narození jen 49 cm a kakala tak, že je dokázala během jednoho dne oboje ušpinit, takže jsem hned po návratu z porodnice běžela koupit další. Ty velikosti udávané výrobci fakt nesedí - některé kabátky vel. 62 měla hned od narození, něco z vel. 56 používá doteď (a to jsou jí už 3 měsíce a má něco málo přes 5 kilo). Optimální je mít v blízkosti obchod, kam se dá kdykoli zaběhnout - já ho mám přes ulici a jsem v něm fakt pečená vařená.

Ještě bych chtěla nastávající maminy varovat před nákupy bodýček v supermarketech v takových těch akcích 3 za 150 Kč. Jsou to totiž bodýčka, která nemají u krku zapínání, ale jen takový překlad, který se roztáhne a mimi má velkou část hrudníčku holou. Řešení samozřejmě je dokoupit patentky nebo baby druky a našít (natlouct) je tam, ale lepší je podle mě koupit radši věci sice dražší, ale kvalitnější.

Vydařené nákupy přeje Světlana + Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
6.8.05 14:22

A levná bodýčka navíc mají umělé nitě, které se po vyprání zdrcnou a pak miminko škrábou. I to byl jeden z důvodů, proč jsem si je tenkrát nekoupila v akci za 49,90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
6.8.05 16:49

Souhlasím se vším, co tu holky už napsaly. Já jsem si taky věcičky už postupně nakupovala když jsem byla těhotná, protože jsem prostě vždy neodolala:-)) Kupovala jsem velikosti 62,68 a pár 56. My jsme zase měli problém s bodýčkama, Honzík měl velkou hlavičku (při porodu obvod 38 cm) a některá bodýčka prostě vůbec nepřetáhl přes hlavu. Takže jsem naběhla do obchodu mu je dokoupit a vyloženě si všechny rozepínala a zkoušela, jak mají velkou díru na hlavu:-)) (A samozřejmě jak jsou dlouhá, protože číslování se výrobce od výrobce někdy opravdu dost liší). Bodýčka, jak s krátkým tak s dlouhým rukávem, jsou totiž naše nejoblíbenější kousky šatníku - jsou fakt praktická! Za týden budou Honzíkovi 3 měsíce, není to žádný hubeňour, no a nosíme velikosti 62 a 68.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.8.05 21:16

čau,

přidám protinázor. My jsme naopak 56 používali celkem dost dlouho - cca do dvou měsíců, takže je to dost individuální. Ondra byl (a je :wink: ) navíc dost kakavý, takže dvoje dupačky by fakt nestačily.. Naopak teď v 8,5 měsíci už nosíme 86 - oficiálně prý na rok a půl :wink: Takže s těma velikostma je to fakt těžký..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
6.8.05 22:23

Ahojky,
i já se přikláním k názoru, že nakupovat dopředu větší množství různých velikostí oblečků pro mimi není třeba. Já měla těch nejmenších (56-58vel.) jen pár a po narození naší Domi jsem jich pár přikoupila nebo nosila něco trochu větší. Když mimčo jen leží, nemusí mu věcičky tak úplně pasovat. Ale co chci hlavně říct. Může se pak taky stát, jako zrovna nám, že dnes Domi nosí vel. 62-74, protože v poradně tento týden nám naměřili výšku 69cm a váhu pouhých 6,540kg ! :cry: Své domácí přezdívce Droběnka opravdu nedělá hanbu!
Takže bych raději počkala s nakupováním oblečků až po porodu a podle momentálního růstového a váhového vývoje mimíska nakupovala a nakupovala… :P

Jarka a Domi (9měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky