Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LuciLu No, to je taky dost dobrý, přeju, ať je to teď mnohem jednodušší
. Večeři mám vyzkoušenou, proto radím
. Kombinace topinek, česneku a mlíka je naše rodinná specialita, máme to všichni moc rádi, manžel to teda přijal, mlíko mi nosí, ale sám to nepřejal
. Kvůli tajli topinky na sádle téměř nejím. Když se tak nad tím zamyslím, asi půjdu radši dobalit tašku
.
@LuciLu dekuju moc, ze sis vzpomela, no super, takze uz ted sem hranicni a to sem jeste neotehotnela, mam jizvu ted presne 4 mm a predpokladam, ze se mi v tehu bude ztencovat, chjo…
kazdopadne holky, drzim obema palce, at vse dopadne dobre a vy a vase deti ste zdravi ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je to v porodnici s bondingem? Na webu maji ze dítě odnáší na 30 minut. To ho odnáší i když si to matka nepřeje?
Chtěla jsem kvůli tomu rodit ve Vyskove, ale ted vaham. Porodni boxy super, ale standart je tam des a návštěvy striktne v jídelně… Plus nekdo tvrdí ze ani s tím bondingem to tam není tak horké. Ze sestra Vám klidně nakuka, jak dítě spátne dýchá a musí ho odnést a přitom ho jen nese zvážit a změřit…
Takže nevim jakou porodnici vybrat
Ve fakultce me zase děsi 2 sprchy na 7 porodních boxů. Po prvním porodu vim, že POTREBUJU VARICI vodu!! Bez ní u porodu asi pojedu ![]()
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat tech co rodili v Prostejove, kolik tam nechali penez a za co? Nevim s jakou castkou bych mela pocitat. ![]()
Ahoj já v Pv rodila před 4 měsíci. Měla jsem nadstandart, za ten se platí 500 Kč za den, jinak neplatíš vůbec nic. Jinak o bondingu se mluvilo na předporodní přednášce. Prý ti dítě dají na břicho, ale jen na chviličku, nemají prý nějaký ty speciální přikrývky a miminko jinak bez nich prochladne. Doporučuji na přednášku zajít, můžete se zeptat na vše co vás zajímá. Jinak za mě je porodnice super, přístup parádní. Jediné z čeho jsem byla zklamaná tak kojení..každá sestra radila něco jinýho…
@stajnys Jo a pokud budes chtit epidural, tak za ten se platí..jinak opravdu nic.
@Kyty
Dekuji moc za info. A za tu prednasku se neco plati? Rada bych se tam sla podivat pred porodem. Taky mam trosku strach z toho pristupu ze strany sestricek apod. No uvidime.
Kdyz jste odchazela kojila jste naplno? Jsem prvorodicka, tak spoleham na rady ostatnich, ale pokud kazda radi neco jineho, tak mam obavy, abych se rozkojila a malej dobre sal.
@stajnys ano za přednášku se platí, je to na stránkach nemocnice, tuším ze to byly 200. U mě byl trosku problém s kojením. Vůbec se mi nenalila prsa, takže jsem to roztahavala odsavackou, díky té jsem alespoň měsíc byla schopna prckovi dávat své mlicko, jenže to postupně stejně mizelo. Byla jsem z toho velmi, ale opravdu velmi špatná, ale nakonec jsem se s tím smířila. ted jsou mu čtyři měsíce a jsme plně na sunaru a i já jsem víc v pohodě. Hlavně se nenechte v porodnici nijak vystresovat, když to nepůjde, tak se svět taky nezboří. Já jsem to několikrát obrecela, ale ted už vím, ze jsem pro to udělala vše a vůbec nic se neděje..
@stajnys ahojky já v Pv rodila dvakrát…poprvé březen 2013 a po druhé leden 2015…pokud by ses chtěla na cokoliv zeptat…u porodu můžeš mít jednu osobu zdarma -otec dítěte-za další se platí…pokoje jsou stejné jak vybavením tak sociálním zařízením…jen na nadstandartním-500 kč za den- je lednice a jsi tam sama a můžeš mít neomezené návštěvy…já byla u obou na dvojlůžkovém-za ten se už nic neplatí- což byla u prvního výhra pač se mnou byla maminka která už měla druhé mimi a hodně mi tenkrát pomohla…ukázala jak kojit a masírovat prsa aby se rozběhlo mlíčko-odsávačkou to vůbec nešlo…domluvily jsme se i na návštěvách…některé sestřičky na šestinedělí by tam opravdu neměli co dělat…u druhého jsem narazila na suprovou směnu ale už jsem věděla co můžu čekat a radila zase já té druhé mamince…záleží jen na tobě kolik chceš do kurzů a všeho okolo ivestovat-já cvičila podle dvd a shlédla kurzi na netu…jestli můžu radit před porodem cvičit s aniballem, brát homeopatika, pít maliník, být co nejvíc v pohodě a klidu, díky tomu jsem porodila bez nástřihu a mohla se naplno a bez bolesti věnovat miminku…
@nelinka204 Dekuji za info. A muzu se zeptat, co vsechno Prostejovska porodnice poskytuje? Jako co se tyce vlozek, plinek, veci na koupani pro miminko, zapujceni obleceni na miminko atd. popripade jak jsi s tim byla spokojena? At vim zhruba co vzit nebo nebrat… ![]()
@stajnys nemáš zač…vložky ti dají jen během porodu a po něm + 1 kalhotky na převoz na šestinedělí, věci na koupání miminka ti půjčí a mají na výběr i různou kosmetiku, oblečení-látkové plenky, a zavinovačku půjčují-ale já po první zkušenosti kdy se mi malá šíleně osypala měla věci svoje-oni to perou v desinfekci…noční košile mají také erární…půjčují i gelové polštářky na prsa… jinak musíš dovést svoje -pokud můžu doporučit tak vložky SAMU MIDI 56 KS-jsou dost velké a dá se i pohodlně sedět…kruh na sezení stačí ten nefukovací do bazénu…kalhotky od TENA 3 ks - jsou pratelné - pěkně drží a přitom stahují bříško - ty s drogérek jsou sice levnější ale na prd…Hema gel nebo HA GEL- na hojení ran po porodu, vložky do podprsenky, kojící podprsenky, kloboučky na kojení-pokud máš citlivější bradavky, kapky do nosu, balzám na rty, neperlivou vodu, pro miminko- jednorázové plenky, vlhčené ubrousky, vatové tyčinky, papírové ubrousky, bepanthen - na opruzeniny, přebalovací podložky, dudlíka, čepičku + rukavičky-aby se mimi nepoškrábalo…jinak mají na stránkách seznam co vzít do porodnice…já byla celkem spokojená samozdřejmně to mohlo být ještě lepší ale asi všude se něco najde…ted záleží jak to chceš ty -porodní plán, bouding, a tak vše je na domluvě…
@nelinka204 Na stranky jsem se divala, ale maji tam vse jen strucne vypsane. Kazdopadne moc dekuji. Jsem vdecna za kazdou radu. A jidlo se tam dalo nebo jsi mela jeste nejake svoje na dojezeni?
@stajnys jídlo docela ušlo i porce stačily…ted záleží jen jestli jíš všechno…nebo máš nějakou dietu…nebo jsi vegetarián…samozdřejmně mi ovoce a nějaké sladké manžel donesl…některé maminky si stěžovaly, že je jídla málo a dojídaly se jídlem s kantýny…
@stajnys když si vzpomenu zpátky tak na snídani- 2 rohlíky, máslo, med + sýr nebo jogurt, bílá káva…oběd - polévka- většinou zeleninová, vývar nebo rajská, hlavní chod -maso - kuřecí, vepřové nebo ryba na přírono, brambory nebo kaše, rýže, ovocný kompot, čaj…večeře- 2 krajíčky chleba, máslo, šunka sýr, čaj…mezi tím nic žádná svačinka, tak je dobré nějaké to ovoce jablko, banán- hlavně ne citrusy a hroznové víno to nadýmá a mohlo by se mimi osypat…pro čaj si chodíš sama do konvice a jídelní tác si také odnášíš sama…
Ahojky vsem, jsem tu nova a rada ctu vase diskuze arady na tema porod a tehotenstvi, jsem v osmem mesici takse mi to uz pomali blizi, chci se zeptat zkusenejsich maminek zda je mozne si vyzadat sveho gynekologa k porodu? Mam jako sveho gynekologaprimo pana primare oddeleni, ale napadlo by me zda bych si ho mohla vyzadat k porodu, kdyby nahodouv den D nemel sluzbu. Pomuzete mi??Jsem z PV a chci rodit prave v tam.