Porod koncem pánevním

6
10.1.06 10:05

Porod koncem pánevním

Ahoj, jsem teď ve 31. tt a mimísek se pořád ne a ne otočit hlavičkou dolů. Po celou dobu těhotenství aktivista jeden měnil polohu. Hlavičkou byl vlastně jenom měsíc, jinak stále KP. Na UTZ ve 30. týdnu mi pan doktor řekl, že do 3,5 kg se rodí normálně. Chci se zeptat, zda někdo máte zkušenosti a jestli je ten porod delší atd. Poctivě již týden cvičím cviky na otočení, ale řekla bych, že je to mimískovi úplně šuma fuk. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
509
10.1.06 10:25

Ahoj Lody,
já jsem na tom byla stejně, v 28. týdnu mi Dr. na UTZ řekl, že je naše miminka hlavičkou dolů. Tak jsem začala hledat na netu, našla jsem cviky na otočení mimíska a začala aktivně cvičit. Maličké se to očividně líbilo, ale tvrdojíšně zůstávala hlavou nahoře, zvědavá ženská :lol: . Všichni mě uklidňovali, že se může otočit klidně i den před porodem. Jenže neotočila. Týden před porodem mě přijali do nemocnice kvůli vysokému tlaku a hned také rozhodli, že malá půjde ven císařem, protože váhu odhadli na 4 kg. Tak nezoufej, třeba se mimís ještě otočí a když ne, určitě ti udělají UTZ a změří pánev, aby nedošlo k nějakému poškození. Porod KP bývá horší v tom, že mimísek mívá ručičky nahoře a tím pádem hůř projde porodními cestami a také tihle mimíci mívají problémy s kyčlemi. Ale stejně si myslím, že většina KP se rodí císařem.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
10.1.06 11:21

Ahoj Lody,

je nás tu spousta, které měly stejný problém jako ty, nedávno tu jedna diskuse byla, zkus se juknout do historie. Každopádně já jsem byla taky nakonec na plánovaném císaři, protože se malý do poslední chvíle nehodlal otočit a váha podle utz byla 3,6 kg, což je prý nad hranicí spontánního porodu. Co si pamatuju z informací, které jsem narychlo před rozhodováním se, jakým způsobem rodit, pročítala, tak porody KP bývají delší, problematičtější, protože zadeček nedostatečně otevírá porodní cesty, často je nutné použít kleště. Taky se prý nevyvolávají ale čeká se až se mimču zachce. Ale nechci v žádném případě tu nechci strašit, poslední slovo má vždycky doktor a ten by ti měl poskytnout maximum informací.
V lednovém čísle Betynky jsou nějaké cviky a rady, jak zkusit mimčo otočit…
Přeju, ať to všechno dobře dopadne.
 gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
10.1.06 12:18

Ahojky,

jsou to třeba tyto diskuze :

https://www.emimino.cz/modules.php?…

a je jich tam vícero … klíčové slovo pro hledání v diskuzi „pánevním“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
10.1.06 12:42

Ahoj holky,

přidávám se do klubu KP ! Také poctivě každý den cvičim, věšim se hlavou dolů a podkládám si bedra, miminko se vždycky trochu pootočí, ale za chvilku už mám zase hlavičku pod žebrem…
Za dva týdny jdu na kontrolu (to budu 31 tt), tak jsem zvědavá..
Když mi to minule dr. oznámil, také mě to rozhodilo, protože jsem byla přesvědčená, že porodím normálně a těšila jsem se…Sice slýchám o miminkách, která se otočila ještě těsně před termínem, ale pomalu se začínám psychicky připravovat na to, že nám to třeba nedopadne a budu muset na císaře.
Snažím se zatím zachovávat klid a říkám si, že udělám to, co bude bezpečnější pro dítě..
Chci rodit v Podolí, nevím zatím nic o jejich přístupu k porodům KP, tak kdybyste některá věděla, budu ráda za informaci :D

Tak cvičení zdar a neztrácejme naději !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
10.1.06 12:47

ještě jsem zapomněla „přiznat“, že mám dle měření podprůměrný ten vnitřní rozměr pánve (poslední číslo), takže asi bude hodně záležet na velikosti miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
10.1.06 13:02

Ahojky,
holky nezoufejte.....mě Verča tvrdohlavá setrvala až do 36. týdne KP,než se uráčila otočit.....a cvičení prý pomůže jen někomu…já moc necvičila, ale za zkoušku to stojí.
Ale toto téma jž zde několikrát proběhlo.
Přeju svižný porod všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
10.1.06 16:13

Ahoj holky,
nechápu, proč vás ti doktoři stresují kvůli poloze miminka KP někdy ve 28. týdnu 8O . V této době má v děloze tolik místa, že polohu může měnit i několikrát během dne. Také jsem měla dr., který mě tímto stresoval, tak jsem se začala zajímat a další dr., kterých jsem se ptala, jen nechápavě kroutili hlavou. Synek se otočil ve 36 týdnu a vše bylo naprosto OK. Takže klid a pohodový porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 16:24

Ahoj holky, všechny co máte mimísky hlavičkama nahoře.

Já jsem tu psala do minulé diskuze na téma Poloha konecem pánevním. Čekám třetí mimčo, a jsem 34 +2 tt a mimís je stále hlavičkou nahoře. Už asi 14 dní od ultrazvuku se ho snažím přesvědčit, ale zatím bez úspěchu. Občas se mi zdálo, že se otočil, protože jsem cítila kopanečky nahoře, ale možná to byly jen ručky. Za nějakou dobu mě vždy utvrdily kopance do spodu břicha a hlavička pod žebrama.

Moje mimčo je celkem líné, tak musím se cvičením čekat až se prospí a začne sebou trochu hýbat. Snažím se cvičit, ale moc to nepřeháním, nedělá mi to moc dobře, hrozně špatně se mi pak dýchá, jak mi brouček tlačí hlavou do plic.
Snažím se mu domlouvat, taky zkusíme baterku a hudbu, ale mám obavu, že si to nerozmyslí, možná má k tomu důvod.

Celkem mě to překvapilo, protože moje dvě těhu probíhaly naprosto v pohodě a holky byly už v 8 měsící ukázkově hlavičkama dole. Porody celkem v pohodě, první trval celkem dlouho, ale pak už to šlo rychle. Sára byla na dvě zatlačení venku a to bez nástřihu.
Johanka už byla za tři hoďky od píchnutí vody. Jen jsem musela vždycky na vyvolání, protože se holkám ven nechtělo. Sára byla skoro ve 42 týdnu a Johanka 41+2, to čekání bylo nekonečné, ale porody celkem v pohodě.
Tak doufám, že pokud se brouček, měl by to být kluk neotočí, bude vážit víc než 3,5kg, aby mě nenutili rodit normálně.

Tak sem se těšila že třetí už bude pohoda, ale nedá se nic dělat, trochu už se smiřuju s císařem, rodit normálně KP se bojím, mám strach o mimčo. Ale ještě se může otočit, tak doufám!!!

Tak holky taky doufejte a držím všem co máte stejný problém moc a moc palce ať nám to vyjde.

Lenka a neposlušný Domísek

• Citovat
  • Upravit
6
10.1.06 16:39

Holky, díky moc za Vaše příspěvky. Mě v THN v Krči taky potvrdili, že do 3,5 kg se rodí normálně. Já se toho také moc bojím a pak bych raději šla do toho císaře. I když to je to, co jsem nikdy nechtěla, ale co se dá dělat. Cvičení mi není moc příjemné, ale snažím se. Každopádně přeji všem poslušné kotrmelcovníky a žádné stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí