Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky a mimíska,
mám holky dotaz, nerodila z Vás některá v poslední době v porodnici v Prostějově, docela by mne zajímalo, jaký je zde přístup a celý průběh porodu, na stránkách vysvědčení pro porodnice toho moc není. Má doktorka v Olomouci mi ji velmi doporučuje, tak bych chtěla slyšet i Váš názor, děkuji Petra
S Prostějovem ti neporadím.Jen se hlásím k Olomoučačkám
.
Rodila sem ve Šternberku a celkem spokojenost…
Ahoj,
moje sestřenice porodila v Prostějově obě své děti, jela tam z Olomouce, až začala rodit, takže tam ani nedocházela do poradny. Byla velmi spokojená. Slyšela jsem i o jednom případu pochybení lékaře, ale to se najde v každé porodnici. Porodnice je tam teď nová a pokud vím, MUDr. Schubertová tam jezdí rodit své pacientky. Já k ní taky chodím, ale rodila jsem v Brně na Obilňáku loni v lednu 2005, abych mohla rodit do vody. MUDr. Schubertová říká, že v PV údajně také někdy dělají porody do vody.
Je vidět, že pečlivě vybíráš a připravuješ se poctivě. Díky tomu budeš mít krásný porod - štěstí přeje připraveným.
Ahoj,
dvě mé kamarádky rodily v Prostějově a neměly žádné vážnější problémy. Jedna z nich byla na nadstandardu - tuto variantu, pokud bude možnost, zvolím také. Je ale fakt, že obě byly trochu zklamané z přístupu sestřiček ke kojení - nic jim pořádně nevysvětlily. Ale celkově spokojenost.
Já před dvěma lety rodila ve Vyškově a byla jsem spokojená maximálně. Profesionální a lidský přístup od asistenky při porodu, přes ochotné doktory i sestřičky na novorozeneckém, po příjemnou uklízečku. Vzhledem k tomu, že je porodnice v Prostějově už na nové a je to pro mě sjízdnější, vážně uvažuji, že v létě porodím právě tam.
Petra
Já jsem rodila v Prostějově před rokem a půl. Bylo to naštěstí už v novém objektu. Je to tam už konečně moderní, jak to má v dnešní době vypadat. Jsou tam 3 porodní sály z toho jeden s vanou, do které se ale nerodí, jen ulevuje od bolestí. TOho jsem chtěla využít, ale už jsme to nestihli. ![]()
Přístup sestřiček na sále byl dobrý, na poporodním byl taky docela dobrý, i když pár zvláštních poznámek tam padlo. ![]()
Jako třeba, že když hned první noc po porodu malá plakala a já ji samozřejmě chovala, tak přišla sestra a říká,, miminka nejsou jen na chování". No co jiného může člověk dělat. ![]()
Taky jsem byla v nadstandartu a to bylo super, vlastní koupelka a klid.
Většinou tam byly super mladší sestřičky, a ty starší ještě trochu zaspaly dobu. Ale už si snad zvykly, že ony jsou tam kvůli nám.
ahoj ![]()
Já rodila v Prostějově před skoro 9 měsíci. Byla jsem spokojena. Sestřičky byly příjemné, na porodním sále byla semnou vždy 1 sestřička.Vanu jsme taky nestihly, ale i sprcha byla příjemná. Na poporodním byly taky příjemní ikdyž sem tam nějaká průpovídka byla. Malý měl novorozeneckou žloutenku a musím říct že na světlo si vždy pro něho přišly jak v noci tak ve dne a to mamině poporodu docela pomůže.Byla jsem na standartním pokoji.Takže přeji tu nejlepší volbu, a hlavně zdravého mimíska! ![]()
To jsem rada, už v tom mám jasno , vyhrál Prostějov, je to z Olomouce blíž než brno a po shlédnutí, myslím, že mi to vyjde nastejno, podmínky pro porod stejné jakov Brně a je tady domácí prostředí a šestinedělí je fakt o moc hezčí, děkuji za příspěvky a za 5 týdnů go go go , teda ,jsetli mi neuteče dřív ![]()
Ahoj,
kdo jste v poslední době rodili v porodnici v Prostějově, můžete napsat nějaké zkušenosti?
Bydlím sice v Olomouci, ale pocházím z Pv a slyšela jsem hodně kladných ohlasů na porodnici v Pv, takže jsem zatím na 90% rozhodnutá rodit v Pv.
Ráda bych slyšela nějaké aktuální postřehy od těch co už tam za poslední rok/2roky rodily.
Předem děkuju za info ![]()
@LK87 ahoj ja chtela rodit tez v Prostejove, ale mala si rekla ze prijde na svet 11.10.( 33tt),tak jsem rodila v Olmiku a muzu rict za sebe ze jsem tam byla velice spokojena a co mam kamaradky tak ty si PV vychvaluji. jinak bych taky rodila v PV, pry az na jednu sestru je to tady tez prijemne.ale takova se najde vsude.
Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:19
@LK87 ja tam rodila pred 8 mesicama, co konkretne chces vedet?
@Ditipa čekám první mimčo, takže pro mě je každá informace dobrá ![]()
Jaký je tam přístup sestřiček před/během a po porodu? co doktoři?
Co si vzít sebou - samozřejmě klasiku, mám seznam, ale jestli třeba z vlastní zkušenosti doporučíš něco co na seznamech nebývá?
Byl s tebou někdo u porodu?
Jak probíhají návštěvy? Může za mnou manžel „kdykoli“ přijít po porodu?
Asi se půjdu do porodnice podívat, ještě předd porodem, ale každá rada dobrá ![]()
@beruska29 tak hlavně že je vše v pořádku. Ano, to jsem také říkala, pokud by se mimčo dralo na svět dřív, pak vyhraje Olomouc.
Sice jsem tu nerodila, ale slyšela jsem pozitivní názory. Jinak co určitě nezapomeň pro sebe přibalit jsou jednorázový poporodní gaťky - je to skvělá věc
![]()
Rodila tam švagrová, já rodila v Olomouci
v PV dělají automaticky nástřih - což já byla proti, cvičila jsem s epino balonkem a navíc ti prý vůbec neporadí s kojením, kdežto v Ol je úžasná laktační poradkyně…nehledě na to, že když se cokoliv (nedej Bože) podělá, tak Ol má JIP, takže za mě jasná Ol ![]()
Taky jsem tam sice nerodila ale byla jsem tam na revizi a přístup sestricek na gynekologii úžasnej. nechtěla jsm do přerova, tak mi známá poradila Prostějov a spokojenost s přístupem personálu..